Tutorial : Link Blog/Entry Pada Banner

Tuto  ni atas permintaan Cik Nur


Langkah pertama : Masukkan gambar atau imej yg nak letak link tu...
Aku bagi contoh letak header blog Abg Ben... sbb abg Ben rajin buat segmen....

Langkah kedua : Klik gambar/imej dulu... biar gambar/imej berwarna biru...
Kemudian baru klik perkataan LINK kat atas post tu...

Bila dah klik akan keluarlah kotak Edit Link seperti gambar kat atas ni...
Masukkan link blog/entry ke dalam Web Address...
Text to display tu biarkan kosong jer...
Kalau nak tahu Link yang dimasukkan tak broken...
Try klik Test This Link... Kalau Link tak rosak boleh Klik OK.
SIAP.....

***Untuk lebih kepastian... bila entry korang sudah di post... cuba klik di entry***
Previous
Next Post »

9 Komen

Write Komen
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:08:00 PTG delete

Jelas dan Terang..!!

Terima kaseh Masz.. Nur nak cuba jap.. :)

Reply
avatar
UniMeOw
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:18:00 PTG delete

oooo ceq br taw...
t nk wt gak..:)

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:22:00 PTG delete

Nur dah cuba...terima kaseh... :)

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 1:30:00 PTG delete

hihi,yui dlu mula2 camtu gak..bgus tutor ni..

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:51:00 PTG delete

Anty mmg fail nak buat ni sume..tapi anty suka
Kupu kupu tu... :)

Reply
avatar
M@W@R Q@SeH
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:51:00 PTG delete

thanks...aritu ada yg ajar cara lain...yg ni lg senang...

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 1:53:00 PTG delete

Masz.. Lupa nak gitau.. Masz teka tu betulllll!
Hehe

Reply
avatar
~AtiQaH~
AUTHOR
Ahad, Januari 13, 2013 1:24:00 PG delete

thanks ajrkan.... sy dah faham... berapa kali buat x jadi... upenye x masukkn link 2... ok2... thanks sgt2... jmpe d blog sy... jom singgah....

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon