Membaca Sewaktu Kenderaan Bergerak

23 comments


Membaca....
Ya.. aku memang suka membaca...
Lebih2 lagi baca NOVEL...
Kat mana2 aku pergi... mesti aku bawa novel...
Kalau ada masa yang terluang...
Itulah perluang aku untuk sambung baca novel...

Tapi aku akui...
Aku tak boleh membaca ketika kenderaan bergerak... jalan2
Aku memang tabik kepada mereka2 yg boleh membaca masa kenderaan bergerak...
Kalau kat Perhentian Bus... aku still boleh membaca...
Tu pun kena berjaga2... tak boleh terlalu leka...
Bahaya... takut ada yg mengambil kesempatan dan akan menjadi kecuaian...
Tapi bila masuk dalam kenderaan yg bergerak... memang tak boleh....
Pernah cuba membaca time kereta bergerak...
Kononya nak tiru macam drama tv... pat dato'2 baca surat khabar dalam kereta...
Nak tahu apa jadi???
Aku rasa angol (pening):/... nak muntah...
Lepas tu terus rasa tak sihat...
Sejak tu.. aku jarang membaca dalam kenderaan bergerak...


p/s : KLMJ ;)
Nanti aku ceritakan tentang gambar kat bawah ni...
Gambar zaman mak aku masih kecil...


Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

23 ulasan:

  1. sama mcm masz.. mesti pening kalau membaca dlm kereta..kalau msj pun samaa

    BalasPadam
  2. Anty pun tak boleh membaca dlm kenderaan bergerak, boleh mabok, muntah kaler pelangi.. :)

    BalasPadam
  3. dulu pon macam tu.. tapi paksa2 jugak diri , kene ade asam kat tepi .. kurang sikit.. hehe..

    BalasPadam
  4. X pat membaca lam keta. Bermesej pun x pat. Angol2.

    BalasPadam
  5. saya boleh baca.. tapi dengan syarat keta tak gegar sangat.. baca di highway sangat sesuai..

    BalasPadam
  6. akpon xleh baca dalam kenderaan yg bergerak.. ting tong pale :)

    BalasPadam
  7. saya lagi la.bukan takat time gerak,duduk kat mana2 pon memang malas nak membaca.masa kat jepun,cukup kagum ngan diorang yang suka betul membaca even masa naik tren.

    BalasPadam
  8. samalah. . . aku rasa macam anak tekak biji mata semua nak keluar sebab pening. ahha

    BalasPadam
  9. ai pun sama.. kalau baca dalam kenderaan yang bergerak confirm lepas tu rasa tak sihat + pening..

    BalasPadam
  10. Hiii!!! Farisha datang melawat blog awak. Nak jemput kamu sertai segmen Farisha --> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

    BalasPadam
  11. sy pun xleh gak.. pening kpala kan...

    BalasPadam
  12. saya pun sama..pening sangat kalau baca masa kenderaan bergerak..bila dah pening, mood pun jadi tak ok..huhu~~

    mak saya je yg boleh baca dalam kenderaan bergerak..hehe :p

    BalasPadam
  13. wakakaka.. betul la.. mmg tak bole nak membaca masa kenderaan bergerak... begegar2 buku tu tau.. ehehehe..

    dulu masa saya naik bas, ada sorang awek sebelah cuba nak baca novel... konon2 laa... tapi tengok buku yang dia pegang tu begerak sana sini... maintain pula matanya membaca... ke dia saja2 nak tunjuk2... hehehe

    BalasPadam
  14. samalah mas..nur pun pening.. xboleh lah baca smbil kederaan bergerak..!

    mmg pening...mual semua ada..!

    BalasPadam
  15. Sama la kita.. Kmk mudah2 nak angol dan berdarah idong....

    BalasPadam
  16. membaca dlm kete mmg xblh..dila pun akan rasa nk muntah..huhu

    BalasPadam
  17. kmk mpun sama......alu nak muntah kelak ea....=]

    BalasPadam
  18. cik lynn pn xleh nk baca bku dlm keta...nasib baik sms bleh je bca...hehe

    BalasPadam
  19. hehe memang tak bolehla membaca dalam kereta..pening kepala..usahkan buku, nak men sms pun tak boleh..hehe..allergic..

    BalasPadam
  20. nyue pon xboleh menbaca kalu kete bergerak..sakit kepala...rs loya...mcm2 la...baik dielakan..huhu..tp baca sms xpe..ahahah

    BalasPadam
  21. Saya pun mempunyai masalah yang sama.Tak taulah mengapa terjadi.

    BalasPadam
  22. Sapa pun mempunyai masalah yang sama.
    Kenapa eh ?

    BalasPadam

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...