Tentang Dhia Atau Dhiya

4 comments

As Salam...
Tajuk cerita yang akan menggantikan drama Soffiya tak lama lagi ialah... Tentang Dhia...
Bila aku tengok nama drama tu...
Aku tertanya2... drama ni dari novel ke???
Nama drama tu hampir sama dengan Novel Tentang Dhiya karya Syud...
Cuma ejaan nama Dhia je lain... "Y"

Cerita ni di adaptasikan dari novel ke????

Read More

Tutorial : MP3 Dalam Entry...

Leave a Comment

As Salam...
Aku nak tunjuk kat korang...
Macam mana nak letak lagu @ mp3 dalam entry...
Macam entry ni... Patah Seribu 
Aku biasanya ambil lagu dari http://www.4shared.com/

Cara aku ambil lagu dr 4shared :

Mula2 korang cari lah mana2 lagu yg korang suka...

Korang ambil kod "Banamkan" tu 

Pergi ke entry post korang...
Tekan Edit Html... kemudian masukkan kod....

Height tu korang tukarkan... biasanya aku letak 25...
Dan kalau korang nak kurangkan lebar pula korang kurangkan width tu  ikut kesesuaian lah...

Lepas tu korang klik balik compase
Dan hasilnya.. korang boleh tengok sendiri...
Selesai... 
_______________________________________________________

Cara ambil lagu dari U-tube :

Mula2 cari lagu yang korang nak guna dulu...

Kemudian klik "Share"
Pastu korang tekan "Embed"

Korang copy kod dalam kotak merah tu...

Pergi entry post
Klik "Edit HTML"
Pastekan kod yang korang copy tadi...
Height tu korang letak "25"..

Hasilnya nanti x da video...

***Selamat Mencuba***

Read More

Ombak Rindu - Hafiz & Adira

2 comments


Lagu : Ombak Rindu
Nyanyian : Hafiz & Adira
OST : Ombak Rindu (Novel : Ombak Rindu)


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat kamu kala duka ku
Namun hanya kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Read More

Patah Seribu - Shila Amzah

Leave a Comment




Patah Seribu


-Shila Amzah-




Walau kau tiada di sini





Kau tetap


Ingat semua pesanmu


Ku hidup seolah-olah


Kau masih ada


Bisikan kata kepadaku


Bilakah kau akan


Utuskan surat buatku


Aku... terus menunggu


Tibanya kata cintamu


Oh....






Patah seribu hatiku


Bila mengenangkan


Segala yang kita bina bersama


Haruskah ku lupa


Kerna engkau telah pergi






Biar pergi mu tanpa rela mu


Namun hatiku tetap rasa


Kejamnya....


Kau meninggalkan ku


Dengan nota-nota


Cinta buat kita berdua


Bilakan ku bisa


Menerima ketiadaanmu


Kan ku bakar


Semua hapuskan


Semua kenangan







Patah seribu hatiku


Bila mengenangkan


Segala yang kita bina bersama


Haruskah ku lupa


Kerna engkau telah pergi






Sayangku mohon padamu


Segera tinggalkan ku


Pergilah kau


Ke tempat yang kau tuju


Pasti ada hikmah


Buatmu dan juga buat diriku
Read More

You're Cute - Kim Jung Ah

Leave a Comment


You're Cute
OST : Pasta
Kim Jung Ah (After School)

namaneul saranghae dallamyeonseo
naesoneul jigeusi kkaemuneunneo
geupyojeongi neomu sarangseureowo
mulgae naenon eorinaeramyeo
jagi anim nan andoendamyeonseo
geureoke nareul anajudeonneo
hajiman sarangi sigeotdamyeo
deoisang bogosipji antamyeo
harujongil nareul mossalge haedo

bogosipeotdan nae hanmadie
mianhae nundo motmatchuneun
miwodo miwohalsu eomneun
niga neomu gwiyeowo
nan geunyang neomaneul saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
narwihae yorireul haejundamyeo
johahaneun yoriga mwonyamyeo
harujongil nareul gwichanke haedo
jeongmal masitdan naehanmadie
dasi deutgo sipdamyeo utneun
miwodo miwohalsu eomneun
niga neomu gwiyeowo
nan geunyang neomaneul saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
beuritji
saranghandaneun malhanmadi naemaeumeul deulkilkka
babogachi nan hwamannaego geuraetjyo naega geuraetjyo
geudaeraneun saram eokkaee eonjekkaji gidaego sipeun
naemaeume dan hansaram geudaeraneungeol

nan geunyang neomaneul nan geunyangneomaneul
saranghae ireon naemam meomchulsuga eobseoseo
jogeumman isunganeul jababogo sipeoseo
oneulbamedo nan niga neomu sarangseureowo jeongmal
jamdeulsuga eomneun babojyo
baby love baby love oh ~yeh
baby love baby love oh ~yeh
________________________________________
Terjemahan


No, I’m not.. It really doesn’t make sense

Even when I’m eating or falling asleep, I keep thinking about you like crazy

All the time I keep hating myself so badly

How could I, how could I fall in love with you? That’s a bit weird


My heart hears you.. from head to toe

My friends tease me for this but my heart only listens to you

One two three, you smile and I think I lost my breath

By seeing you’re smile, I’ll cook with love everyday

Forever I love you love you

love you love you love you~


Why don’t you stop me? Why don’t you ignore me?

I feel depressed and dumbfounded but my heart only calls for you

For you I will become the god of cooking in the whistling wind

Seeing your bright smile and holdings your hands makes my heart feels happy


My heart hears you.. from head to toe

My friends tease me for this but my heart only listens to you

One two three, you smile and I think I lost my breath

By seeing you’re smile, I’ll cook with love everyday


I went through the night, and another night, and another night

My memories are getting blurred

But you always stay in my heart and in my smiling eyes

You’re the one forever~


My heart hears you.. from head to toe

Although the whole world laughs at me, my heart only listens to you

One two three, you smile and I think I lost my breath

Stay the way you are, I’m gonna say ‘I Love You’ and kiss you everyday

Forever I love you love you love you

love you love you love you~


oh my baby my love


***Aku suka dengar lagu ni... Crita dia pun best... tp sampai sekarang aku x habis tengok... huhuhu***



Read More

Hahahaha.... Anda Dalam Golongan Mana

Leave a Comment

As Salam....
Manusia ni ada macam2 ragam....
Kisahnya BUANG ANGIN tp ragam org yang membuangnya macam2...
Dengan kata lainnya "KENTUT".
Seorang manusia yg normal akan mengeluarkan atau membuang angin dalam badannya...
Kalau nak di cerita... boleh jadi karangan budak yang nak duduk SPM...



Read More

HASRULHASSAN.COM Mencari Blog Baru

9 comments


As Salam...
Memandangkan segmen ni dibuat khas buat blog2
yg kurang dari 300 follower...
Aku nak JOIN.....
Hari ni 29 Oktober 2011
Tepat jam 2.15 ptg... 
Jumlah follower blog aku seramai 226....



Nak join...
HASRULHASSAN.COM Mencari Blog Baru
Sila Klik Banner

Read More

Friends VS Family

Leave a Comment


As Salam...
Kawan2 n family... mana lagi penting
atau kedua2nya penting...
Tp bagi aku keluarga lagi penting...
Apa pendapat korang??? Sama X ngan aku...
Kawan2... mungkin tempat kita meluahkan perasaan...
Berkongsi cerita bersama... 
Mungkin mereka hanya mampu jadi pendengar...
Jika mereka kawan sejati...
Mereka akan menangis dan ketawa bersama kita..
Menemani saat susah dan senang bersama...
Tp mana nak cari kawan sejati...
Lagi parah... bila mempunyai kawan bermuka 2..
Jenis ni memang pelakon... boleh menang pelakon popular...
Dijajanya cerita yang bukan2... fitnah semata2..
Bila bersuka... dilalui bersama
Bila berduka... lari tinggalkan kita sendiri...


Berkawan tu boleh...
Bak kata pepatah...
Berkawan biar seribu... bercinta biar satu...
ehhhh... ada kena mengena ke...
hehehe... utamakan keluarga... 
Air dicincang x kan putus...
(lainlah kalau air kena potong... x baya bil... memang x da air keluar kat paip tu)
Cuba fikir... bila sakit... siapa yg bersusah payah nak jaga kita???
Familykan... mak, bpk... adik-beradik...
Mana kawan2???
Diorang datang melawat je... (ni kira ok lagi)
Ada yg x nak tunjuk muka langsung...
Renung-renungkan....

Family Potret (Raya - 2009)

***Motif sebenar : Nak tunjuk gamba... hehehehe***

Read More

Bila aku click See More...

Leave a Comment

As Salam...
Pagi2... lepas mandi terus buka laptop...
Buka fb....
Pastu... jumpalah post kazen aku ni...
Dah tulis situ... jangan click see more...
Sampai 4 kali dia ulang ayat yg sama...
Tp degil.... click jugak....


\/

\/

\/

\/

\/

\/

\/

\/

\/

\/

\/

Kenapa degil sangat ni.....Okey... sila turun tangga nie.....
Kenapa awak degil sangat.....
Masih ingin turun ke???Baik jangan turun....
 Awak memang degil....
Malas nak kata apa dah....
Aku dah cakap jangan turun....
Mesti korang dah tension kan!!!
Eh.. kejap2.. jgnlah mengalah..Banyak lagi masa la..
Anda kena tipu.... :P
Okk... dah sampai dah....
Ehhh... jauh lagi ke!!!
Tadaaa... dah sampai...
Ehhhh.... x sampai lagi ke???
Aik.... bila nak sampai nie??? Hmmm
Adoi... dah x larat dah ke???
Tak pe... Saba tu kan separuh drpd iman...
Oh.. tidak!! mesti anda tertekankan..
Kejap jer lg..sampai la tu.. kejap je lg..
Huh.. kan td dah bg tahu.. jgn click... tulah degil...
Ok2.. x silap.. ada lagi bberapa tangga jer..
Aik kenapa x habis lagi nie..
Ok.. anda sudah sampai ke destinasi..
Ok.. anda boleh turun dgn selamat...

_________________________________________________

Bila dah sampai penghujung tangga...
Rupa2nya dia nak kata....


Letih x turun tangga tu?????

 ***Ayat2 tu aku copy n paste dr wall kazen aku... hehehehe... tangga tu je aku buat...***

Read More

Follower Ke-222

2 comments

As Salam...
Sebelum ni... di entry bertajuk 200
aku ada tulis nak nak buat satu entry 
untuk follower yang ke-222
Sebab apa aku pilih no. 222???
Sebab semua no. tu 2.. hehehe...

Nilah follower yg ke-222

Cik Misi...

Ni Header milik Cik Misi...
mencari konklusi di celah gigi & gusi
Klik banner untuk terjah...

Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...