Tutorial : Widget Melekat Di Sidebar



Widget yg di maksudkan adalah seperti gambar yg di tunjukkan arrow atas...
Widget tu akan sentiasa melekat di sisi sidebar dan tak berganjak walaupun korang scroll...

Mula2 klik Add Gatget > HTML/Javascript

Copy code di bawah

<div style='display:scroll;position:fixed;bottom:10px;right:3px;'>
(MASUKKAN CODE)

Dan Paste ke dalam HTML/Javescript 

Kemudian masukkan code yg korang nak...
cth seperti kod shoutbox / nuffnang 

Korang juga boleh ubah sama ada nak meletak widget ni di sidebar kanan atau kira...
Hanya dengan menukarkan right ke left

***SELAMAT MENCUBA***
Previous
Next Post »

8 Komen

Write Komen
Sabtu, Mei 12, 2012 10:34:00 PG delete

boleh cuba ni... ada tak tutor mcm mana nk letak komen dari fb... tq

Reply
avatar
farah.fauzi
AUTHOR
Sabtu, Mei 12, 2012 12:25:00 PTG delete

wah...laen dr yg laen nieh..menarik!! thanks akak.. :)

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Sabtu, Mei 12, 2012 1:21:00 PTG delete

wah..nak cubalah lepas ni.. sekarang nak BW dulu.. :)

Reply
avatar
Muttallif
AUTHOR
Sabtu, Mei 12, 2012 2:03:00 PTG delete

Nice Info. Tapi saya kekalkan follower button dekat sidebar :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon