Tutorial : Link Entry Di Blog @ Atom Feed



Tutorial ni atas permintaan Teratak Hati...
Tutorial ni dikenali sbg Atom Feed @ Letak RSS...


Mula2 klik
Design > Add A Getget > Feed


Kemudian masukkan URL blog
Dan klik Continue


Korang boleh ubah Title...
Kemudian boleh letak berapa show yg akan dipaparkan dlm blog korang...
Dah siap Klik SAVE...


Link entry ni jugak sesuai digunakkan sekiranya korang nak letak URL blog Blogger lain...
Seperti pertukaran Feed....

***SELAMAT MENCUBA***

Previous
Next Post »

3 Komen

Write Komen
Jumaat, Mei 04, 2012 12:11:00 PTG delete

kalau yui buat, saiz tu besar lak..mgkin kena adjust saizkan.

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 12:19:00 PTG delete

thanks masz,tapi try tadi, tak jadi la, dia jadi lain, tak susun kebawah camtu, dia jadi susun ketepi, melintang..kenapa ek? kena adjust kat mane tak tau..

Reply
avatar
Masz Sidek
AUTHOR
Jumaat, Mei 04, 2012 12:33:00 PTG delete

@ nuyui a.k.a miss YUI & @ teratak hati :
huhuhuhu... sy tahu sampai tu jer... saiz tulisan besar @ feed tu tak tersusun ada kaitan dgn code template... kalau pasal code, sy tak berapa pandai sangat... sorry.. :'(

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon