Kad Raya (^_^)

As Salam...
Hari ni aku jmpa satu post dr kawan berkaitan kad raya.... bila aku baca, aku senyum sorang2 sbb teringat kisah zaman time sekolah dulu.... Kelakar memang kelakar... waktu dulu2 bila bagi kad raya utk kawan, tepi @ bwh kad tu mesti ada pantun....


Nilah pantun2 yg famous zaman tu!!!

Pecah kaca pecah gelas,
Lepas baca harap balas.
 Aku pernah bagi kad raya kat kawan aku dulu... Dan aku pernah tulis pantun ni kat kad raya tu... 
Waktu dulu berlumba2 je siapa paling banyak kad raya...siap tulis pantun sbb nak kumpul kad raya... heheheh

Pecah kaca pecah tong,
Lepas baca harap gantung.
 Pantun ni pun best gak.... Kita harap si penerima kad kt tadi gantung kad raya yg kt bagi kat dinding rumah dia time raye... (Niat di hati ikhlas bagi kad raya, just nak si penerima appreciate kad yg kt beri dgn menggantungkan je) Bila pergi umah si penerima tadi, perkara pertama yg di buat... cari mana dia gantung kad yg kt bagi... Kadang2 tu rasa hampa jugak bila kad yg kt bagi x digantung... Nak salah kan dia x boleh jugak... mungkin sbb dinding rumah dia dah penuh dengan kad raye yg ahli keluarga lain dpt...  Dan sebahagian kad2 yg diperolehi mengalami nasib yg sama x digantung di sbb kan faktor ruang yg x mencukupi...

Pen merah pen Biru,
................
Hahahahaha... pantun ni x da kena mengena dgn kad raya.... pantun ni utk suka2 je... 
Ok.... aku nak sambung pantun kat atas tu....
Eeehhhhmmmm...

Pen merah pen biru,
U marah I Lap U.

Sesiapa yg tengah hangat bcinta.. kekasih merajuk ke.. nak ngorat2 ke... boleh la tulis pantun pen merah pen biru.... Nak letak dlm surat pun boleh....

***Sekarang ni x byk dah yg guna kad raya ni...org skrang byk guna sms, mms, fb dan sewaktu dgnnya.***
Previous
Next Post »

3 Komen

Write Komen
my melody
AUTHOR
Jumaat, Ogos 12, 2011 9:25:00 PTG delete

dlu2 bg kad raye msti ade pantun mcm2..huhu

Reply
avatar
masz86
AUTHOR
Sabtu, Ogos 13, 2011 6:44:00 PG delete

@my melodyaahha... dulu klau bg kad raya mcm2 pantun... Salam ramadhan...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon