Tutorial : Image Bergerak Photoscape

Hai.....
Sebelum ni aku ada buat 
Sekarang ni aku nak tunjuk cara buat image bergerak menggunakan Photoscape...

Bagi sesiapa yang belum ada Photoscape... boleh 
DOWNLOAD... FREE DOWNLOAD PHOTOSCAPE

Korang Klik Animated GIF...


Masukkan gambar... Dan secara automatik gambar akan bergerak...
Korang boleh tentukan kelajuan gambar dengan CHANGE TIME
Nak ada Effact... korang klik CHANGE EFFECT
Dan korang boleh tentukan saiz gambar di CANVAS
Bila dah siap... Korang boleh SAVE




Hasilnya akan jadi begini...


SIAP....
Previous
Next Post »

6 Komen

Write Komen
izan mama mia
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 11:35:00 PTG delete

tq..akak dh cuba..mmg jd...suka sgt..

Reply
avatar
Khamis, Jun 28, 2012 4:30:00 PTG delete

bagus juak tutorial tok ^____*

Reply
avatar
nurul afina
AUTHOR
Rabu, Mei 21, 2014 9:59:00 PTG delete

akhirnya . berjaya buat header blog sendiri . hehe . terima kasih ya . ^__^

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon