Bahaya Cara Dia


Kisah ni berlaku kat satu shopping komplek yg aku pergi beberapa hari lepas...
Waktu aku berdiri dlm barisan menunggu giliran nak membayar...
Mata aku pun meliar2 laa... tengok sekeliling..
Mana tahu ada mamat handsome (gatai)
Dan aku pandang pelanggan depan aku ni beli satu bulb...
 Serupa macam gambar kat atas...

So... cashier kat kaunter tu... Nak testing bulb tu... ok ke tak...
Biasanye bila beli bulb mesti testing dulu...
Malas nak ulang-alik bila tahu bulb yg di beli rosak...
Tapi cara cashier tu testing bulb tu bahaya bagi aku...
Tak ada langkah berhati2...

Korang nak tahu macam mana cashier tu testing bulb tu...
ON soket dulu lepas tu baru pasang bulb ke soket...
Bila selesai... cabut bulb dulu kemudian baru OFF soket...
Betuk ke apa yg cashier tu buat???
Terang2 memang salah... dan amat merbahaya...
Sepatutnya cashier tu pasang bulb ke soket dulu...
Kemudian baru ONkan suiz soket...
Dan bila selesai... OFFkan dulu suiz soket...
Baru cabutkan bulb dari soket...

Tak takut ke terkena renjatan elektrik...
Boleh melayang nyawa...
So... kenalah ambil langkah hati2 ketika Onkan suiz soket tu...
Satu lagi... pastikan tangan tak basah ketika Onkan soket...

Previous
Next Post »

9 Komen

Write Komen
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 9:22:00 PG delete

Alah bisa tegal biasa. Sampai tak hirau bahaya.

Reply
avatar
Dylla Abas
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 9:37:00 PG delete

mmg bahaya cara cashier tu..fikirkan la sama keselamatan org sekeliling kan..

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 10:24:00 PG delete

Sik belajar tentang safety lah ya...

Reply
avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 11:13:00 PG delete

pelikkan org tu..memilih cara bahaya.padahal, kaedah dia betul, cuma dia terbalikkan caranya...

Reply
avatar
Selasa, Januari 31, 2012 11:33:00 PG delete

mayb dah biase kot..dy pk xde ap yg dy should nk wonder kot.. tp xtually kne larh pk safety first..

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 2:07:00 PTG delete

ndak semua pekerja mengikuti kursus keselamatan di tempat kerja...memang bahaya namun ndak salah kalau kita tegur mereka...

Reply
avatar
Mak Usu
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 2:34:00 PTG delete

Belum kenak ya sidak ya xtakut.. Dah terjadi lak baruk nak takut..
Gambar dibah ya nang kacak la... hihi.. Berdiri rambut..

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 3:11:00 PTG delete

KDG2 KITA TOK LUPAK KOTAN NAK CEPAT..KMK PERNAH KENAK KAREN..BIRU JUAK LAH JARIK..NEKTOK DH PANDEY BHATI2 DAH..DH KENAK TEK..KEKEKE

Reply
avatar
Redbloodsnow
AUTHOR
Selasa, Januari 31, 2012 5:06:00 PTG delete

ishhh...nang bahaya lah ya. sak cashier ya kenak renjatan letrik. baruk nya jerak. hehehe

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon