ADA APA DENGAN HEADER BLOG KU


!♥Masz(◕◡◕)Sidek♥!

Header blog ni gabungan nama aku dan bpk aku...
MASZ tu singkatan dari MASRINA, dan SIDEK pula nama bpk aku...
MATA tu pulak melambangkan apa yg dilihat sama ada dilihat dengan mata kasar 
atau dilihat dari fikiran (Imaginasi)
Dan warna MERAH menjadi pilihan... sbb warna merah menjadi warna kegemaran...
Selain itu header blog ni jugak berfungsi sebagai watermark...

HEADER blog ni adalah hasil dari air tangan aku sendiri...
Kecuali bahagian mata tu... diambil dari google...
Aku buat header ni pun guna Microsoft Power Point...
Pernah try buat guna Photoshop... tp tak menjadi...
(Bukannya tak jadi tp aku yg tak pandai guna photoshop)
Buat masa sekarang dan insya-Allah masa akan datang...
Aku tak terfikir nak tukar header baru...
Nak Join : KLIK HEADER Mak Dara...

Bicara Mak Dara

UPDATE :
Sesiapa yg ingin tahu cara membuat HEADER MENGGUNAKAN POWER POINT
rujuk TUTORIAL : MEMBUAT HEADER MENGGUNAKAN POWER POINT [Link]
Previous
Next Post »

21 Komen

Write Komen
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 2:55:00 PTG delete

@nuyui a.k.a miss YUIha'ah... memang puas Yui... walaupun simple... :)

Reply
avatar
nanabyte
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 2:58:00 PTG delete

hasil sendiri pn kemas ape. xde serabut sgt pn.

btw, da lama xtag awak, jum join?

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/02/contest-contest-give-and-take-by-nana.html

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 3:03:00 PTG delete

@nanabyteTerima kasih... Insya-Allah sy join nanti...

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 3:16:00 PTG delete

comel mata tu.. cam mata anime ^_^ power point pun bleh guna untuk wat header? tak pernah cuba.. biasanya hana guna photoscape.. nk guna photoshop tak reti..

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 3:21:00 PTG delete

yg d buat sendiri ni lebih bermakna.. :)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 3:37:00 PTG delete

@Haruno Hana 하나Ye.. boleh guna power point... Sebelum ni sy pernah guna photoscape tp background dia tak transperant, nak guna photoshop... sy pun tak reti gak... Alhamdulillah guna power point ni dpt background transperant..

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 3:38:00 PTG delete

@Khairul Antashabetul Khairul... sy bermakna bagi sy...

Reply
avatar
charmyiex
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 3:52:00 PTG delete

salam kunjungan balas dr segmen mak dara..

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 4:54:00 PTG delete

Saya tak reti wat header..hehe..

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 5:22:00 PTG delete

yg penting hasil tangan sendiri =) puas hati kan ^^

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 5:24:00 PTG delete

kmk pn x pande makei photoshop...makei excel ok la..blaja dri youtube juak...suka nangga mata header ktk ya..menggoda

Reply
avatar
QmaRidh
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 8:17:00 PTG delete

cantik mata kat header tu ;)

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 8:50:00 PTG delete

memang best kan kalau hasil itu dari hasil tangan sendiri.. btw terima kasih kerana sudi join segmen picisan mak ni ye.. really appreciate it.. Mak dah senaraikan ke dalam entry terbaru mak di http://www.bicaramakdara.com/2012/02/hebatlah-header-blogger-ini.html =)

Reply
avatar
jemarisuri
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 8:56:00 PTG delete

cantik header awak js jugak takde..huhu

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 9:03:00 PTG delete

dila berkenan la mata tu,cntik..;)..pndai ek masz wat header guna power point...blh cuba ni...^^

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 10:55:00 PTG delete

mcm mana buat dengan power bag jd transparent yea? akak penah cuba, tp mesti background putih

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 8:53:00 PG delete

Wah.. Header yang simbolik..
Siap dengan rasionalnya.. Kreatif.. :)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 8:58:00 PG delete

@Cikgu Makalau akak nak gambar tu transparent... gambar tu kena edit dulu... sy edit guna GIMP2... akak rujuk tutorial ni...

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/02/tutorial-transparent-gambar.html

lepas tu baru buat guna power point...

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 11:26:00 PG delete

sama lah kita yunk. mek nektok pun dah k header gabungan nama dgn bapak.

zie singkatan utk nama mek Hazizah. meanwhile madini is my arwah bapak pun nama :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon