Membaca Sewaktu Kenderaan Bergerak



Membaca....
Ya.. aku memang suka membaca...
Lebih2 lagi baca NOVEL...
Kat mana2 aku pergi... mesti aku bawa novel...
Kalau ada masa yang terluang...
Itulah perluang aku untuk sambung baca novel...

Tapi aku akui...
Aku tak boleh membaca ketika kenderaan bergerak... jalan2
Aku memang tabik kepada mereka2 yg boleh membaca masa kenderaan bergerak...
Kalau kat Perhentian Bus... aku still boleh membaca...
Tu pun kena berjaga2... tak boleh terlalu leka...
Bahaya... takut ada yg mengambil kesempatan dan akan menjadi kecuaian...
Tapi bila masuk dalam kenderaan yg bergerak... memang tak boleh....
Pernah cuba membaca time kereta bergerak...
Kononya nak tiru macam drama tv... pat dato'2 baca surat khabar dalam kereta...
Nak tahu apa jadi???
Aku rasa angol (pening):/... nak muntah...
Lepas tu terus rasa tak sihat...
Sejak tu.. aku jarang membaca dalam kenderaan bergerak...


p/s : KLMJ ;)
Nanti aku ceritakan tentang gambar kat bawah ni...
Gambar zaman mak aku masih kecil...


Previous
Next Post »

23 Komen

Write Komen
dyabunga
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 10:17:00 PG delete

sama mcm masz.. mesti pening kalau membaca dlm kereta..kalau msj pun samaa

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 10:30:00 PG delete

Anty pun tak boleh membaca dlm kenderaan bergerak, boleh mabok, muntah kaler pelangi.. :)

Reply
avatar
keli menari
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 11:05:00 PG delete

dulu pon macam tu.. tapi paksa2 jugak diri , kene ade asam kat tepi .. kurang sikit.. hehe..

Reply
avatar
Eein Azryn
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 11:35:00 PG delete

X pat membaca lam keta. Bermesej pun x pat. Angol2.

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 11:51:00 PG delete

saya boleh baca.. tapi dengan syarat keta tak gegar sangat.. baca di highway sangat sesuai..

Reply
avatar
Selasa, Mei 15, 2012 1:04:00 PTG delete

akpon xleh baca dalam kenderaan yg bergerak.. ting tong pale :)

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 1:18:00 PTG delete

saya lagi la.bukan takat time gerak,duduk kat mana2 pon memang malas nak membaca.masa kat jepun,cukup kagum ngan diorang yang suka betul membaca even masa naik tren.

Reply
avatar
cha'e
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 1:22:00 PTG delete

samalah. . . aku rasa macam anak tekak biji mata semua nak keluar sebab pening. ahha

Reply
avatar
aizamia3
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 1:43:00 PTG delete

ai pun sama.. kalau baca dalam kenderaan yang bergerak confirm lepas tu rasa tak sihat + pening..

Reply
avatar
Selasa, Mei 15, 2012 2:05:00 PTG delete

Hiii!!! Farisha datang melawat blog awak. Nak jemput kamu sertai segmen Farisha --> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 2:30:00 PTG delete

sy pun xleh gak.. pening kpala kan...

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 4:33:00 PTG delete

saya pun sama..pening sangat kalau baca masa kenderaan bergerak..bila dah pening, mood pun jadi tak ok..huhu~~

mak saya je yg boleh baca dalam kenderaan bergerak..hehe :p

Reply
avatar
Gen2Merah
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 5:23:00 PTG delete

wakakaka.. betul la.. mmg tak bole nak membaca masa kenderaan bergerak... begegar2 buku tu tau.. ehehehe..

dulu masa saya naik bas, ada sorang awek sebelah cuba nak baca novel... konon2 laa... tapi tengok buku yang dia pegang tu begerak sana sini... maintain pula matanya membaca... ke dia saja2 nak tunjuk2... hehehe

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 7:43:00 PTG delete

samalah mas..nur pun pening.. xboleh lah baca smbil kederaan bergerak..!

mmg pening...mual semua ada..!

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 7:46:00 PTG delete

Sama la kita.. Kmk mudah2 nak angol dan berdarah idong....

Reply
avatar
Rabu, Mei 16, 2012 12:00:00 PG delete

membaca dlm kete mmg xblh..dila pun akan rasa nk muntah..huhu

Reply
avatar
ciK LyndaWawa
AUTHOR
Rabu, Mei 16, 2012 8:07:00 PG delete

kmk mpun sama......alu nak muntah kelak ea....=]

Reply
avatar
::CIK LYNN::
AUTHOR
Rabu, Mei 16, 2012 8:24:00 PG delete

cik lynn pn xleh nk baca bku dlm keta...nasib baik sms bleh je bca...hehe

Reply
avatar
Prettywrite
AUTHOR
Rabu, Mei 16, 2012 9:30:00 PG delete

hehe memang tak bolehla membaca dalam kereta..pening kepala..usahkan buku, nak men sms pun tak boleh..hehe..allergic..

Reply
avatar
Nyue
AUTHOR
Rabu, Mei 16, 2012 10:00:00 PG delete

nyue pon xboleh menbaca kalu kete bergerak..sakit kepala...rs loya...mcm2 la...baik dielakan..huhu..tp baca sms xpe..ahahah

Reply
avatar
Akmal Akif
AUTHOR
Khamis, Januari 24, 2013 6:06:00 PTG delete

Saya pun mempunyai masalah yang sama.Tak taulah mengapa terjadi.

Reply
avatar
Akmal Akif
AUTHOR
Khamis, Januari 24, 2013 6:07:00 PTG delete

Sapa pun mempunyai masalah yang sama.
Kenapa eh ?

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon