Novel Terbaru Siti Rosmizah 2012

Ni cover novel terbaru Siti Rosmizah...
Sekarang ni aku tengah try join contest susun sinopsis untuk novel ni...
Harga novel ni RM33.90 utk semenanjung dan RM36.90 utk Sabah/Sarawak...
Kalau betul tekaan aku... jimat 36.90 utk beli novel ni...
Dan korang boleh bayangkan betapa tebalnya novel ni...

Kalau korang yg minat baca novel nak gak join...
Korang boleh LIKE page PilihanPopular Wadah Jiwa Bangsa
page ni kiranya page cawangan utk popular di seluruh Malaysia...
Lepas susun sinopsis tu... hantarlah jawapan...
Korang boleh hantar kat inbox page atau email...
Aku hantar kat inbox jer...

Korang nak cuba gak...
Ok... korang coba susun sinopsis di bawah k..

PENGENALAN :

Pengenalan :
“ Kau bukak mata kau besar-besar! Kau tengok betul-betul muka kau yang selekeh, berkerak yang buruk tu dalam cermin ni! Kau ingat aku saja-saja nak kahwin dengan kau! Hei bodohlah kau ni! Anak ini lahir bukan atas kerelaan aku! Kau tau tak betapa jijiknya aku menengok muka kau. Jijik, tahu tak! Kalau boleh hujung jari kau pun aku tak nak sentuh. Geli! Sebab yang aku rasa dekat kau selama ini, hanya benci! Benci! Benci!!! Hambur Zarif dengan kebencian yang begitu tepu di hati."


 Tanpa belas mahu pun simpati, hidup seorang gadis sanggup dihancurkan demi mencapai visi untuk membolot harta emak mentuanya. Tapi kenapa Dian yang dipilihnya? Kenapa gadis malang ini yang menjadi mangsa mereka ?


Allahuakbar! Raung Dian. Menggeletar seluruh badannya mendengar pengakuan biadab suaminya itu. 


Dian Zara, seorang anak yatim piatu yang menumpang kasih dengan neneknya. Emak saudaranya, Kamsiah tidak henti-henti menyeksa hidupnya. Maki hamun, pukul, cerca sudah lali dalam dirinya.

 Menjadi orang gaji bagaikan memberi sinar baru dalam hidupnya. Tapi sementara cuma. Perkenalan dengan cucu majikannya telah membuka tirai penderitaan dalam hidupnya semula.


Memekiklah ! Meraunglah ! Menjeritlah ! Keluarlah air mata darah kau hingga menitis di setiap anak tangga itu sekalipun ! 

Tapi itulah kenyataannya. Itulah kebenarannya. Pahit ! Cukup pahit ! Dan kepahitan yang ditelan oleh Dian itu menyebabkan dia bangkit dalam hidupnya. Kala itu biarpun beribu sesalan terucap di bibir lelaki ini, semuanya sudah tidak bererti padanya lagi. 


Aku tidak akan berpaling lagi ! Hatiku sudah mati ! Mati buat kau! 


Impian gadis muda ini untuk belajar hingga ke menara gading telah musnah di tengah jalan. Dian disuruh menjadi orang gaji. Dia akur dengan kehendak emak saudaranya. 


Jangan kau berani nak mempermainkan takdir aku lagi ! Aku yang akan tentukan jalan hidupku ! Kerana Takdir itu milik aku ! 


Dian telah ditipu dengan janji manis seorang lelaki. Janji untuk membahagiakan hidupnya hanyalah dusta belaka. Zarif Adha, kerjaya dan kekayaan keluarganya menjadikan dirinya seorang yang angkuh dan sombong. 


Keangkuhan dan kesombongannya itu menyebabkan dia tidak teragak-agak mempermainkan hidup gadis naif ini. Rupanya dalam diam ada rancangan yang diatur dengan mamanya. Datin Munirah, ketamakannya menjadikan dia lupa pada batas agama.

Sinopsis ni ada 11 keratan tak termasuk pengenalan...
Korang cuma perlu hantar susunan 11 keratan tu jer...
Pengenalan tak perlu k...
Dan hantar jawapan korang selewatnya jam 10 pagi pada 23 April 2012
Selamat mencuba...
Manalah tahukan rezeki... :)



2 buah novel Siti Rosmizah terbitan Buku Prima

2 buah novel terbitan SR Publication
Previous
Next Post »

10 Komen

Write Komen
Spudin
AUTHOR
Sabtu, April 21, 2012 3:00:00 PTG delete

whoa ..hehe ...gud luck ya :D follow sini .. lalalala~

Reply
avatar
Aini Yunus
AUTHOR
Sabtu, April 21, 2012 11:45:00 PTG delete

aini pun minat sgt novel SR ni..tengah kumpul hasil tulisan dia sumer..

Reply
avatar
Kancil 8349
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 5:40:00 PG delete

wah...peminat novel bah nie...

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 3:53:00 PTG delete

gdluck ktk..hope ktk sukses..

mun ktk dekat..mok kmk g umah ktk..pjm novel..mesti ktk byk novel..dri sinopsis novel atas ya..nang mcm bez jak...

Reply
avatar
Nor Nadiah
AUTHOR
Ahad, April 22, 2012 10:38:00 PTG delete

mcm best..pergh..mahalnya..:D

gud luck..:)

Amin..:)

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 12:20:00 PG delete

all the best ye masz.hehehe..saya memang tak minat novel2 ni

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 12:20:00 PG delete

all the best ye masz.hehehe..saya memang tak minat novel2 ni

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 8:15:00 PTG delete

GUD LUCK MASZ..SEMOGA ADA REZEKI BUAT KTK K

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon