Bila BW???

Apa situasi yg selalu berlaku ketika korang BW???


Ni situasi yg selalu berlaku waktu aku BW....
"WELCOME NOTE"
Cantik... memang cantik... WELCOME tu...
Tiap kali nak baca entry kena klik enter...
Nak baca entry lain pun macam tu gak...
Last2 tak jadi nak 'geledah' banyak2 kat blog tu...

Dulu aku pernah try buat gak...
Memang cantik "Welcome" tu tp bila aku klik enter...
Tak menjadi... langsung tak boleh masuk nak baca entry...
Dah lah aku lupa simpan template asal... 
Cara penyelesaian waktu tu... buat template baru...
Lepas tu... aku tak berani nak buat "welcome" lagi...



Satu lagi situasi bila BW... 
"KOMEN"
Dah siap2 tulis komen...
Kemudian KLIK PUBLISH...
Tiba2 keluar pulak kotak  WV ni...
Siap tulis : "PLEASE PROVE YOU'RE NOT ROBOT"
Sakit mata ni sbb nak tengok huruf tu betul2...
Kalau silap tulis kena buat balik...
Kalau silap lagi aku pangkah jer... tak jadi komen...



Bila BW blog yg belum pernah kita jejak...
Dan bila blog tu menarik perhatian kita... mesti nak "FOLLOW"...
Masalahnya pula... blog tu takde "WIDGET FOLLOWER"
Yang ada cuma button follow tumblr@float...
Bila diorang guna button tu... memang tak leh follow...
Sbb apa tak leh follow... 



Jenis dan saiz tulisan pun penting gak...
Saiz yg kecil akan menyukarkan pembacaan...
Manakala jenis tulisan yg 'berbunga-bunga' pun akan menyukarkan pembacaan...
Memang cantik bila tulisan tu bercorak...
Dan dulu aku pun guna tulisan bercorak2 ni...
Bila di mendapat teguran.. aku pun tukar...
Aku cari tulisan yg akan memudahkan org membaca entry kita...



"FAN PAGE"
Ni pun selalu aku jumpa...
Asal masuk blog... fan page ni keluar...
Masuk blog... dia keluar...
Klik [x] kat fan page tu...
Kalau tak de [x] kena tunggu hingga hilang...
Saba je la...

Hmmm...  aku pun dah tak tulis nak tulis apa...
sampai sini je ye... 

p/s : panjangkan entry ni... klik [x] kalau tak nak baca ;p


Tambahan dr Anty Deru Ombak :
LOADING BLOG YG SLOW
Boleh tido sekejap nak tunggu loading tu...
Kalau mood tengah baik... untunglah... tunggu sehingga selesai loading...
Kalau tak BYE BYE jawabnya... [x]

Previous
Next Post »

22 Komen

Write Komen
sukagelak
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 2:40:00 PTG delete

ha...macam entry kite yg ni
http://juliajamaludin.blogspot.com/2012/04/nak-letak-tajuk-ape-nih.html

Reply
avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 2:45:00 PTG delete

betul tu...tu yg buat follower kadang2 malas nk komen or follow diorang nie..
so x hepi la mcm ni nk BW blog2 mcm tu.hihihi

Reply
avatar
Rabu, April 04, 2012 2:47:00 PTG delete

setuju2.. x suka semua yg ada kat atas tu =.= selain Welcome tu, x suka Alert Message gak.. x jd nk bc entri lain sbb stiap kali loading msti AM tu ada gak..

Hana ada cadangan, baik akak buat Comment Box ni Pop-up Window ngan Allow Comment Modeartion ^_^ sbb Pop-up window x yah loading byk & comment moderation kita bleh tau siapa komen entri lama kita :)

Reply
avatar
Rabu, April 04, 2012 2:49:00 PTG delete

Ehhh....same la ngan YM.....sebijik....hehe.reason yg same.huhuhu

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 2:58:00 PTG delete

insya-Allah Hana... sebelum ni pun akak pakai pop-up window... nanti akak tukar pop-up...
Yg Allow Comment Modeartion tu pulak... akak belum pernah try... nanti akak try... TQ :)

Reply
avatar
Rabu, April 04, 2012 3:11:00 PTG delete

errmmmsetuju sgt ngan apa yg masz kate tu, smala ngan sy gak bl BW camtu gak keadaannye. Suke BW pada blog yg simple2 tp comei. Senang nak masuk, senang nak baca, senang nak follow.

Reply
avatar
Rabu, April 04, 2012 3:19:00 PTG delete

haa..stuju sgt..antara buat kt cri X..

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 3:23:00 PTG delete

Masz...

Anty nak tambah satu..

Loading berjinggut.. Berat giler, keadaan mcm ni lemau nak teruskan..:)

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 3:27:00 PTG delete

mmg bosan blog camtu huhuhu.. kompom pangkah teros huhu

Reply
avatar
charmyiex
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 3:28:00 PTG delete

haaaa..bagus2..kmk pun baruk terpikir dr pg td ms BW blog cdak2 ya..adoi..semangat berkobar2 nk BW..jd malas sbb byk benda kene buat..esp yg komen2 ya..prove ur not robot?? geram eh..kdg2 alu x di komen kmk koh...

Reply
avatar
Pka Rahim
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 3:48:00 PTG delete

hi.. jom baca entry baru pka.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/make-up-by-pka-rahim.html

tq :)

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 4:27:00 PTG delete

betoi tu mass..!
nur sokong semua di atas..!
di sebabkan semuanya di atas, tak jadi terus nak terjah blog diorg..huhuhu

Reply
avatar
deno
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 4:42:00 PTG delete

eh... sama la ngan deno... mcm tahu2 je... geram kan..!

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 4:53:00 PTG delete

Betul semua nak dipadah ktk Mas,sbb yalah mun BW nemu nak camtuk nang dipangkah jaklah jwbnya...

Reply
avatar
Aini Yunus
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 4:57:00 PTG delete

Masz..blog pena lusuh ni ade masalah tak..frankly jer..xper..boleh saya baiki nanti..hehee

Reply
avatar
Rabu, April 04, 2012 5:21:00 PTG delete

Ha'ah setuju!..yerr apa ka.. keh keh

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 5:31:00 PTG delete

aih...dh tuka ke pop up window ktk tek...

mmg BW kedak ya menyusahkan! lg2..nok da word verification ya..mun nemu line slow..rs nk nangis jak..lelah taip pjg2..pasya x ter-sent...part enter ya juak nang sakit ati benar...pnh kmk ke blog sorg ya...sampe kenak klik 4 kali bok leh enter ya pun nk sent msg perlu klik lg 4 kali..hadoiiiii!

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 9:15:00 PTG delete

Salam yunk :)
Kamu di TAG
http://dismybelog.blogspot.com/2012/04/segmen-interview-review-by-hana.html

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon