Novel # FEB 2012 - Kerana Sebuah Janji


Tajuk : Karana Sebuah Janji
Karya : Nozi Danisya
Terbitan : Kaki Novel

Sinopsis :


DAHLIA : 
Luka di hati ini sangat dalam kau toreh. Sukar sekali untuk menyembuhkannya. Akan kubawa rajuk ini sejauh-jauhnya, jika ini yang kau mahu.

DANI :
Andainya aku dapat memutarkan kembali detik-detik hitam itu, pasti kesilapan serupa tak akan aku ulangi. Sejujurnya, aku sangat kesal.

Kerana budi dan janjinya kepada ayah Dani, Dahlia terperangkap. Keranaekonomi syarikatnya yang meruncing dan juga wasiat ayahnya, Dani telah bersetuju dengan syarat Dahlia. Kedua-duanya telah berjanji tanpa berfikir panjang. Dani dan Dahlia berkahwin kerana sebuag janji. Namun, belum setahun jagung usia perkahwinan mereka, fitnah telah membuatkan Dani hilang pertimbangan lalu tega mengasari isterinya. Dahlia pergi membawa rajuk di hati. Selama berjauhan mereka mengalami konflik jiwa akibat merindu. Oleh kerana masing-masing terikat dengan janji, maka perasaan itu menjadi salah faham dan berlarutan. Apakah janji-janji yang telah di buat sehingga merantai jiwa mereka dari berkasih sayang?

Pengajaran : Kalau dah berjanji sila tunaikan... dan kalau tak boleh tunaikan jangan berjanji...

(auto-post)
Previous
Next Post »

8 Komen

Write Komen
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Jumaat, Februari 10, 2012 10:43:00 PTG delete

Terpost awal ye Masz? terkejut gak nur bila tgk date, cepat2 tgk jam ingtkan dan pukul 12..hehehe..

best la sinopsis novel ni..lama nur tak beli novel..last setahun yang lalu, tajuknya bigkisan dari hati n terawih terakhir...

Reply
avatar
aimaniman
AUTHOR
Jumaat, Februari 10, 2012 11:01:00 PTG delete

salam kenal dan dofollow sini

akak minat novel tp dah lama x berkesempatan nak baca.. teruskan minat bagus macam ni,..

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Sabtu, Februari 11, 2012 7:49:00 PG delete

KMK MINAT JUAK BACA NOVEL TOK TP LATELY CAM XDA MASA JAK NAK MACA

CAYAK X KTK,KMK DA BELI SIGEK NOVEL,PEY NEKTOK LOM TERBACA2..HUHU

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Sabtu, Februari 11, 2012 9:22:00 PG delete

@aimanimansalam kenal kak...
insya-Allah kak...

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Sabtu, Februari 11, 2012 9:23:00 PG delete

@~ Blog Si G@dis Des@ ~ hehehe... novel ni memang best... dlm 2 hari jer sy baca... ;D

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Sabtu, Februari 11, 2012 9:24:00 PG delete

@Bui Junaidicayak mek kak... kmk ada juak buku nak di beli mek awal tahun ya... sampay tok ari kmk lom baca... heheh

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon