Jom Makan Ubat!!!

Sila abaikan rupa tangan yg tak cantik tu....

Nilah salah satu makan yg di gunakan waktu bermain kecik2 dulu....
Bila bermain... kononnya sakit...
Lepas tu ambil ubat...
Yg jadi ubat pula makan dlm gambar tu...
Bila ingat balik ...
Nak gelak pun ada...

Nama sebenar makanan ni memang aku tak tahu...
Nama gelaran tu ada.... Antaranya....
TAHI HIDUNG... (byk2 nama... tu gelaran yg dpt)
Mungkin rasanye macam tahi idong...
hehehe... pernah rasa ke??? Bila dah dewasa ni... ada akal fikiran...
Siapa yg nak rasa??? semua tak mahu...
Kalau zaman budak2... akal belum berfungsi...
Mesti pernah rasa.... hahahaha....
Atau pun gelaran ni datang dr rupa dia...
Serupa dengan tahi idong...
Serupa ke??? Bila tengok betul2...
Tak ada yang serupa pun......

Satu lagi gelaran yg baru aku tahu....
Ni adik aku yg kata...
Kawan dia gelar makanan ni TAHI KAMBING...
Huh... aku dok pk pat mana yg serupa dgn tahi kambing tu....
Hehehehe... siapa pernah tengok tahi kambing... serupa ke??? 
Aku tak tahu sbb aku tak pernah tengok tahi kambing.... ;p

Dah bagi gelaran pelik2... lepas tu benda tu gak yg masuk mulut...
Previous
Next Post »

23 Komen

Write Komen
IntaNBerliaN
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 2:24:00 PTG delete

dyh lama xmkn n xjumpa tahi idung ni..hahahaa

Reply
avatar
Selasa, April 10, 2012 2:42:00 PTG delete

pggl ni taik idung..hihi..walau hakikatnya xpernh rasa taik idung sndiri..haha

Reply
avatar
Emma
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 2:42:00 PTG delete

Yuhuuuuuu Emma singgah sini dari blog mak dara =)

Reply
avatar
Selasa, April 10, 2012 2:48:00 PTG delete

hehe..pernah makan nih.xjumpe dah skg~

Reply
avatar
Cik Adieb
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 2:57:00 PTG delete

Masz ditag,peace :D

http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 3:27:00 PTG delete

nur pun panggil tahu hidung..sedap tau asam ni..wahh tetibe teringin.hehehe

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 3:33:00 PTG delete

Macam2 namanya tp semua ya asam boikan...

Reply
avatar
charmyiex
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 3:39:00 PTG delete

nyaman ehs...masam masin..hahaha..taik idong..

Reply
avatar
shark
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 3:53:00 PTG delete

hhaa
tahi idung yg ni x best..
tahi tlinga tu yg best:)

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 4:19:00 PTG delete

hahaha..boleh pulak semua nama bermula tahi ye..kekeke.

tapi itu juga yang masuk mulut..hihi.lawak2...

Reply
avatar
Selasa, April 10, 2012 4:22:00 PTG delete

hahaha.. kecik2 dulu pun deqla panggil asam tu taik idong...hihihi

Reply
avatar
hazdnul
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 4:41:00 PTG delete

lame dah tak jumpa benda ini.. selalau panggil taik hidung.hahaha

Reply
avatar
Nor Nadiah
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 5:23:00 PTG delete

nad panggil tahi kambing..:D

sis,baby dyer belom keluar la..kt gambar tu dye tunjuk rupa kat nad jer...:)

nanti dye akan membesar dalam pouch selama 2 bulan dan baru la keluar..:)

melawat kembali from Bicara Mak Dara : Ini Link Saya.. Sila Promote!

Tengok anak nad lagi jom..:)

http://www.nornadiah.com/2012/04/joeybaby-sugar-glider-kelihatan-30.html

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 9:18:00 PTG delete

Gelaran tahi telinga ada juak untuk makanan tok.. Sak jak rasanya masam2 manis... haha..

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 9:53:00 PTG delete

saya pon panggil tahi hidung tapi tahi hidung ni memang sedap!!!hoho

Reply
avatar
Azura Mendezz
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 10:02:00 PTG delete

Makkk...sebb namanya tu la Cik Mendezz dh xmkn dh asam ni..
kite jenjalan dr blog Mak Dara..hehe!

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, April 10, 2012 10:20:00 PTG delete

Salam Masz ..

Tahi idung ni sentiasa Ada dlm kereta anty.. Sedap,
Masam2 hilangkan mengantuk bila driving.

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Rabu, April 11, 2012 12:04:00 PG delete

lama tak makan tahi hidung.. hehe

Reply
avatar
shiema sufian
AUTHOR
Rabu, April 11, 2012 12:37:00 PG delete

sedap ni. tapi sekarang takde dah (:

Reply
avatar
Sis AI
AUTHOR
Rabu, April 11, 2012 1:48:00 PG delete

Hahaha! Dlu pun tau mkanan tu tahi hidung! Sis, sbnrnya ada sbb la.. Sbb, bnda tu masin. N tahi hidung, rsanya masin. Err, jgn tnya sy mcm mana sy tau.. (>___>)

Reply
avatar
CikLilyPutih
AUTHOR
Rabu, April 11, 2012 10:14:00 PG delete

ubat apa nie.. geli lah

salam ziarah dari blog mak dara

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon