Tutorial : Cute Icon Di ShoutMix @ ShoutBox


Cantikan.... cute icon tu... 
Sesiapa yang belum daftar sila rujuk 
Untuk memiliki shoutbox korang sendiri....
Ok macam nak buat Shoutmix @ Shoutbox korang cantik...

Langkah 1 : Korang Login Shoutmix @ Shoutbox korang

Langkah 2 : Klik Smileys

Langkah 3 : Masukkan URL Icon (1) dan Simbol untuk Icon (2)
Lepas tu... Klik Add
\/

\/

Untuk Pengetahuan korang Smiley Icon ni hanya akan menunjukkan 10 Icon teratas jer di di shoutmix @ shoutbox...


Korang boleh ambil di SINI atau SINI
Bagi sesiapa yang tak tahu cara untuk mendapatkan URL GAMBAR

Bila dah siap... klik SAVE SETTING...

SIAP...
Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
Bui Junaidi
AUTHOR
Rabu, November 16, 2011 8:32:00 PG delete

kmk maok cuba lah..pernah nangga tuto tok tp x pernah terbuka ati nk molah..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon