Tutorial : Follow Secara Manual


As Salam...
Korang ada x hadapi problem @ dilema nak follow sesebuah blog...
Setelah berusaha mencari BUTTON FOLLOW tp x jumpa...
Mana butang follow ni???
Habis satu blog tu korang geledah...
Tapi x jgak jumpa...
Kadang2 sampai fed-up..
Buat sakit ati je...
Pengakhirannya niat nak follow blog tu di batalkan..

Aku nak tunjuk cara macam mana nak follow sesebuah blog secara manual :

Mula2 korang pergi DASHBOARD korang...
Kat bawah tu ada READING LIST....
Di bawah tu sebelah kiri korang Klik ADD...


Lepas tu... Akan keluar kotak ni...
Korang isikan URL blog yang korang nak follow tu...
Korang COPY and PASTE je url blog tu
Klik NEXT


Ok.... Sekarang korang Klik FOLLOW jee....
DONE... 
________________________________________________

Untuk pastikan yang korang betul2 dah follow...
Akan terpaparlah secara automatik blog yang korang follow tu...
Atau korang cuba cari dulu dalam senarai "BLOG I'M FOLLOWING" tu...
Sekiranya x muncul dan x da...
So korong ulanglah semula step di atas...
Insya-ALLAH... akan berhasil...

Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon