Pemadam Pen???


Hehehehe... Aku jumpa gamba ni kat FB...
Bila tengok gambar kat atas...
Teringat zaman sekolah dulu...
Cikgu tak benarkan murid2 pakai LIQUID PAPER...
Pemadam nilah yg digunakan untuk memadam tulisan pen...
Sampaikan terkoyak sikit atau berlubang buku latihan sekolah... 


***Sebab apa cikgu tak izinkan murid2 guna liquid paper??? Disebabkan ada sebilangan murid2 suka menunjukkan 'kreativiti' mereka dengan mencontengkan kerusi meja... dan ada sebahagiannya juga suka menconteng buku teks...***
Previous
Next Post »

19 Komen

Write Komen
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 11:00:00 PG delete

selalunya kalau guna liquid paper, tulisan tu still leh nampak lagi lepas beberapa lama..kan?

Reply
avatar
MaryaYusof
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 11:01:00 PG delete

Salam dear,

Topik yg menarik... dulu cikgu saya xbenarkan guna liquid paper & pemadam... terus potong shj bah. yg slh tu...garis shj... sb klau guna liquid paper, nnt die boleh pudar, looks messy... jawapan bertindih2... guna pemadam pulak jd comot... xcantik...hehehe... so, smp skrg sy still praktis kan cara ni... sekali sekala je guna liquid paper :)

Reply
avatar
Selasa, Mac 06, 2012 11:11:00 PG delete

guna pemadam ni xleh nak tonyoh kuat2..t hbs kertas =)

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 11:15:00 PG delete

jannah pon tak suke pakai pemadam pen nie. baek potong buat garisan jer. sbb nak beli liquid paper mahal. haha

Reply
avatar
Selasa, Mac 06, 2012 11:22:00 PG delete

sis pun ada jugak gunakan pemadam getah tu..tapi everytime erase time buat essay koyak rabak kertas essay tu..tension aje. Hilang kesabaran menggunakkanya...hehehhe

Reply
avatar
M@W@R Q@SeH
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 12:37:00 PTG delete

hehe pemadam dolu2..mmg x sah klu x terkoyak bila padam guna pemadam ni...

Reply
avatar
Selasa, Mac 06, 2012 2:18:00 PTG delete

hihi..sama la sek kita..xleh liquid paper...tp xsuka guna pemadam ni..hbs teerkoyak buku..xpun jd biru..huhu

Reply
avatar
Ckin Kembaq
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 2:30:00 PTG delete

memamg pun..terkoyak abis buku..paling senang.potong ngan pembaris..hehe

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 2:41:00 PTG delete

walaupun xdibenarkan guna liquid, tp nur guna gak..bila de sportchek..cepat2 sorokkan..hihi

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 3:03:00 PTG delete

memang nostalgia sungguh pemadam pen nih ahahhaa.. memang guna pun dulu hehe...

btw adik mas... tq ye bagitau akk pasal lagu bising tadi........ lapyu la dek!! bravoo!!

Reply
avatar
Ms Velentine
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 3:54:00 PTG delete

tp skg form 1 bru le pakai pen

Reply
avatar
AriF FaZDiLaH
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 4:35:00 PTG delete

kami dulu guna pemadam ni men lawan2...tekan2...sapa tindih sapa..dia menang..best..ooo

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 5:26:00 PTG delete

gik dpt di ampun mun conteng buku teks..ada sidak nak sekalo ya dibisaknya buku teks nok bhgn latihan ...alasan malas mok embak berat2 blt umah...pa reti kh

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 7:57:00 PTG delete

Salam Masz..

Anty teringat zaman sekolah jugak.. Bila memadam ink, mmg gosok mcm sental periuk.. He he

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 8:09:00 PTG delete

Rubber tok best juak k nikam nemiak nak berolah.. haha...

Reply
avatar
Dania Eryati
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 8:53:00 PTG delete

pernah guna menda ni...kengkadang padam sampai buku berlubang..eheheh

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Selasa, Mac 06, 2012 11:08:00 PTG delete

hahaha...memang hancur la kertas bila pakai pemadam tu.tapi skang ada je pemadam untuk pen.kalau spe2 from my kilang gi outstation jepun,mesti bawak balik pen ngan pemadam pen skali.

Reply
avatar
Rabu, Mac 07, 2012 12:57:00 PG delete

auta je kan yang part biru tu leh padamkn pen..

Reply
avatar
Jumaat, Jun 14, 2013 9:19:00 PTG delete

Saya ada pen yg boleh berfungsi seperti pensil yg ada pemadam diatas...sebatang pen rm 8.00 from japan. Mmg ajaib tulis dan padam sprt pensil. Nak padam kwn punyapun boleh..
Minat contact walid 0122131219

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon