Cara Masukkan Google+ Dalam Blog

Sesiapa ada akaun GOOGLE + dan mempunyai masalah meletakkan kod GOOGLE+ ke dalam blog... Ini ada cara yang boleh membantu korang....

Sesiapa yang belum ada GOOGLE+
Boleh buat di https://plus.google.com/


[Cara nak masukkan Google+ ke dalam blog]
Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Masukkan Kod Di Bawah


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';pc='4889F0';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/

Hasilnya seperti ini...


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';lu='6a6a6a';pc='4889F0';wh='340';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/


Warna KUNING : Boleh ubah LEBAR
Warna BIRU : Boleh ubah KETINGGIAN
Warna HIJAU : Boleh tukar dengan AYAT korang sendiri
Warna PURPLE : Masukkan ID GOOGLE korang

Ni cara mendapatkan ID GOOGLE+ :
Klik Profile... Lepas tu Copy n Paste jer ID Google +

***Harap ini dapat membantu korang***

Kredit : Google
Previous
Next Post »

7 Komen

Write Komen
Chenal
AUTHOR
Isnin, Disember 05, 2011 5:23:00 PTG delete

Tima kasih tuan tanah....dh try molah! sib bait jd..

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Isnin, Disember 05, 2011 7:15:00 PTG delete

rs nak molah juak tp tggu lok lah..

makseh for the info dear

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Isnin, Disember 05, 2011 7:18:00 PTG delete

Asa mok polah p asanya kmk gik nunggu monitor baru kelak bok puas ati mok tukar.. Nway, thanks for the info...

Reply
avatar
Cik Rose Cute
AUTHOR
Isnin, Disember 26, 2011 12:51:00 PG delete

Thanks for sharing...jadik hihihi

Reply
avatar
Najwa Ayuni
AUTHOR
Jumaat, Mac 22, 2013 2:03:00 PG delete

Akak, kenapa tak menjadi pun? :(
Just naik 'get this widget' jee.

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon