Gambar PNG (Background Transparents)

Ni permintaan dr Sis Yumida
Sebelum ni aku ada buat tuto cara nak buat header guna powerpoint
[ RUJUK SINI @ RUJUK SINI ]


Yumida nak tahu macam mana nak lukis guna powerpoint...
Kalau melukis serupa doodle ke.. aku tak pandai sangat...
Kalau setakat sikit2 tu pandailah sikit...
(ayat punyalah berbelit.. hehehe)
RUJUK LINK KAT ATAS YER....
Yumida... rasa2nya nak lukis guna excel dan powerpoint tak jauh bezanye kan...
Yg bezanya excel tu ada kotak2... powerpoint tak de...
(Betulkan kalau sy salah yer ;p)

Yang gambar gegirl comel dlm header tu...
Aku cari kat google jer...
Background dia transparents...
Ni aku nak bagi tip....
Kalau korang nak cari gambar yg background dia transparents..
Pastikan korang letak perkataan PNG
cth : doodle png, cat png, flower png
Dah jumpa yg berkenan SAVE kan...
Pastikan PNG.... bukan JPG yer...
Tak perlu korang pening kepala nak guna photoshop untuk hilangkan background dia...

p/s : Yumida... ktk ajar juak macam ni guna excel...
kmk dolok pernah try excel... tp bila nak save kmk sik tauk macam ni...
last2 kmk copy pindah ke powerpoint... lepas ya baruk save...
lalu byk keja gik jadinya... hehehe
terjawap sik soalan ktk tek, Yumida...
macam melelat-lelat jak nak di padah kmk tok... hehehe
Previous
Next Post »

19 Komen

Write Komen
izan mama mia
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 3:38:00 PTG delete

mujur yumida tanya,...saya pun boleh belajar gak ni...tq masz

Reply
avatar
Khamis, Jun 28, 2012 3:39:00 PTG delete

yui mmg tak reti bnda cmni..hihi.

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 3:56:00 PTG delete

oooo..bok kmk tauk sis...lak mek explore powerpoint
actually yg ktk dh lukis kat excel ya ktk copy engkah kat PAINT, pasya save ke png. sama juak...
*makseh explain secara detail...

Reply
avatar
Khamis, Jun 28, 2012 3:57:00 PTG delete

nurul surrender mmg tak getipun

Reply
avatar
nn lylyn
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 4:08:00 PTG delete

benda baru ni =)nnti2 cuba

Reply
avatar
Wanieys
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 4:16:00 PTG delete

powerpoint meh...ilmu baru ni nasib yumida tanya hihi

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 6:29:00 PTG delete

kesiannya kena masuk penjara. berapa hari kena hukum tu mas? huhu..
comel la header tu. nampak ayu. ;)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 6:29:00 PTG delete

kesiannya kena masuk penjara. berapa hari kena hukum tu mas? huhu..
comel la header tu. nampak ayu. ;)

Reply
avatar
Si Matatajam
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 6:29:00 PTG delete

Nice header sis... Tq for the tutor..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 6:33:00 PTG delete

err actually komen atas utk previous entry. asal kuar sini lak..

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 9:35:00 PTG delete

Aku nak cuba jugak!!!!
Aku tak der header!!!

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 11:10:00 PTG delete

baru kutau tapi sememangnya diri ini takde bakat seni pon.hahahaha

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Khamis, Jun 28, 2012 11:21:00 PTG delete

sy pun xreti gk nk buat.. hihii

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 2:51:00 PG delete

boleh buat header pakai p.point? nk try buat lah

Reply
avatar
Jumaat, Jun 29, 2012 8:52:00 PG delete

oooo.. mcm tu ka?? thnx masz..kacak header ktk..

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 9:25:00 PG delete

Pandei ktk Masz molah doodles tuk,mak kasih kongsi caranya di situk...

Reply
avatar
Sabtu, Jun 30, 2012 2:15:00 PG delete

owh ,mcm tu ke nak dpt gmbr transparent.. Key,tq =)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon