Drama Bicara Hati

10 comments
Drama Bicara Hati...
Di adaptasikan dari novel BICARA HATI karya DAMYA HANNA...
Ni salah satu novel yg aku baca berulang2 kali dan x pernah jemu di baca...
Best.... sampai keluar air mata aku baca novel ni...
Drama ni mempunyai 26 episod...
Di tayangkan di astro prima...
Bila start??? aku x pasti...
Tak saba nak tengok!!!





Sinopsis Novel Bicara Hati :
Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang pernah dicintainya.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran.  Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.

Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah di ijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikuti perjanjian yang telah di tetapkan. Zahlia rasa tertipu. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.

Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih sayang dan kerinduaan? Bicara Hati sebuah kisah yang dapay mengungkap segala rahsia.

***Novel yg aku tunggukan untuk di adaptasikan***
Read More

Doodle Untuk Kak V

3 comments

Akhirnya... dgn masa yg terluang...
Siap jgak doodle utk Kak V...
Sesiapa yang ingin berkenalan dgn Kak V sila terjah blog dia...

***Tok first time kmk coba polah doodle full dr palak hingga kaki... hehehe***
Read More

Akaun Google+

6 comments

Letih... memang letih...
Letih buat akaun google+ ni...
Sana sini jer org tulis tentang google plus...
Bila dah byk org bercerita tentang google+ ni...
Aku pun cubalah buat akaun dia...
Habis semua tuto aku cari cara nak buat akaun ni...
Dan akhirnya aku berjaya jgak buat akaun ni...
Aku belum paham sangat fungsi google+ ni...
Masih blur...
Tengok rupa macam FB pun ada jgak...

Sudi-sudilah korang klik +1 yer...Kat footer...
Read More

Header Dan Banner Baru Sempena Maal Hijrah..

Leave a Comment

Salam Maal Hijarah semua...
Dah lama sebenarnya aku teringat nak letak doodle yang aku buat sendiri untuk header dan banner...
Dan hari ni... matlamat aku tu tercapai...
Bila doodle yang aku buat sendiri digunakan di header dan banner...
Walaupun doodle yg aku buat x berapa cantik... tp aku puas...



*Copy (Ctrl+C) n Paste kat blog korang ok? :)


***Yeah...yeah... Parents aku balik hari ni...***
Read More

Freebies : Comel Doodle

2 comments




***Dah ambil... Komen sikit yer***
(auto-post)
Read More

Selamat Tahun Baru

Leave a Comment
Selamat Tahun Baru....
Salam Maal Hijrah semua....
Sekarang ni dah masuk tahun baru 1433H...
Dah masuk Awal Muharram....



(auto-post)
Read More

Freebies : Doodle Simple

2 comments




***Dah ambil... Komen sikit yer***
(auto-post)
Read More

Kisah Petang Jumaat

4 comments
Ni kisah petang tadi...
Abg aku ambil aku pulang dari keja...
Pastu dia cakap nak hantar keja dia dulu...
Aku pun cakap oklah...
So... bila sampai tempat keja abg aku tu....
Aku tunggulah kat luar opis dia...
Bila dia dah hantar keja dia...
Kita org pun balik laa...
Waktu aku naik motosikal tu...
Aku terdengar bunyi...
Kepala aku pun pusinglah ke kiri..
Aku nampah lah sorang gadis tu panggil kawan dia...
Bila kawan dia muncul...
Jari dia tunjuk kat aku dan abg aku...
Lepas tu dia cakap dgn kawan dia sambil senyum2..
Aku pun hairan...
Korang nak tahu apa ada dlm kepala otak aku waktu tu...
Aku pk mesti diaorang pk aku ni GF abang aku...
Diaorg x tahu kita org adik beradik...
Rasa nak gelak kat situ jgak...
Hahahahaha.... Jatuh saham abg aku...


Gambar hiasan di cilok dr Abg Google...

Ni pun kisah dalam perjalanan balik ke rumah...
Belakang opis tempat abg aku hantar keja tu perumahan...
Kat perumahan tu pulak... byk pemilik yang pelihara anjing...
So... adalah seekor anjing yang terlepas dr kawasan rumah...
Kira anjing ni kat luar pagar laa...
Motosikal abg aku lalu tepi anjing tu...
Tiba2 jer... anjing tu menyalak dan kejar motosikal abg aku...
Aku tengok sasaran anjing tu adalah betis aku...
Bila aku perasan anjing tu semakin dekat dgn kaki aku...
Aku dah tepuk paha abg aku... 
Dan ayat yang keluar dr mulut aku waktu tu "Abg....Abg"
Tu jer... nak menjerit suara aku dah x terkeluar...
Nasib baik abg aku pecut sikit motosikal dia...
Dan kebetulan kereta di belakang motosikal abg aku tu bunyikan hon...
Mungkin dia perasan anjing tu nak gigit kaki aku kot...
Rasanya dlm otak anjing tu dah terbayang2...
Tulang yg nak di gigit bila tengok kaki aku...
Aku pun x dpt nak membayangkan macam mana rupa kaki aku kena gigit...
Nasib baik selamat kaki ku ini... hehehehe
Read More

Aku Di Tinggalkan...

2 comments

Hua... sedih.... huhuhuhu...
Aku kena tinggal....
Hari ni parents aku dan adik mak aku pergi ke Sibu...
Aku nak ikut tp mak x bagi...
Hari ni berangkat dan balik hari Ahad...
Kalau mak aku bagi... 
Hari ni kompom aku apply cuti...
Huhuhu tp x apa lah...
Mak aku dah janji...
Hari Sabtu atau Ahad minggu depan..
Dia nak bawa aku dan kakak aku ke Serikin...

(Gambar Sibu dr Abg Google)

***Esok rasa nya nak pergi ICT di BCCK***
Read More

Ku Bahagia....

2 comments

Esok cuti......
Sabtu dan Ahad... memang sah cuti...
Ekkk... Isnin pun cuti....
Public holiday...
Awal Muharam...

***Happy Holiday***
Read More

Lesen Terbang

2 comments

Negara kita ni ada undang2...
Kalau nak selamat...
Ambillah lesen betul2...
Pergi daftar kat kelas memandu... pergi kursus... 
ambil komputer test.... ambil JPJ test...
Selesai... tak sampai 3 bulan dah ada lesen...
Ni tak... nak ambil mudah je...
Guna jln shortcut...
Dah tahu jln shortcut tu x selamat tp nak jgak guna...
Ni lah padahnya.. kena tahan bila roadblocks...
Kalau kena tahan... kena saman sorang2 x apa lah jgak...
Ni tak... org yg x da kaitan dgn dia pun dikait sama...
Dah lah tabur fitnah...
Lepas tu nak tabur pasir dalam periuk nasi org....
Org yang dia sebut nama depan JPJ tu cikgu yang ajar memandu...
Sedangkan ank bini cikgu tu sendiri lagi ikut step by step nak ambil lesen ni...
Dia senang2 jer nak babit kan org lain...

***Org yg dia bayar ambil lesen terbang tu x pula dia sebut2... bikin hati jadi panas jer... aku yang mendengar pun panas hati***

Allah itu maha adil... Doa org yang teraniaya ni mudah dimakbulkan...
Read More

Saya Berhati Tisu

4 comments

Seperti yang kmk madah dlm komen..
Mun ada masa kmk polah doodle k ktk...
Jadi tok doodle yg sempat kmk polak utk ktk...
Simple jak kak...
Kmk blm panday gilak nak molah...
Baruk mupok2 nak belajar tok....
Harap ktk suka...
Hehehehe

Apa sebab entry bertajuk "Saya Berhati Tisu" ???
Sila terjah ke 
untuk jawapan...

***Entry dlm bahasa S'wak***

Read More

Merah Itu Menawan

6 comments

Korang perasan tak... blog aku dah bertukar rupa...
Sebelum ni berlatar belakangkan warna hitam...
Sekarang ni dah jadi warna merah...


***Merah itu menawan.... (^.^)***
Read More

Segmen : Aku Suka Blogwalking

7 comments
a Funny Love stOri  ツ

Klik BANNER untuk Join...

Tarikh tutup : 31/12/2012 jam 11 mlm....

***Jom lah ramai2 JOIN***
Read More

Life Is Simple

4 comments

Klik Banner untuk TERJAH...
Blog yang simple... kemas..
Nama tuan blog ialah Nor Atiqah Aisyah Bt Md Azmeer...


Dia ni Follower yang ke 333...


So aku nak bagi dia Doodle...
Harap awk suka yer... 

Read More

Doodle Made By Myself

6 comments
Cantik x???
Kali ni aku cuba buat doodle menggunakan Microsoft Excel...
Tak sangka menjadi...
Tutorial di dr blog Nurdani
Dan aku belajar melalui video yang dia share kat u-tube
Kalau korang teringin nak buat doodle sendiri silakan...
Insya-Allah mesti menjadi...


***Mood : Senang Hati... Berhasil belajar buat doodle n Harimau Muda menang***

Read More

Malaysia Boleh

3 comments


Hari ni semua rakyat Malaysia bergembira...
Harimau muda menang semalam...
Walaupun aku bukan peminat fanatik bola sepak...
Tapi aku suka tengok perlawanan bola live...
Bila part bola depan pintu gol tu...
Ya... Allah rasa kena sakit jantung...
Berdebar2 hati...
Nasib baik pagi ni suara tak hilang...
Sebab menjerit tak ingat dunia semalam...


Tahniah buat HARIMAU MUDA
Thumbs up untuk mereka...
(Ctrl + F = 9)
99999999999999999999999999999999999999999999999999999999
96666666666666666666666666666666666666666666666666666669
96666666666666666666666666666669999996666666666666666669
96666666666666666666666666666699999999666666666666666669
96666996669969699969699966666996666669966666666666666669
96666969696969696669696966666996666669966666666666666669
96666966966966699969699966666996666669966666666666666669
96666966666966666969696966669996666669966666666666666669
96666966666966699969696966699666666669966666666666666669
96666666666666666666666666999666666669966666666666666669
96666666666666666666666669966666666669966666666666666669
96666666666666666666666669966666666669966666666666666669
96699999999999999996666999966666666666999999999999966669
96699999999999999999999999966666666666699999999999996669
96666666666666699996666666666666666666666666666666699669
96666666666666699996699996699996966669999696669666699669
96666666666666699996696669696696966669666696669666699669
96666666666666699996696696696696966669666696669666999669
96666666666666699996699966696696966669999699999669966669
96666666666666699996696696696696966669666696669669966669
96666666666666699996696669696696966669666696669666999669
96666666666666699996699996699996999969999696669666699669
96666666666666699996666666666666666666666666666666699669
96666666666666699996666666666666666666666666666666999669
96666666666666699999999996666666666666666666666669966669
96666666666666699999999999666666666666666666666699966669
96699999999999999996666669999999999999999999999996666669
96699999999999996666666666666999999999999999966666666669
96666666666666666666666666666666666666666666666666666669
99999999999999999999999999999999999999999999999999999999


Saat2 kemenangan Malaysia...


Semangat sokong Malaysia semalam...
Profile picture Fb bertukar...

Read More

Kata-kata Panduan (Part-6)

Leave a Comment

Seseorang menganggap sekatan sebagai batu penghalang.
Sedangkan orang lain menganggap sebagai batu lonjatan.

Kalau kita melakukan semua dengan sedaya upaya kita lakukan, sesungguhnya kita akan terkejut dengan hasilnya.

Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki,
tetapi kita sering ingat apa yang orang lain ada.

Apa yang diperolehi dalam hidup ini, adalah sepenuhnya daripada apa yang kita berikan pada-Nya.

Fikirkan hal-hal yang paling hebat, dan anda akan menjadi terhebat.
Tetapkan akal pada hal tertinggi, dan anda akan mencapai yang tertinggi.


Dunia ini tiada jaminan melainkan satu peluang...

Kehidupan kita di dunia ini tidak menjanjikan yang berkekalan.
Apa yang ada hanyalah percubaan dan pelbagai peluang.
Jaminan yang kekal abadi hanya dapat ditemui apabila kita kembali semula kepada Ilahi.

Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan manusia untuk menyambut kesempatan yang menjelma.

Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal, tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.

Mengetahui perkara yang betul tidak memadai dan bermakna jika tidak melakukan perkara yang betul.

Kecemerlangan adalah hasil daripada sikap yang ingin sentiasa melakukan yang terbaik.

Jadilah sebagai aturan hidup untuk melakukan yang terbaik dalam apa jua yang dilakukan, pasti akan menghasilkan kecemerlangan.
Read More

X Nampak Pape Pun??

2 comments
Entry ini berkait dengan dua entry sebelum ni..
Entry yang melibatkan angka...
Mungkin ada yang dah cuba dan buat ikut step yang di berikan...
Tapi tak nampak hasil...
Dan yang telah mencuba dan  berhasil...
Akan nampaklah imej seperti gambar kat bawah ni...

Imej ni dari entry Di Sebalik 9 Dan 6


Dan dua gambar di bawah ni dari entry Mood Hari Ini....


Cubalah lagi... mana tahu lepas ni berhasil
=> Mula2 Tekan 
=> Masukkan Angka 9


***Kalau ada masa aku nak cuba buat imej lain pulak***
Read More

Kata-kata Panduan (Part-5)

4 comments


Hadiah terbaik kepada :
Kawan => Kesetiaan
Musuh => Kemaafan
Ketua => Khidmat
Yang Muda => Contoh Terbaik
Yang tua => Hargai budi mereka
Pasangan => Cinta dan Ketaatan
Manusia => Kebebasan

Berfikir secara rasional tanpa dipengaruhi oleh naluri atau emosi merupakan satu cara menyelesaikan masalah yang paling berkesan.

Hiduplah seperti lilin... menerangi orang lain,
Janganlah hidup seperti duri... mencucuk diri dan menyakiti orang lain.

Dunia ini, ibarat pentas. Kita adalah pelakonnya.
Maka berlumba-lumbalah beramal supaya hidup bahagia di dunia dan akhirat.

Akal itu menteri yang menasihati
Hati itu ialah raja yang menentukan
Harta itu satu tamu yang akan berangkat
Kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan.

Selemah-lemah manusia ialah orang yang boleh mencari sahabat
Dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan sahabat yang telah di cari.

Cakap sahabat yang jujur lebih berharga daripada harta benda yang di warisi dari nenek moyang.

Ingatlah :
Sabar itu Iman
Duit bukan kawan
Dunia hanya pinjaman
Dan mati tak berteman.

Lidahmu adalah bentengmu, jika anda menjaganya maka ia akan menjagamu dan jika anda membiarkannya maka ia tidak akan memperdulikanmu.

Orang yang paling berkuasa adalah orang yang dapat menguasai dirinya sendiri.
Read More

Nak Tahu Berat Blog

Leave a Comment
Cantik tarikh hari ni...
20.11.2011
Dan entry ni di postkan pada 20.11 tahun 2011 jam 20.11 (8.11malam)

Seseorang blogger perlu mengambil tahu sama ada blog dia berat @ ringan...
Jika sesebuah blog berat maka ia akan mengambil masa untuk loading...
So untuk tahu... sama ada blog korang berat @ ringan
Ada beberapa cara...
Korang pilihlah mana-mana web yang korang nak guna...
__________________________________________________________


 \/

\/


_____________________________________________________________


\/

\/


______________________________________________________________



\/

\/


_____________________________________________________

Korang pilih lah yang mana satu yang korang nak guna...
Dan korang boleh nampak... 
Hasil keputusan dr setiap web juga berlainan...
(aku lebih suka guna Numion : Stopwatch)
Terpulanglah kalau korang nak nak percaya atau tidak dengan keputusan yang diberi...
Tapi sekurang2 nya... kita tahu blog kita berat @ ringan...
Dan sekirannya berat... ambillah langkah2 untuk mengurangkan berat blog..
Supaya bila blog LOADING... tak lah lama sangat...
Read More
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...