Tetamu Di Malam Hari....


Tetamu di malam hari....
Hahh.... Siapa???
Jeng... jeng... jeng...

Siapa???

Adakah  yg suka mengilai-gilai tu...
Kalau jumpa 'dia'... aku tak sanggup...
kalau boleh memang nak elakkan...


sbb aku seorg yang penakut... 
aku letak gamba comel ni... hilang sikit seram
mana tahu bertukar jadi jejaka idaman... hehehe

Ok... aku bagitahu lah... 
malas nak berteka-teki...

Inilah tetamu dimalam hari...
Spider... labah2 rumah...
Adik aku punyalah takut...
Sbb labah2 ni jatuh atas kepala dia...
Aku dgn kakak aku berusaha membuang binatang ni...
Nak bunuh... aku tak berani...
Sbb malam jumaat....
Kalau cicak... memang aku dah lastik...
Dapat gak pahala....
Ambil gambar jap...
Lepas tu baru buang luar rumah...


Mak aku kata...
Labah2 nilah g digunakan untuk ubat anak yg kencing malam...
Labah2 yg 'mati beragan'...
Mati sendiri... bukan mati dibunuh....
Labah2 ni diletakkan di atas pusat anak...
Mak aku cerita... labah2 nilah yg digunakan untuk kami adik beradik waktu kecik2 dulu...
Mak aku kata lagi... mak dan pak aku letak masa kami tidur...
Kalau kami jaga... memang sah2 kami tak nak kan...
Berkesan ke??? Wallahhualam...
Yang penting iktiar dan berusaha...


Previous
Next Post »

15 Komen

Write Komen
Jumaat, April 27, 2012 2:40:00 PTG delete

aiyoo.. takut le..geli pu ada gk :)

Reply
avatar
Amir Baker
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 3:21:00 PTG delete

Huyyooo,,,, bahayanya! besa labah2 tu

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 3:22:00 PTG delete

nur kalau labah2 kecik xtahulah..
kalau labah2 besar..xcukup tanah nur lari..hehehe.
pernah labah2 muncul time nur bawa kereta, kebetulan paking tepi semak.. nmpk je labah2..cepat2 nur keluar kereta, time tu kat trafik light..mmg suma org tgk...

takut punya pasal..malu pun tolak tepi..hehehe..padahal labah2 tu luar kereta...hahahah

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 3:45:00 PTG delete

mak aiii takut tgk...klu ayu msti dah lari.hehe

Reply
avatar
+kasih+
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:00:00 PTG delete

hehehe... ingatkan tadi cik Pon... rupa-rupanya kaki lapan... kalo kasih sure lari x cukup tanah... ;p

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:13:00 PTG delete

sy pun tak berani bunuh sebenarnya... kesian... labah2 tu pun nak hidup gak... biasanya... sy usaha alihkan dia ke kawasan yg lain...

waktu alihkan labah2 ni pun... sy elakkan dr dilihat kucing2 kat rumah... kalau tak, labah2 ni jadi alat mainan kucing2 tu...

Reply
avatar
Queenie
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:25:00 PTG delete

labah2? whoaaaa...lariiii..........

tp betul ker labah2 mati beragan tu boleh wat ubat? cer wat kajian sikit sebab saya ada anak buah yg dah besar tp masih suka kencing malam, mcm2 dah ikhtiar, sekarang dah masuk menengah, pompuan plak tu...

Reply
avatar
Rafflesia™
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:39:00 PTG delete

besar la pulak labah ni..kecut perut kalau jatuh atas kepala syieda..hahaha.. -.-

*letak atas pucat bile labah ni mati ye?bukan masa idup kan? hihi

Reply
avatar
Azee Hana
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:50:00 PTG delete

alamak,,,labah2....adik saya (lelaki),,memang takut gila labah2..padahal dah beso panjang..haha

Reply
avatar
Tihara
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 4:59:00 PTG delete

biasa je tenogk mak letak labah2 ni kat pusat anak buah dedolu...wallahualam keberkesanannya tu tak pasti kan :)

Reply
avatar
Ali
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 6:02:00 PTG delete

gile... letak spider ? tak jadi spider women ke kak ??

Sudi komen di blog i tak ??
http://alibasyir.blogspot.com/

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Jumaat, April 27, 2012 7:06:00 PTG delete

@ Queenie : sy pun tak pasti... sbb ni petua org dulu2...

@ Rafflesia™ : ha'ah, labah2 yg dah mati...

@ Ali : hahahah... tak..letak pun takkan jadi punya...

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Sabtu, April 28, 2012 1:55:00 PG delete

Asa kmk labah2 tok la boleh soh ktk jadi kedak Spiderman... Lenkali ktk cuba lah...

Reply
avatar
steffany daph
AUTHOR
Sabtu, April 28, 2012 10:47:00 PTG delete

laaaa...spider . takut XD. tak sukaa...hehehe

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon