50 Sen

50 sen... 50 sen... (ala2 drama Aishah 50 sen) hehehehe...


Sebab nak cari 50 sen ni...
Aku sanggup korek tabung duit syiling aku...
Yang aku cari pula... duit syiling lama... hehehehe...
Walaupun ada syiling lama dlm tabung... tp tak jumpa syiling yg aku nak... huhuhuhu...
Lepas tu aku tanya adik aku dia ada simpan tak... 
Adik aku pun cari dlm tabung dia... tak ada jugak...
Dalam bulan ni... aku asyik cakap pasal 50 sen ni...
Aku tak puas hati.... aku tanya mak aku pula...
Alhamdulillah... ADA... tu pun satu jer... 
Kalau korang tengok betul2 gambar duit syiling 50 sen  tu...
Korang tahu apa yg aku cari...
Aku cari duit syiling 50 sen yg bercetak tahun 1986...
Bagi org lain... mungkin tak de ape2 istimewanya...
Tp bagi aku... Itu tahun kelahiran aku...
Aku nak buat koleksi simpanan aku...
Mungkin lepas ni dah tak jumpa atau sukar nak memperolehinya....

Previous
Next Post »

14 Komen

Write Komen
Mak Usu
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 10:56:00 PG delete

Kmk suka masz... 50,10 sen n nak singgit mas ya pun mek ada tahun kmk 1989...hihihih

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:01:00 PG delete

@Mak Usubest eh.. kmk baruk stat nak kumpul... seringgit syiling kinek tok susah nak nemu... huhuhu... duit kertas seringgit byk...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:17:00 PG delete

@nuyui a.k.a miss YUIhehehe... samalah... sy pun suka kumpul 50sen.. :P

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:36:00 PG delete

Morning Masz..

Haaa.. Simpan leklok.. Kalau Ada satu set lagi best..
Selamat mengompol. :)

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:37:00 PG delete

1986 ye..hehe..masz tua saya setahun~~

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:51:00 PG delete

KMk dolok pernah simpan lam tabung p tabung ya salu kenak korek jadi makin kurang jak...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 12:11:00 PTG delete

@Deru OmbakSelamat pagi aunty...
tengah usaha nak mengompol ni aunty... hehehe..

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 12:12:00 PTG delete

@AmirFXhahaha... mesti korek waktu dadurat ya... :P

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 1:02:00 PTG delete

mas perasan tak,ade satu syiling 50sen, keluaran bila cik nur tak pasti..yg ada corak terbelah di keliling syiling tu..

dulu nur ade..tapi skarang dah xde..huhuhu

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 1:09:00 PTG delete

KMK BYK LAM TABUNG MASZ..KTK MAOK X?TP KMK JUAL SIGEK RM1..HAHAHA

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 1:28:00 PTG delete

@Cik Nurha'ah... mak sy ada jumpa semalam dlm simpanan dia... dia tunjuk kat kitorang adik beradik... dia terus asingkan... sbb sekarang dah tak jumpa duit macam tu...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 1:29:00 PTG delete

@Bui Junaidihahaha... simpan jak ktk kak... ni tauk kelak harganya mahal gik... lebih dr seringgit.. ;P

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon