Blog Update!!!


Hari ni aku nak kongsi dgn korang macam mana aku update blog...


Berceritakan KISAH HIDUP... Blog aku ni kiranya blog personal... 
Cerita dalam ni berkisarkan apa yg berlaku dalam hidup aku...
So dalam entry aku tu.. byklah kisah peribadi...
Apa yg aku suka? Apa yg aku tak suka? Macam2lah... ;p

Selain tu GAMBAR...
Gambar yg menarik perhatian juga boleh digunakan untuk membuat entry...
Tak kisahlah gambar tu dari google, Fb, atau korang sendiri yg ambik gambar tu...
Aku akan menceritakan apa yg ada dlm fikiran aku tentang gambar tersebut...
Atau kalau aku malas... aku letak jer gamba tanpa2 ayat... ;p

JOIN CONTEST, SEGMEN, GA DLL... 
Sertai segmen2 atau contest atau apa yg sewaktu dengannya...
Bagilah sokongan dan manalah tahukan rezeki... dan kalau menang Alhamdulillah... :p

INFO DAN ILMU.... Berkongsi ilmu dengan pembaca blog kita...
Sekurang2nya info dan ilmu yg di kongsi akan memberi manfaat kepada pembaca...
Termasuk diri kita sendiri kan... Tak rugi berkongsi info dan ilmu ni...

PEMERHATIAN... Perhatikan apa yg berlaku di sekeliling?...
Kemudian... kongsi apa yg dilihat... terurat atau tersirat...

KEGEMARAN... Apa yg korang suka...
Kalau aku... aku suka kucing dan novel... 
So aku akan update novel yg aku baca... dan kisah kucing  kat rumah...

LAGU DAN VIDEO... Biasanya kalau lagu ni aku akan update untuk hari Sabtu dan Ahad...
Tu pun AUTO-POST... ;p Kebiasaannya... kalau lagu... aku akan tulis lirik dia 
Kemudian di sertakan dgn video nyanyian...

Dan inilah barang yg paling penting utk blogger pelupa macam aku...huhuhu
BUKU NOTA KECIL... buku ni akan sentiasa ada dimana2 aku pergi... 
Bila ada jer idea melintas dlm kepala aku ni... Aku akan terus catat...
Dan bila ada masa... aku akan belek2 balik buku nota tu... dan buat entry...
Kalau dah ada buku nota tu... PEN jgn lupa yer... ;p
Kalau tak... macam mana nak tulis... ;p

p/s : tu jer yg aku ingat buat masa ni... 
kalau ada lagi nanti...
aku update lagi yer.. ;P

Previous
Next Post »

10 Komen

Write Komen
Cik Nur
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 2:45:00 PTG delete

wah..siap ade buku kecil..baguslah mas ni.. :)

nur selalu ctat dlm word je..smbil2 buat keja, buka mircosoft word..kalau teringat catat...hihihi

Reply
avatar
Qyla Aqilah
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 2:45:00 PTG delete

The pit stop of fashion lovers. We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. Various colors, designs, popular fashions, and textiles custom-made for you to bring colours in your life

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Reply
avatar
Ahad, April 22, 2012 2:57:00 PTG delete

salamkunjungan, wah.... mcm ni update blog ye, boleh tiru2 sikit ni yg tetntang ada buku nota tu....

Reply
avatar
Nor Nadiah
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 3:06:00 PTG delete

suka penerangan sis masz..:)

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 3:10:00 PTG delete

teknik2 updated blog yang baik ....

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 3:50:00 PTG delete

kegemaran kita sm tp mek x da novel..mek suka pinjam jak..hihi..tp miaw mmg no. 1 lam carta hati

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 11:20:00 PTG delete

Salam masz..

Dalam bnyk2 tu..lana berkenan kt buku nota kecil..serupa cam lana,hehe.

Ada org, bila ada idea, terus tulis kat hndpn, gadget2 yg sesuai. tapi, lana prefer buku nota..tapi lana punya..buku nota besaq,muehehe. Bukan takat takot lupa je, tpi bila ada bku nota, puas curahkan idea,conteng2 disitu..betul tak? :)

Reply
avatar
shiema sufian
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 1:34:00 PG delete

Bagusnyaaa. SHiema selalu fikir entry yg nak di update sebelum tidur (:

Reply
avatar
Isnin, April 23, 2012 9:44:00 PG delete

bgus cara2 cmni.. ada mcm yui juga..hiih.

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 2:36:00 PTG delete

Masing2 carakan mun nak update blog....

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon