Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila?

6 comments


Klik gamba... kalau nak join.. :)


Jom join segmen ni pula....
Senang je.....

1. Buat satu entry bertajuk Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila?
2. Letak gambar di atas dan link ke entry ni balik.
3. Follow blog ini. Guna Google account. Atau Yahoo account. Atau Twitter account.
4. Atau 2 daripada ketiganya.
5. Atau dengan ketiga2nya sekali.
6. Dalam entry tu tulislah apa2 pun. Bagitahu aku kamu follow guna apa. Nak tipu pun boleh. Aku taktahu tapi tuhan tahu. Hehe. 
7. Tinggalkan link entry dalam ruang komen.

______________________________________

Ok.... bla...bla..bla.... tak tahu nak tulis apa....
Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila? 
Yang mana satu ehh??? Hmmmm.... Tak kisah laa...
Aku Gila Follower? atau Aku Follower Gila?
Yang penting... aku tak GILA...hihihi
Aku follow guna apa eh????
Hehehehe... aku follow guna Google account...
Sbb apa aku guna google... aku rasa lebih mudah... bla...bla...bla...




Read More

Jom Join Bloglist Ini Blog Bui

2 comments


Klik gamba... kalau nak join


As Salam...
Jom Join Bloglist Ini Blog Bui... hehehehehe
Sebab aku join Bloglist ini... sbb nak memeriahkan dunia blogger n nak tambah kenalan...
Sbb lain Hijau... mendamaikan mata yang memandang...

***Sesiapa nak join... cepat2... pemohonan ini akan di tutup pada hari JUMAAT 30.9.2011 jam 11.59 malam***


Read More

SEGMEN JUST GOOGLE IT - AZURIN RAMLI

3 comments



As Salam...
Jom join segmen ni....

Klik banner... kalau nak join...

Syarat-syaratnya :
2. Copy banner atas tu, link sekali kat entry nie
3. Buat entry dengan tajuk SEGMEN JUST GOOGLE IT - AZURIN RAMLI
4. Masukkan SYARAT sekali dalam kat entry korang
5. Hantar link entry korang kat komen box atau kat entry ni.

 Jawapan :

1. Nickname



2. Age


3. Hobby (s)





4. I want to be?




5. I Love to eat?




6. I wish I can?






Read More

SMS Hangit

Leave a Comment


Salam Jumaat...
Aku nak cerita... kisah malam semalam....
Kisah mula2 aku hantar mesek kat kazen aku... pakai hp bpk aku...
Bpk aku bagi aku guna hp tu.. sbb kazen aku x tahu no tu... no. tu no baru... yang tahu no tu x sampai 10 org...


Dialog ni dlm bhs Swak.... bagi sesiapa x paham bhs Swak... Korang boleh baca tulisan yang berwarna BIRU di dalam kurungan tu... hehehe


M : Hai sayang Fina... ktk dah sampay kpg blm?? 
(Hai sayang Fina... awak dah sampai kpg blm??)

F : Sapa tok?? 
(Siapa ni??)

M : Owh... sayang Fina... Ktk x kenal kmk kah?? Kt selalu btemu... 
(Owh... sayang Fina.. Awak x kenak saya kah?? Kt selalu berjumpa...)

F : Sapa?? Byk org yang kmk slalu btemu... 
(Siapa?? Byk org yang selalu saya jumpa...)

Bila bahagian ni adik aku dah ambil alih bermesej dgn kazen aku tu.....

M : Haiya... sayang... selalu saya jumpa sama kamu... hali-hali ma... 
(Haiya... sayang... selalu saya jumpa awak... hari-hari )

F : Kelaka cina dah... ahhh... padahlah ai... x suka main tekak-tekak tok... 
(Cakap cina pula... ahhh... bagitahu laa.. x suka main teka-teka ni...)

M : Jgn macam itu... Saya memang cina... Kamu ini sapa nama?? 
(Jgn macam itu... Saya memang cina... Nama kamu siapa??)

Lepas tu... kazen aku ni... cuba guna no. lain pula...

F : Hye??? 
***Ni no adik dia... hehehe... tp kt org x bls kat no. ni... ktk tetap bls kat no. hp dia sdiri***

M : Sayang Fina... kamu pakai no. lain kah... itu no. Aimin sayang punya kah?? 
(Sayang Fina... awak pakai no. lain ya... itu no. Aiman punya kan??)

F : Sapa Aimin... Sapa kamu?? Saya x kenallah... 
(Siapa Aimin... Siapa kamu?? Saya x kenallah...)

M : Kamu tidak sama adik kamu sendiri kah??
(Awak tidak kenal dengan adik sendiri kah??)

F : Ngok na juak eh!! sapa kamu...
(Bod** !! siapa awak...)

Lepas tu... adik aku biarkan mesej tu... hati tengah geram n bengang... tiba kazen aku hantar mesej lagi...

F : Haiya....

M : Kenapa sayang?? Kamu boring kah???

F : Saya sudah tahu ma... sapa kamu... 
(Saya sudah tahu... siapa kamu...)

M : Sapa saya?? Apa nama saya... kalau kamu tahu...
(Siapa saya?? Apa nama saya... kalau kamu tahu...)

F : Entah...

Kt org dah x sampai hati nak main2 dia lagi... kt bagi hint kat dia supaya dia dpt tahu siapa yg ganggu dia... hehehehe

M : Hahahaha... cepat sikit kamu datang... itu Hanapi mahu tido sayang...
(Hahahaha... cepat sikit datang... Hanapi sudah mahu tido...)

F : Tulah ktk ya... beliang kmk mikir org cina mena-mena... tiba-tiba jak nunggah org sayang...
( Saya pikir betul org cina... tiba-tiba panggil org sayang...)

M : Hahahaha... lu sudah terkena SMS HANGIT...

F : &^%$#


 ***Korang paham x apa yg aku critakan... hehehehe... kalau x paham SILA ABAIKAN cerita ni...***
Hehehehe... nakal kan kita org suka mengganggu kedamaian dia...

HuruF "M" tu... dialog aku mula2... kemudian adik aku ambil alih...

Huruf "F" pula... dialog dari kazen aku yang kena kacau tu...

Read More

Bas Unik...

Leave a Comment







As Salam....
Aku tengah boring dok sorang2...
Jadi aku bukalah google.... cari lah gamba yang UNIK2... 
pastu aku jumpa la... beberapa gamba bas yang unik2...
Jom kita p tengok...

Kemera DSLR

Kantoi....  

Tutup mata... jgn tengok...

Ngerinya... kena baham Jerung

Fokus2...

Ni lah akibat... kalau melintas tak pandang kiri kanan...

Apa yang nak di intai tu...

Asap rokok ke tu???

Bas or Lori Sampah???

Ular gergasi....
Bas ni pakai bateri la...


Ni pun sama pakai bateri..

Time to fly.... boleh terbang ke bas ni.... ni kena import dr Harry Potter ni..


***Unik kan Bas kat atas tu...***

Read More

Rokok VS Haji

Leave a Comment




Sesiapa yang merokok kat luar sana.... 
SILA AMBIL PERHATIAN


***Selamat menunaikan ibadah haji bagi sesiapa yang menjadi Tetamu ALLAH....***

 => ULASAN <=


Read More

Kasih Ibu

2 comments


As Salam...
Kasih seorang ibu... Seorang ibu sanggap melakukan apa saja untuk anaknya... 
Sehinggakan sanggup bergadai nyawa demi menyelamat anak yang di dalam bahaya...


OK.... kat bawah ni ada cerita tentang detik mencemaskan si ibu singa menyelamatkan anaknya....

Keempat2 ekor singa betina meninjau ke bawah tetapi tiga ekor singa betina itu berundur kerana bimbang dengan kecuraman lurah. 


 Akhirnya satu2nya faktor yang menentukan siapa di antara mereka yang sanggup menggadai nyawa untuk menyelamatkan anak singa yang malang itu adalah KASIH SAYANG IBU.


 Dengan perlahan dan penuh dengan kesukaran, si ibu menuruni bukit.. menuju ke arah si anak, menggunakan kuku yang kuat untuk mencengkam tebing yang curam. Andai kata tergelincir, si ibu dan si anak akan jatuh ke dalam gaung dan mati


 Ketika si anak yang keletihan hampir terjatuh, si ibu mengelilingi dari bawah dan menyambar dengan rahangnya. Si ibu kemudian memulakan pendakian yang sama mencabar. 


Beberapa minit kemudian, kedua2nya sampai di atas dan si ibu mententeramkan si anak yang kelihatan masih ketakutan dengan menjilat kepalanya.


***Gerakan penyelamat ini dirakam oleh juru kemera hidupan liar JEAN-FRANCOID LARGOT, di taman hidupan liar MASAI MARA, KENYA.***

 ***Binatang pun sayangkan anak... apatah lagi kita manusia yang di beri akal fikiran... yang boleh fikir baik dan buruk... Renung-renungkan***

Read More

Famous Cats

1 comment



As Salam
Kucing.... ni haiwan kesayangan aku...
Kalau korang nak tahu.... dlm dunia ni terdapat animasi2 kucing yang jadi fav...
Ada sesetengah kita ni... yang minat karekter2 kucing ni dari kecik hingga dewasa...

Antara karekter2 kucing yang diminati :

DORAEMON



TOM (TOM AND JERRY)



SYLVERTER (LOONEY TUNES)




GARFIELD



FELIX THE CAT



HELLO KITTY

CYBORG KUROCHAN



PUSS IN BOOTS




CHESHIRE CAT (ALICE IN WONDERLAND)



TOM (iPHONE APP)




MEOWTH (POKEMON)



MARIE CAT




Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...