Surpise :D

Hehehehe...Tak sangka...
Family aku buat suprise birthday untuk aku...
Waktu tu aku kat dapur tengah buat kuih batik... 
Lepas tu masak nasi dan sup ayam...
(Dalam dalam hati aku kata... alahai kesian nye aku... hari ni bday aku... tapi aku yg masak... huhuhu)
Bila mak aku balik dari pasar... aku tengok dia bawa kek... 
Nilah kali pertama aku sambut birthday...
Sebelum2 ni... memang tak pernah sambut...
Malu pun ada... hehehe tp happy...

Ni lah kuih batik yg aku buat.... kalau nak buat mudah jer...
Sediakan milo, roti merry, susu pekat manis dan satu sudu makan majerin/ mentera yg dicairkan (dibiarkan sejuk)
Milo dan roti merry yg tlh dipatahkan digaul rata. Kemudian masukkan susu dan mentega. Gaul sampai rata.
Masukkan adunan di dalam acuan, pastikan letak plastik di dalam acuan supaya mudah nak mengeluarkan adunan nanti...
Kemudian letak satu lagi plastik ke atas adunan. Tekan adunan supaya padat dan mampat dalam acuan.
Akhir sekali, masukkan acuan adunan tadi ke dalam peti sejuk/ais.  SIAP :D
Ini kek birthday aku... harga dia sama umur aku RM26.

Ada Ayam KFC, mee hoon goreng dan popcorn. Menu yg simple.

Posing depan kek...

Tiup lilin sampai pejam mata... hehehe

Ni bpk aku...

Ni pulak mak aku... muka aku blur kat situ...

Ni kakak, aku, bpk dan mak.
Waktu ni adik perempuan aku sorang tak de... Dia keja...
Kena simpan sikit kek tu untuk dia... Kalau tak dia bising...

To my family... Maksih banyak2... 
Sudi sambut hari jadi kmk... 
Sik sangka dah tua bangka macam tok...
Baruk merasa nyambut birthday...

Untuk rakan2 blogger dan fb...
Sekali lagi aku nak ucapkan terima kasih...
Atas ucapan selamat korang... 
TERIMA KASIH...
Previous
Next Post »

22 Komen

Write Komen
M@W@R Q@SeH
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 10:42:00 PG delete

epy besday...may Allah bless u

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 10:52:00 PG delete

ALLAH SELAMATKAN KAMU,ALLAH SELAMATKAN KAMU..HEHEHE

SELAMAT HARI JADI MAS..SEMOGA APA YANG DIHAJATI TERCAPAI K..AMIN..*__*

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 12:15:00 PTG delete

Masz.. Mana Ada tua.. Comel jek tuh..
Semoga panjang umur, murah rezki Dan di berikan kesihatan yang baik ya.. Amin.

Reply
avatar
eima-caa
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 12:30:00 PTG delete

Masz,...

serius 26 thn???

nmpk bbface la masz..

Reply
avatar
:: Cik Nur ::
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 1:02:00 PTG delete

Semoga Mas sentiasa dimurahkan rezeki.. :)

bestnya..! kek bati..lama cik nur tak buat.. :)

Reply
avatar
Isnin, Februari 20, 2012 1:49:00 PTG delete

hepi birthday!!

BTW, ^.^ Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

Reply
avatar
nanabyte
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 2:27:00 PTG delete

happy besday masz. May Allah bless you always :)

Reply
avatar
Isnin, Februari 20, 2012 2:30:00 PTG delete

hepi besday.kfc mmg sedap.sehngga menjilat jari.hee

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 2:48:00 PTG delete

wahh bestnyer suprise b'day =)

happy b'day & hope all ur b'day wishes come true dear =)

Reply
avatar
Nyue
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 3:25:00 PTG delete

hepi besday @masz...semoga dpnjgkn umur & dmurahkn rezeki...

best nyer ad suprise party
=)

Reply
avatar
Isnin, Februari 20, 2012 5:23:00 PTG delete

salam.

heppy belated besday.

may Allah bles ur family n u with hepiness oweyz n oweyz :)

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 5:54:00 PTG delete

nyaman kek ya..peberet kmk ya..adohai..mun da kek depan mata..sik layan nasik gik...mudak bpk ktk o...

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 8:00:00 PTG delete

wow...bestnya ada gak sambutan.saya ni sambut sorang2 je.wuuuuu

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 8:05:00 PTG delete

happy birthday masz.
semoga sentiasa dirahmati dan diberkati Allah swt. Insyallah

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 9:19:00 PTG delete

Nyaman jak upa kek batik ya... Berapa banyak batik dipakei ktk polahnya? :p

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 11:22:00 PTG delete

bestnye sambut dgn org yg tersayang..:D

Reply
avatar
Chenal
AUTHOR
Selasa, Februari 21, 2012 11:03:00 PG delete

Slamat Ulangtahun Masz!
Semoga suksess slalu!

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon