Uji Minda 2

Hello.... hari yang memboringkan =(MyEm0.Com
Sebelum aku menulis soalan2 bagi 'Menguji Minda 2', aku nak meluahkan rasa ati sikit....
=> Hari ni seperti hari sblmnya..."BORING"
=> Duduk dlm opis sorang2
=> Bertemankan komputer (nasib ada internet)
=> Keja yang di buat hari2 on9 FB, baca novel & update blog
=> Buat masa ni, tgh layan game Garden in Time kat FB
=> Yang sakit ati main ni kadang2 bila nak luaskan kwsn.... (saba2)
=> Bila dah bosan depan komputer, mata start mengantokMyEm0.Com
=> Bila mengantok tido sekejap.. (pukul 3 mesti bangun, takut x sedar)
=> Pukul 4.30 ptg balik...

Ok.. berbalik kepada soalan 'Uji Minda 2' , soalan ni sekadar untuk suka2 je....

Soalan 1 : Dapat tak anda menghitung titik hitam di bawah?

Soalan ke 2 : Buat kotak di bawah tanpa memutuskan garisan dan tanpa mengangkat alat tulis anda?

Soalan 3 : 

JAWAPAN :

Soalan 1 : Tidak ada titik hitam, jawapannya 0. Ini kerana kehendak soalan yang telah membuatkan retina mata seolah-olah  melihat titik hitam, padahal di dalam kotak tidak ada titik hitam.

Soalan 2 : Sampai sekarang pun, aku tidak berhasil membuat kotak di atas tanpa memutuskan garisan dan tanpa mengangkat pen atau pensil. Setiap kali aku mencoba pasti akan kekurangan satu garisan...

Soalan3 :
Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon