Bila Demam...



Semalam aku ada tulis entry
Dalam rasa2 tak sedap badan tu...
Sempat gak karok... ;p

Hari ni badan masih kurang sihat...
Selsema... hingus ni dah tak boleh di kawal...
Tisu kena sentiasa ada....
Di tambah bersin yg tak henti2....
Siap bekal penadol lagi... takut suhu naik...
Kalau tak larat nanti... aku nak minta balik awal...

Ok.... berbalik dgn tajuk di atas....
BILA DEMAM
Mesti ada yg kita rasa best dan tak best masa demam...
Karenah pun macam2...

Rasa best bila tak yah turun sekolah.... baring jer, tonton tv... hehehe dulu memang ligat nak turun sekolah... lebih2 lagi bila kerja sekolah tak buat.... tp bila dah balik sekolah semula... kerja rumah bertambah... tu yg tak best nye...

Tak suka pergi klinik sbb tak suka bau klinik, hospital dan seangkatan dengannya... sampai sekarang pun akau tak suka bau ubat... tp bila tengok doktor hemsem suka... hehehe gatai... dan senyum makin lebar (senyum dlm hati jer) bila doktor bagi MC... dalam hati jerit... YES CUTI...

Lepas tu, apa yg di minta mesti dipenuhi, sebut jer nak makan apa... KFC, Nasi Ayam... kononnye tekak teringin nak makan... mak pak ikot jer sbb takut selera anak hilang... tu zaman sekolah... dah keja sekarang ni... kalau teringin nak makan, kena guna duit sendiri....
yg tak bestnye kena makan ubat... kalau ubat cecair manis tuk budak2 ok gak... ni tak kena makan ubat yg pahit.. ditambah lagi dengan rasa lidah yg pahit...
Aku dulu, memang susah nak makan ubat... nak makan 2 biji penadol tu ambil masa... macam budak kecil aku makan... penadol tu kena tumbuk hancur baru aku makan... kalau aku makan terus pun, kena sediakan air dalam bekas yg tinggi... Sampai rasa kembung perut aku minum air...
Nasib baik sekarang dah tak macam tu lagi...

Dan bila demam ni kejanya tido jer....



p/s : jam baru pukul 10 lbh tp mata ni dah mengantuk...

Previous
Next Post »

9 Komen

Write Komen
azam
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 10:46:00 PG delete

:) adoi.....cepat² sihat ye

Reply
avatar
[ wanni ]
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 11:29:00 PG delete

masuk ubat dalam mulut, cepat-cepat minum air, xla pahit..hee~

Semoga cepat sihat :)

Reply
avatar
iEdA
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 11:33:00 PG delete

jgn lupa mam ubat yea...hehe...cpt2 chat ^_^

Reply
avatar
Momma AA
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 11:51:00 PG delete

smoga cepat sembuh.. jgn skip ubat.. mkn pada waktu yg sepatutnya.. (wahh.. dah macam doktor bg nasihat pulak).. hehe.. take care..

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 12:36:00 PTG delete

oh ciyannye.. mam ubat keh.. bnyakkan rehat.. moga cepat sehat keh.. takpe.. demam seme smua tu boleh hapuskan dosa2 kecik..

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 12:40:00 PTG delete

semoga masz cpt sembuh ye

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 3:42:00 PTG delete

haip..!jgn liat mkn ubt..kalau tak mkn ubat mcm mana nak sembuh..hihi..'

ape2pun jg diri ye mas..

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Isnin, Mei 07, 2012 5:02:00 PTG delete

Mesti mkn ubat mun nak bait cepat Masz....

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon