Tutorial : Word Verification

Work Verification...
Atau ringkasanya WV...
Apa WV???
Tengok gambar kat bawah...
Itulah yg dinamakan WV...
Yg minta korang PROVE yg korang bukan robot...


Byk yg BURUKnya daripada BAIK...
 Sebabnya banyak blogger yg singgah ke blog korang sukar untuk meninggalkan komen...
Sbbnya WORD tu... kadang kalanya sukar utk dikenal pasti...
Dan sekiranya... ada blogger yg menggunakan 'berukband'...
Loading blog korang akan slow...
Dan blogger2 ini... akan [X] blog korang...
Sbb mereka tak nak buang masa utk menunggu...
So ada baiknya korang buang WV tu...

Langkah 1 : Klik Dasboard > Setting  

Langkah 2 : Klik Comments

Langkah 3 : Korang cari "Show word verification for comments?"
  
Langkah  4 : Kemudian Klik " No"

Langkah 5 : Save Setting...
(auto-post)
Previous
Next Post »

2 Komen

Write Komen
Sabtu, April 21, 2012 8:53:00 PG delete

tau tak apa.. kdg2 tu da best2 komen, last2 nak taip benad alah tu asyik salah trus pangkah je.. hehe

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Sabtu, April 21, 2012 9:19:00 PG delete

bgs tutorial ktk ya..terperinci..senang sidak ekot step..tp ya la..kengkdg empunya blogger nok da WV tok x tauk blog nya pun ada benda ya..ya la susah...

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon