Tugasan Sebelum Raye

Salam Jumaat...
Aku rasa hari ni, rata2 semua org last day keja, budak2 pun hari ni last sekolah... esok Sabtu CUTI, Ahad pun CUTI, hari Isnin... hmmmm ada yg keja (kalau x dpt dielakkan tpaksa la) dan ada yg dah apply CUTI...
Memandangkan aku stat cuti esok... selama seminggu... ye...ye...esok cuti. Kt senaraikan apa tugasan2 yg blm diselesaikan sblm raya ni....

Mengecat (tugasan khas utk bpk, abg & adik lelaki) - hampir slesai
Membuat kek (ni aku yg buat tiap2 thn) - mula2 tu nak beli je 1-2 jenis kek, tp bila dah keluar isu ada butter yg HARAM, lebih baik buat sendiri, rasa was2 pun hilang...
Ruang tamu (semua ahli kluarga mesti tolong... kt org perempuan ni x larat nak angkat sofa, kerusi, karpet yg berat2 tu, kalau setakat menyapu, mengelap tingkap, pasang langsir tu ok lagi, tu kudrat masih ada)
Memotong rumput (bpk @ abg aku punya keja... hehehe, memotong pakai enjin rumput la)
Dan aku rasa ada bberapa lagi yg perlu disiapkan tp aku x ingat..

***Utk pengetahuan semua keadaan rumah buat masa sekarang bagai dilanda ribut. Keadaan ini harus diatasi, supaya keadaan rumah @ ruang tamu seperti baru di buat renovation.***

ANGAN2 KEADAAN SEPERTI GAMBAR DIBWH:
Huuiiii...angan2 yg x tahu bila boleh terlaksana.... bajet raya mesti lari

Niii.. satu lagi angan2 yg x tahu bila akan termakbul ... dgn sofa, lampu, langsir.....
TARGET : KEADAAN SEPERTI GAMBAR DIATAS
YANG PASTI NYE ANGAN2 X MENJADI NYATA... HUHUHUUU

Nampak gayanye, kt raye ala kadar je... 
Kt guna sofa 2thn lepas (ok lagi... kt org sanggup tutup sofa tu dgn plastik & letak kat satu sudut sbb x nak kucing rosakkan sofa...)
Lampu pula, tak yah lah guna lampu yg tergantung berjuntai tu... gunalah lampu biasa je, janji bila tamu bertandan di mlm hari, x gelap gelita.. lagi pun kat luar umah nanti lampu raya kan terpasang... of 'coz umah akan menjadi cantik..
Langsir, belilah langsir yg x terlalu mahal tp still nice, cantik
Dinding luar rumah perlu dicat semula sbb dah bbrapa thn kt raya, cat x bertukar
Dinding dlm umah, ok lagi x perlu di cat sbb masih ok... thn lepas baru je cat, lagi pun rumah x da budak kecil yg tangan gatal conteng dinding
Ni pun penting... kipas2 sama ada di dinding, tergantung di siling @  pun tegak berdiri dgn sendiri.. perlu di buang debu2 kota raye nya...  supaya sepoi2 anginnya x terhalang (rumah kita org x da aircorn)

***SEKIAN***

P/S : Di harap semua tugasan selesai sblm pagi raya atau lebih tepat lagi tugasan selesai di malam raya....

Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon