Sarawakian Thursday # Air Nait

HUJAN YANG TURUN BAGAIKAN MUTIARA.....
aiiii.... sempat juak ngembak lagu Sudirman....
Hujan lebat ari tok....
Dari pagi tadik....
Banyak dah tempat kmk dengar air nait...
Kompom jem jeraya...
Bpk kmk turun keja jam 6.30 pagi...
Perpusing carik jeraya nak ke Batu Kawa
Banyak jeraya nait air...
Pukul 8 lebih tadik belum juak sampay tempat keja..
Mintak2 time tok nya dah sampay...

Tok kmk nak kongsi sigek gamba air nait kat Jalan Demak Indah...
Jeraya kat Drive Thru ke KFC Jalan Demak...
Jalan nuju sekolah Openg... sekolah tempat kmk belajar dolok tok...
Gamba tok diambik jam 7 lebih pagi tek....
Harap2 ari teduh... air surut...

Gamba tok diambik dari tingkat 9-Wisma Naim


Kawasan Batu Lintang...


____________________________________________________











Sumber gamba : Kawan2 fb

Tok berita dari myMetro tentang air nait....
Previous
Next Post »

12 Komen

Write Komen
AmirFX
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 10:22:00 PG delete

Tinggi juak dah aek ya nait.. Mmg sik berfungsi la parit yang besar2 kat sia...

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 10:53:00 PG delete

uish,dalamnya...nak komen lebih tapi tak paham lak pe yang ditulis.hahahah

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 10:55:00 PG delete

@AmirFX tok kwsn bukit sikit... kwsn tok nang rendah... mun ada parit pun... sik dpt nampung air... pagi tek hujan nang lebat...

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 10:57:00 PG delete

@aReLaN hehehehe.. ni pasal banjir... air dah naik... byk jalan dah x boleh guna....

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 12:18:00 PTG delete

@Yatie Awang ye kak kena hati2.... sekejap tadi... ada kawan buat status ada 2 budak jatuh dalam arus air... harap2 tak da apa2...

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 1:35:00 PTG delete

YA RABBI MAS,TAKUT KMK NANGGA..PATUTLAH LAKI KMK PAGI TADIK KOL 930 BOK SAMPEY OPIS..ANAK2 PUN JD AHER JUAK..

MAOK BAU BANJIR JUAK KELAK..EII,NAUZUBILLAH..

Reply
avatar
ciK LyndaWawa
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 2:10:00 PTG delete

hati2 kitakorg yang berada di kuching ya......

Reply
avatar
Chenal
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 2:41:00 PTG delete

Ada mbiak skolah masok lam parit d Bt Lintang. X timbul2...

Usih..kat Taman Demak Indah tuk ya! Sib bait x makei jalan ya pagi tadik!

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 3:04:00 PTG delete

@Bui Junaidi banyak org sampay ahir kat opis ari tok...

Mintak2 di jauh kak... ari pun dah teduh... jgn ujan balik jak...

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 3:05:00 PTG delete

@ciK LyndaWawa Insya-Allah kak... hujan lebat tadik... air dlm parit pun deras2... takut kmk nangga...

Reply
avatar
masz
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 3:07:00 PTG delete

@Chenal ada kmk dengar crita ya... udah di temukah belum nya dua ya oohh...

Yalah kompom byk miak sik turun sekolah ari tok... jeraya ke openg tenggelam... hehehe

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon