Tutorial : Cbox

Memandangkan SHOUTMIX akan di kenakan bayaran mulai 1 Jan 2012
Jom lah kita pakat ramai2 tukar ke CBOX...


Mula2 korang Register Cbox [LINK] dulu..

Isikan maklumat korang dalam SIGN UP...


Lepas tu dia akan suruh korang buka email dulu...
Selepas tu baru korang SIGN IN...

Kalau korang nak letak terus ke blog...
Korang Klik PUBLISH
Dan COPY CODE CBOX...

DESIGN > PAGE ELEMENT > ADD A GADGET > HTML/JAVASCRIPTS

_____________________________________________

Kalau nak ubah tulisan dan warna...
Korang klik LOOK & FEEL...
Kat bawah dia... korang klik COLOURS & FONTS
Korang juga boleh mengubah lebar dan tinggi Cbox korang ...
Klik LAYOUT OPTIONS



Dan kalau korang nak letak icon smile lain...
Korang klik OPTIONS kemudian SMILES...
Korang boleh mencari Icon di [LINK]
Klik [LINK] untuk tahu cara mengambil URL gambar...



Bila dah siap n korang puas hati dgn cbox korang...
Korang klik PUBLISH...
Dan COPY kod cbox....


Cara nak masuk dlm blog...
DESIGN > ELEMENT > ADD A GADGET > HTML/JAVASCRIPTS

Atau korang GANTIKAN CODE SHOUTMIX ke COBE CBOX

Previous
Next Post »

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon