Bunyi Borak Atau Marah???



Bunyi org berborak ker... bunyi org marah???
Mula2 aku ingatkan bunyi org yg berborak...
Biasanye kadang2 kalau org berborak kat tangga...
Bunyi gemanya sampai ke opis aku...
Lepas tu bunyi tu pulak berselang seli dengan bunyi lagu...
Lagu tu pulak di mainkan oleh pekerja kat kedai SUPER SAVE kat bawah opis aku...

Tapi bila dengar betul2...
Tak sedap pula hati aku ni...
Macam bunyi org marah2...
Serupa bergaduh pun ada gak...
Mula2 tu aku tak ambil kisah sangat...
Lepas tu aku dengar betul2...
Bunyi 2 org lelaki dgn suara yg nyering...
Mungkin antara bapak dan anak lelaki...
Aku tak pasti apa yg mereka gaduhkan...
Yang pastinya... suara mereka sampai ke opis aku...
Yang aku dengar suara bpk dia yg marah2...
Dan suara si anak pula seperti mempertahankan diri dan menangis...

Aku memang takut dengar org gaduh2 ni...
Kalau boleh aku memang tak nak dengar dan lihat...
Dan sekiranya berlaku kat depan mata... aku akan cabut lari...
Aku tak nak berdiri dan tengok... Menakutkan..

Aku ingat pesan mak dan pak aku dulu...
Bila terserempak dgn org bergaduh atau mengamuk jgn berada kat tempat kejadian... 
BAHAYA...
Org yg bergaduh atau mengamuk ni... dia tak peduli siapa2 lagi...
Keutamaan mereka waktu tu... nak lepaskan geram...
Dan bila hati tengah panas dan geram...
Org di hadapan mereka pun boleh jadi mangsa untuk dia lepaskan geram.
Untuk mengelak diri menjadi mangsa... jgn berada di tempat kejadian...
Lebih2 lagi kita yg bergelar perempuan ni...

p/s : bila aku selesai tulis entry ni...
bunyi bergaduh tu dah tak de lagi...
mungkin mereka tengah tenangkan diri...
(hati aku pun lega sbb dah tak dengar bunyi gaduh2 lagi...)

Previous
Next Post »

9 Komen

Write Komen
keli menari
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 11:05:00 PG delete

huh.betol..tak pasal2 kite kene sekali.

Reply
avatar
Selasa, April 24, 2012 11:12:00 PG delete

bhya kalau org gaduh ni..t kt gak terkena.

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 11:36:00 PG delete

Nang betul nak dipadah bapak ktk ya Mas,bukannya duli org agik mun dah berkelahi....

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 1:12:00 PTG delete

DEBAH YA KAN ADA KEDAI MINUM NAK MASZ..KALI SIDAK MABOK2 YA SAMPEI BERKELAHI YA

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 1:45:00 PTG delete

@Bui Junaidi tp mek rasa... rumah kat atas opis kmk ya macam bunyi org kelahi...

Reply
avatar
Selasa, April 24, 2012 3:14:00 PTG delete

btul..ada je org gduh xberani g dkt..kt jordan ni org arab bergduh guna parang tau..benda remeh2 je pun..so mmg kna jauh2kn..huhu

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 4:13:00 PTG delete

betull..nur pun takut dengan org gaduh2 ni..

Reply
avatar
cIk JanNah
AUTHOR
Selasa, April 24, 2012 4:55:00 PTG delete

betol. kalau boleh jauhkan dari mereka. sbb time kita marah nie kita uncontroll. takut jadi benda bukan2

Reply
avatar
Selasa, April 24, 2012 5:16:00 PTG delete

kak vi pun takut juak nangga urg kelaie...dolok pernah nangga housemate kelaie, kak vi indah gik gegar lutut..takut sidak bertarit rambut..ujong2 rambut kita juak kenak rumbak =0)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon