Cara Masukkan Google+ Dalam Blog

7 comments
Sesiapa ada akaun GOOGLE + dan mempunyai masalah meletakkan kod GOOGLE+ ke dalam blog... Ini ada cara yang boleh membantu korang....

Sesiapa yang belum ada GOOGLE+
Boleh buat di https://plus.google.com/


[Cara nak masukkan Google+ ke dalam blog]
Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Masukkan Kod Di Bawah


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';pc='4889F0';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/

Hasilnya seperti ini...


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';lu='6a6a6a';pc='4889F0';wh='340';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/


Warna KUNING : Boleh ubah LEBAR
Warna BIRU : Boleh ubah KETINGGIAN
Warna HIJAU : Boleh tukar dengan AYAT korang sendiri
Warna PURPLE : Masukkan ID GOOGLE korang

Ni cara mendapatkan ID GOOGLE+ :
Klik Profile... Lepas tu Copy n Paste jer ID Google +

***Harap ini dapat membantu korang***

Kredit : Google
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

7 ulasan:

  1. Tima kasih tuan tanah....dh try molah! sib bait jd..

    BalasPadam
  2. rs nak molah juak tp tggu lok lah..

    makseh for the info dear

    BalasPadam
  3. Asa mok polah p asanya kmk gik nunggu monitor baru kelak bok puas ati mok tukar.. Nway, thanks for the info...

    BalasPadam
  4. Akak, kenapa tak menjadi pun? :(
    Just naik 'get this widget' jee.

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...