BEN ASHAARI AJAK KONGSI CERITA CUTI SEKOLAH

BEN ASHAARI

Kenangan cuti sekolah dulu....

Dulu2 bila cuti sekolah selalunya duduk rumah jer...
Tak pergi mana2... 
Balik kampung??? Hari2 balik kampung sebab jarak kampung dengan rumah 15 minit jer naik kereta...
Yang best nye bila cuti sekolah.... aku selalu berkumpul dengan kazen2... serta anak2 jiran...
Kitorang selalu main sama2... 
Tiap2 petang mesti berkumpul kat padang...
Main badminton... bukan pukul buah tangkis tp pukul angin jer lebih hehehe...
Main congkak, batu seremban... zero point dan macam 2 permainan tradisonal...

 

Budak2 sekarang rasanya... tak banyak yg tahu main permainan tradisonal ni...
Kebanyakan mereka terdedah dengan permainan video...

p/s : bila sekolah dah nak buka baru sibuk nak buat keja rumah yg cikgu bagi.... hehehe...
rindu zaman sekolah dulu... huhuhu...
Previous
Next Post »

25 Komen

Write Komen
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 2:43:00 PTG delete

bestkan bila ingt balik kenagan dulu2.. rindu sekolah..!!!

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 2:46:00 PTG delete

Dah lama tinggalkan zaman sekolah... memang rindu...

Reply
avatar
Pka Rahim
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 2:52:00 PTG delete

hi! pka pon join segmen abg ben tau.
meh la datang melawat.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

terima kasih :)

Reply
avatar
a m i R a
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 2:54:00 PTG delete

mir dtg dri segmen abg ben jugak :)
http://puple96.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html
klau sudi .. follow ye .. mir dah follow :)

Reply
avatar
ZaroL
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 3:03:00 PTG delete

Best kan masa kecik2 main semua tu, igt lagi dulu main congkak..best !

Segmen yang sama =)

http://pelangianoy.blogspot.com/

Reply
avatar
Rabu, Mac 14, 2012 3:14:00 PTG delete

keje sekolah itu pasti.. byk lak tu.. ada 10 subjek 10 la homework..

http://nanieybarnieylurviey.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
Rabu, Mac 14, 2012 3:34:00 PTG delete

zaman skrg dah banyak berubah...kan3x.. jom singgah blog akak pulak...

http://ainblogger.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
Rabu, Mac 14, 2012 3:37:00 PTG delete

dah lama tgglkan..kngn sunguh..

Reply
avatar
Rabu, Mac 14, 2012 3:43:00 PTG delete

sama la kite...huuhu...main je...


http://www.akuhiduplagi.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 4:54:00 PTG delete

dulu balik sekolah tukar baju pergi main. nanti dan nak mgrib baru balik rumah. best betol zaman sekolah kann

Reply
avatar
Rabu, Mac 14, 2012 5:01:00 PTG delete

bestkn zman sek...rindu nk sek lg..huhu

Reply
avatar
Gen2Merah
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 5:19:00 PTG delete

kenangan zaman kanak2 dulu memang indah2

Reply
avatar
Muhamad Azam
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 5:25:00 PTG delete

Dari segmen sama..

Jom ke blog saya pulak

http://blogbudaksengal.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
AzRiey
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 6:02:00 PTG delete

zaman sekolah memamg best

terjah sini pula

http://azrieyx.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html#comment-form

Reply
avatar
zakirul rahim
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 7:19:00 PTG delete

hihi..zero point..permainan Ohsem dulu2..haha

jemput singgah:
http://zakirulrahim.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
Cik Lyeen
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 7:43:00 PTG delete

main game je keja dak zmn skrg ni..huha...termasuk adik2 lyeen..

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 8:17:00 PTG delete

rindu zaman budak2..hihihi

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 9:03:00 PTG delete

slmt bersegmen sis...byk hooo kenangan time sekolah dolok..time cuti nang ngumpul aktiviti jak

Reply
avatar
Ted
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 9:45:00 PTG delete

hehe, kalau ingat2 balik kenangan masa dolu2 mesti boleh senyum sorang2 kan?

Reply
avatar
Khamis, Mac 15, 2012 2:05:00 PG delete

olla dear=)

http://saranghaesolehah.blogspot.com/2012/03/ben-ashaari-ajak-kongsi-cerita-cuti.html

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 9:08:00 PG delete

MAIN RONDES PUN BEST JUAK..DOLOK MASA KMK SEKOLAH RENDAH B4 KELAS FARDHU AIN MAIN RONDES DOLOK..PAKEY BAJU KURUNG MAIN..BILA MASUK KELAS,MCM2 BAU ADA..HAHAHA..KENANGAN2..

Reply
avatar
Cik Kamoo
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 10:22:00 PG delete

singgah dari Blog Ben mengenang kisah cuti sekolah!

Reply
avatar
Syida Muhajir
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:28:00 PG delete Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
avatar
Syida Muhajir
AUTHOR
Khamis, Mac 15, 2012 11:31:00 PG delete

Salam perkenalan. Kalau boleh kebanyakan orang ingin kembali ke zaman kanak2, sebab waktu tu lah yang paling seronok

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon