Kerepek


Kerepek or Keropok Bandung...
Bukan air bandung nye.... 
Kat Sarawak lebih dikenali sebagai Buah Bandung (Ubi kayu)...

Korang nak tahu tak???
Aku dulu pernah di beri gelaran Masz Kerepek...
Hehehe... sebab aku pernah jual kerepek ni kat sekolah...
Tapi gelaran yg di beri kawan2 aku tu bukan  niat mereka nak mempersendakan aku...
Gelaran tu sekadar untuk memberi tahu siapa aku dan aku jual apa...
Dan aku pun tak pernah nak ambil hati... 
Sebab sorang budak kelas sebelah kanan mendapat gelaran  ___ Kacang dan sorang lagi budak kelas sebelah kiri ___ Sandwich... seiring dengan nama mereka... aku pun dah tak berapa ingat nama mereka...
Hehehehehee...
Sekarang ni dengok dok depan pc sambil makan kerepek...

P/S : Lepas makan ni dilarang memakan apa2 jenis ubat... 
Previous
Next Post »

12 Komen

Write Komen
Masz Sidek
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 3:49:00 PTG delete

@fizafantagirOkadang2 tu buat sendiri tp tak la pandai sangat... yg gambar kat atas tu mak saudara yg buat... sy cuma mengoreng jer... hehehe

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 5:12:00 PTG delete

kat mana ada juai ea? jumaat depan (9 Mac) akak kat airport kuching, nak balik kampung...

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 5:32:00 PTG delete

nyaman eh! ekot buah bandong juak..ada jenis nk keras alu tegisin gigi gigit krepek ya.

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 5:42:00 PTG delete

mas pandai buat kerepek ya..? pos sini sikit boleh.hihih

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 7:50:00 PTG delete

jannah pon kalau dah start makan kerepek memang dah tak boleh berhenti. dah mcm ketagih plk. hik3

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 7:56:00 PTG delete

jannah pon kalau dah start makan kerepek memang dah tak boleh berhenti. dah mcm ketagih plk. hik3

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 9:20:00 PTG delete

TOK MUN DIMAKAN SAMBIL NANGGA CERITA HINDI MMG SYIOOKKK ABIS..HAHAHA..NYAM..NYAM EH

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Isnin, Februari 27, 2012 11:11:00 PTG delete

Anty kalau mkn kerepek kena Ada air mineral sebotol besar.. Cepat sgt Haus. .. Hehe

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 12:13:00 PG delete

dya pun sama bila dah start makn kerepek mmg sush lah nk berhenti.. mulut sibuk nk menguyah je..hehe

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 9:32:00 PG delete

@Cikgu Ma Kak... mak sy kata kat pasar minggu ada jual..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon