Salah SEND Mesej

Cerita hari minggu...
Semalam sebelum masuk tengah hari...
Aku ada hantar satu SMS kat kazen aku...


Mesej tu aku hantar untuk mendapat kepastian....
Sama ada kazen aku dan family dia ada kat umah atau tak...
So.. tak laa nanti bila sampai umah diaorang... rumah kosong...
Bila dah send mesej tu... baru aku teringat...
Kazen aku dah tak guna nombor 013 lagi...
Aku tanyalah kakak aku... nombor hp baru kazen aku...
Aku send semula mesej tadi ke nombor baru 016...
Dan kazen aku balas... Aok...
Yesss... Diaorang tak kemana2... dok umah jer...

Dan bila aku dan kakak aku dah sampai umah kazen aku tu...
Tengah dok lepak2... Hp aku berbunyi (mesej)
Aku pun tengok la... Nombor yg aku mula send tadi balas mesej aku...
Mak aii... ada org guna ke nombor tu... setahu aku mesej tadi failed...


"x kan kat umah BERUK nye"
Bila baca perkataan BERUK tu... bikin hati jadi panas...
Tapi aku malas layan mesej budak ni... 
Sebab apa aku kata budak...
Dari perkataan 'towk' tu aku tahu itu budak...
Ada 'perisa tambahan' dalam perkataan dia...
Aku tak balas mesej tu...
Bukan bererti aku takut...
Tapi buang masa jer nak layan...
Buat sakit hati... habis kredit jer...
Untuk melepaskan perasaan...
Selepas tamat rancangan NONA...
Aku, kakak aku dan kazen aku tu...
Menyumbangkan suara... 
Ala2 artis 3 suara menyanyi... 
Hahahaha...
Dan suara yg paling sumbang antara kami bertiga...
Ialah suara AKU... 
Ibarat suara Katak panggil Hujan...



P/s : Balas lah mesej yg tak dikenali dgn bahasa yg baik...
Bahasa yg baik melambangkan peribadi anda...
Atau pun...
Tak yah layan mesej yg tak dikenali...
Previous
Next Post »

13 Komen

Write Komen
Yana Libra
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 4:01:00 PTG delete

Betulla..ada ke patut reply msg org yang tak dikenali camtu...no manners la..abaikan saja org mcm tu ~~~ :)

Reply
avatar
eima-caa
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 4:24:00 PTG delete

salam ziarah dr belog abg ketak..

xyah layan orang cmtu kan..

buang masa jek...

Reply
avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 4:41:00 PTG delete

cik nur pun selalu salah hantar mesej..tapi nombor yg dah xpakai, selalunya diorg akan kita semula...

Reply
avatar
Gen2Merah
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 4:45:00 PTG delete

ahahahaha,.. kelaka la plak... mmg x perlu nak layan mesej budak2 mcm tu... nyakitkan hati je.. biarkan dia dgn perasan dorg.. aha

Reply
avatar
Nyue
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 5:20:00 PTG delete

Sik payah jak lalek dengan biak g2..bgs ktk sik reply msg nya

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 6:00:00 PTG delete

bena ya...buang kredit jak..mun ktk balas pun ok juak..padah ngn nya " ooooo...beruk yg jwb rupanya"

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 7:23:00 PTG delete

Lain Kali hati- hati.. Pastikan no. Tu betul.. Hehe

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 8:12:00 PTG delete

Haha.. Rajin juaknya nak reply msg ktk...

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 8:26:00 PTG delete

betul tu...orang tersalah mesej bukan guna bahasa kasar...memang suka cari penyakit orang macam tu...tapi betul gak tindakan kamu...ndak mahu ambil risiko

Reply
avatar
eva
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 8:56:00 PTG delete

hahahha beruk ndah.. kompom miak ya eyh..

Reply
avatar
Selasa, Februari 14, 2012 12:32:00 PG delete

amboi..bkn maen 'cantik' bahasa yang digunakan..aish..mcm2 larh skrg..kalu nk blas jgn larh gna bhsa mcm tue.. perlu blaja ethic bdk nie..hehe

Reply
avatar
hudahassan ^^
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 9:00:00 PG delete

haha . mmg bahasa bdk2 pownn . terkenan dgn cite hantu bonceng lah tuh . :P

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Selasa, Februari 14, 2012 9:09:00 PG delete

eh .. ada pulak bls cmtu .. ishh .. bahasa melambangkan peribadi =) ..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon