Jawapan Dari Sebuah 'Window'


Kebiasaannya budak2 mempunyai 
sifat ingin tahu yg kuat....
Byk yang dia ingin ketahui...
Dan ibu bapa harus menjawap segala persoalan...
hehehehehe....
Kadang2 soalan yang di beri amatlah mudah dijawap...
Dan kadang2 soalan yg di soal amat sukar dihuraikan jawapannya...

Anak : Mama... baby datang dari mana???

Mama : Baby datang dari perut mamalah....

Anak : Macam mana baby boleh ada dalam perut mama???

Mama : ....... (Mama dah blur... tak tahu nak jawap apa)

Anak : Mama????

Mama : Ayah yang buat.... Tanya ayah....


Anak : Ayah yang buat??? (Blur).... Ayah

Si ayah dah bagi jelingan maut kat mama... Apa nak di jawap bila anak menyoal...

Hehehehehe.... Pening nak menjawap soalan budak2...
Aku ada terjumpa satu gambar...
Gambar ni berceritaka tentang keinginan anak...
Untuk mengetahui... macam mana dia dilahirkan...
Dan si ayah pula.... menunjukkan cara dia dilahirkan...
APA PANDANGAN KORANG TENTANG GAMBAR KAT BAWAH???



P/S : INI BUKAN ENTRY 18SX... ADA FAHAM!!!
Previous
Next Post »

15 Komen

Write Komen
YaYaNsMuM
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 8:09:00 PG delete

hehe. Menjawab persoalan budak kecik lagi susah sebenarnya... :)

Reply
avatar
Lady Milo
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 9:47:00 PG delete

haha..., kreatif.

tapi memang susah nak jawab bila budak tanya soalan macam orang dewasa.

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 9:56:00 PG delete

hahaha..lucu pun ada...betul tu...agak susah kalau orang dewasa mahu menjawab

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 10:01:00 PG delete

terima kasih...jom singgah ke blog Kancil 8349

http://kancil8349.blogspot.com/2012/02/punca-traffik-kancil-8349-minggu-kelima.html

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 10:46:00 PG delete

@Lady Milohahaha.... kalau bagi jawapan org dewasa... lagi susah budak nak paham...

Reply
avatar
Eryati
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 10:47:00 PG delete

wahahahaha..pandai bapa dia buat jawapan

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 10:47:00 PG delete

@Kancil 8349 sbb nak bagi budak2 paham... tu yg susahnye...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 10:49:00 PG delete

@Eryatihahahaa... memang pandai.. tp bila nak tengok... anak takut.. siap ada darah lagi... ;P

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 12:10:00 PTG delete

lucu eh...aok ooo..susah mok jwb soklan ya...even di hurai kita cm esei nembiak x phm..ya contoh terbaik..

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 2:23:00 PTG delete

Kreatif bapak nemiak ya...

Reply
avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 3:26:00 PTG delete

mmg susah nak jwab soalan budak2..lagi kalau dia nak tahu sangat2...cara macam mana, pukul berapa, bila, di mana...kalau cik nur, lari terus.hehehe

Reply
avatar
Mak Usu
AUTHOR
Isnin, Februari 06, 2012 3:27:00 PTG delete

hahahaha... mbiak kecik nang mcm tanyak.. kita gk takut nak jawap.. apapon cara bapa nya explain kat gmbr dibah ya nang steady la... hahahaha

Reply
avatar
Isnin, Februari 06, 2012 4:45:00 PTG delete

sbb bdk2 skrg advance kot..klu dlu myb ank2 mlu nk tye.skrg..xtye pon dorg boleh gugel..bdk2 drjh 1 pon dah pndai on9.. bhyer2..

Reply
avatar
Qarr Jalil
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 4:13:00 PTG delete

haha..ini sangat menarik..lawaklah..tu la nak taw sgt kan..HAHAHA

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon