Tutorial : MP3 Dalam Entry...


As Salam...
Aku nak tunjuk kat korang...
Macam mana nak letak lagu @ mp3 dalam entry...
Macam entry ni... Patah Seribu 
Aku biasanya ambil lagu dari http://www.4shared.com/

Cara aku ambil lagu dr 4shared :

Mula2 korang cari lah mana2 lagu yg korang suka...

Korang ambil kod "Banamkan" tu 

Pergi ke entry post korang...
Tekan Edit Html... kemudian masukkan kod....

Height tu korang tukarkan... biasanya aku letak 25...
Dan kalau korang nak kurangkan lebar pula korang kurangkan width tu  ikut kesesuaian lah...

Lepas tu korang klik balik compase
Dan hasilnya.. korang boleh tengok sendiri...
Selesai... 
_______________________________________________________

Cara ambil lagu dari U-tube :

Mula2 cari lagu yang korang nak guna dulu...

Kemudian klik "Share"
Pastu korang tekan "Embed"

Korang copy kod dalam kotak merah tu...

Pergi entry post
Klik "Edit HTML"
Pastekan kod yang korang copy tadi...
Height tu korang letak "25"..

Hasilnya nanti x da video...

***Selamat Mencuba***

Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon