Jom Uji Minda Di Pagi Hari Selasa


Semalam aku terjumpa soalan seperti kat bawah ni...
Tapi soalan kat bawah ni aku telah tukarkan..
Entry ni sekadar suka2 yer...
Sekadar nak uji minda...


Jawapan : 135... Sila fikirkan sendiri... cara nak menjawapnya... hehehe :P

p/s : Ini soalan dengan pattern menguji IQ. Bukan bersifat merosakkan seni Matematik atau apa... (Ayat ni aku copy paste dr page fb)

~Sumber asal soalan FB  : Oh! Media~
Previous
Next Post »

10 Komen

Write Komen
dilla nadila
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 9:28:00 PG delete

dila surrender
pening nk cri jwpan ni.
eh, xberpikir pun da ckp pening..ape la dila nie..hehe

cmne bley jwpn cmtu?

Reply
avatar
Selasa, Mei 22, 2012 9:40:00 PG delete

Tgh sakit kepala ari ni.. tmbah png dgn ni.. nnti2ler jawab... slm kenal ye

Reply
avatar
iEdA
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 10:55:00 PG delete

alamak...ssh neh...mmg betol2 uji minda sguh...huuu

Reply
avatar
Selasa, Mei 22, 2012 11:06:00 PG delete

lorh, baru nk teka da ada jawapan pulak...x cukup menguji minda la mas....hihi

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 11:15:00 PG delete

@@ deqla manjew
Hahaha... deqla... pk macam mana jawapan boleh 135... ?????

Reply
avatar
Eein Azryn
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 12:55:00 PTG delete

9 + 6 kakya jawapan darab 9. Tol x? Hehehe.

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 1:07:00 PTG delete

semua jawapan di atas di darabkan dengan angka pertama soalan...

Contoh :

9
+ 6
-----
15
x 9
-----
135
------

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 3:48:00 PTG delete

lum dpt uji minda lg.. ptg2 ni otak sy lemah la plak..hihii

Reply
avatar
Sabtu, September 12, 2015 8:31:00 PTG delete

Tinggal tambahkan kedua angkanya, setelah itu hasilnya di kali angka pertama,,, jadi deeh,,,

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon