No.. no.. no.. 14 Feb

Hari ni... berapa hari bulan yer...
Ohhh... 14 Februari...
So... aku nak ucapkan...
Selamat.... selamat apa yer....
Hehehe... Selamat Hari Lahir..
Kepada yg usianye meningkat hari ni...
Hehehehehe...

Hari Kekasih???
No.. no... no...
Tak yah sambut...
Buang duit jer... nak beli bunga... nak beli coklat... nak beli hadiah...
Nipis poket... dah laa tengah bulan ni...

Balik keja semalam... Banyak jer gerai yg menjual brg ni kat tepi jalan...
Hari ni mesti lagi banyak gerai yg berniaga...
Dah lah harga brg2 tu semua naik... berlipat kali ganda...
Sampai leher pun berlipat... bila tengok harga..
Baik guna duit tu beli brg dapur...

Kita sebagai umat Islam tak yah lah sambut...
Katakan NO... untuk hari kekasih...
Hahaha... sempat buat iklan...

Kredit Gambar : Rusydee Artz
Previous
Next Post »

25 Komen

Write Komen
eima-caa
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 9:52:00 PG delete

Betul tu..

beli makanan lg baik..kenyang perut..hahahahaha...

Reply
avatar
MaryaYusof
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 10:06:00 PG delete

Salam,

Yes, say no Valentine's Day! Mari kita sambut maulidur Rasul utk sebulan! :)

Reply
avatar
iRiS
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 10:19:00 PG delete

iklan tue best..pandai masz buat...terbaik hehe

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 10:52:00 PG delete

KITA ORG ISLAM NANG X BOLEH NYAMBUT VALENTINE...*__*

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:01:00 PG delete

Katakan TIDAK pada valentine day~~~ hehe :)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:17:00 PG delete

@eima-caahehehe... betul tu... satu family boleh makan sama2...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:19:00 PG delete

@MaryaYusofitu lebih baik... memperingati Nabi junjungan kita... Nabi Muhammad SAW

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:20:00 PG delete

@iRiS terima kasih... hehehe... gambar tu kredit untuk Rusydee Artz...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:21:00 PG delete

@Bui Junaidinang sik boleh kak... kmk sik pernah nyambut... masa sekolah dolok sik pande nak bergerek... hahaha

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:22:00 PG delete

@Yana Librahehehe... sokong.. sokong... katakan TIDAK..

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:23:00 PG delete

@nuyui a.k.a miss YUIbetul tu... buat mana yg patut dulu... tp hari kekasih ni tak yah buat lagi bagus... hehehe...

Reply
avatar
NANA KEC!K
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:36:00 PG delete

awesome la mug tuu:) suke suke suke !said no no no valentine day ! :) hehe

Reply
avatar
Mr.Clive
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:44:00 PG delete

kenapa tulis blog mcm ni...mcm kasi warning jer...hehehe

Reply
avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 11:55:00 PG delete

setuju dengan entry masz...mmg xelok pun sambut V-day ni...mrugikan...!

ape2pun suke iklan tu... hehehe

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 12:00:00 PTG delete

@Mr.Clivehehehe... sy bukan nak warning...
cuma memperingatkankan... termasuk diri sy... tak baik sambut velentine... dan jgn membazir...
hehehe... harap2 tak de yg terasa...
kalau ada... sy minta maaf yer...

Reply
avatar
Gen2Merah
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 12:45:00 PTG delete

setujuuu.. say no to valentine.. we are Muslim.. (",)

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 12:56:00 PTG delete

@AmirFXAok amir... syukur kita tok dilahirkan Islam..

Reply
avatar
Selasa, Februari 14, 2012 10:33:00 PTG delete

ermm...tapi masih ramai lagi yang menyambut hari valentine ni..bangga lak tu. haiiishhh.

tp makin ramai yang menyedari tentang apa maksud sebenar hari valentine tu. alhamdulillah :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon