Sunan Musafir Contest yang Sueperbs



Novel RAM (Ramlee Awang Murshid) yang paling aku suka ialalah novel berkisarkan LAKSAMANA SUNAN ni... aku suka jalan cerita novel ni....
Aku suka baca kisah berjuang Sunan ni....
Perjalanan hidupnya.... Cabaran dan rintangan dihadapinya...
Dalam pempertahankan agama dan akidahnya...
Banyak pengajaran dan iktibar yg boleh diambil..

Kalau korang nak tahu... kebanyakkan novel aku 90% berkisarkan romantika de amor...
Dan bila aku tanya pendapat rakan2 yg suka baca novel... tentang novel RAM ni...
Kebanyakkan nya mengatakan novel RAM ni SUPERBS....
BEST GILER diorang kata...
So aku try lah baca BAGAIKAN PUTERI...
Bila dah mula baca... aku boleh habiskan novel tu dalam masa 1 hari...
Aku baca dari pagi sampai malam... dan aku sanggup tidur lewat sbb nak habiskan novel tu...
Lepas tu aku usaha cari novel CINTA SANG RATU dan  HIJAB SANG PENCINTA...
Punyalah susah aku nak dapatkan 2 novel ni.... 

Alahai... novel lain yg di cari novel lain yg aku jumpa...
Time tu novel... Novel CINTA SUFI baru dipasarkan...
So aku beli jer... tp aku simpan dulu... sbb aku nak baca ikut turutan...
Buat pekasam kejap... ;p

Bila dah puas mencari... 
Akhirnya aku jumpa gak novel Cinta Sang Ratu dan Hijab Sang Pecinta...
Aku jumpa 2 buah novel ni dalam masa yang sama... so aku belilah kedua2 sekali gus...
Lepas tu baru ada mood nak baca ikut turutan...
Baru seronak nak baca dan menghayati kisah dalam novel...
Bila munculnya novel SUTERA BIDADARI... aku tak saba2 nak beli dan nak tahu kesinambungan kisah Laksamana Sunan ni... 

Dan sekarang... yang ditunggu telah tiba...
Kemunculan novel SUNAN MUSAFIR
Tak saba nak melengkapkan koleksi Laksamana Sunan ni...
Nak pergi dapatkan kat pesta buku tu merupakan sesuatu yg mustahil bagi aku...
Sbb aku dok kat Kuching... byk belanja kalau aku nak ke pesta buku...
Tiket kapal terbang lagi.... hotel... makn minum... bajet nak beli novel lagi...
Huhuhu... banyak tol belanja...
So diharap dgn adanya contest ni... aku berpeluang dpt novel edisi terhad RAM ni..


Previous
Next Post »

8 Komen

Write Komen
charmyiex
AUTHOR
Selasa, Mei 08, 2012 10:53:00 PG delete

hehhee....yes!!! sunan musafir...buku ke6..last sekalik..antara wislist novel utk bulan tok...

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Selasa, Mei 08, 2012 11:38:00 PG delete

mas..cuba masuk contest ni , hadiahnya buku juga.. :)

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/05/contest-ke-2-hazwan-hairy.html

Reply
avatar
sue perbs..
AUTHOR
Selasa, Mei 08, 2012 10:35:00 PTG delete

wah dasyat tu boleh habiskan satu novel dlm sehari... sy satu minggu pon susa.. hehe.. btw, thanx sudi join ye.. gud luck masz

Reply
avatar
sue perbs..
AUTHOR
Ahad, Mei 20, 2012 10:43:00 PTG delete

contest dah tamat.. siapa yang menang?

http://sueperbs.blogspot.com/2012/05/pemenang-sunan-musafir-contest-yang.html


thanx join..

Reply
avatar
ciksusu
AUTHOR
Isnin, Mei 21, 2012 8:56:00 PG delete

congrate dear dpt edisi terhad ;)
folow n link kamu ye ;)

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 11:02:00 PG delete

jelesnya masz dpt buku tu..tahniah ye..

Reply
avatar
Khamis, Jun 21, 2012 5:12:00 PTG delete

ada gik ka sunan musafir ya?? mok jua laa..sik jmpa gikkk..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon