Salam Jumaat # Baik & Buruk


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu,
padahal ia amat baik bagimu,
dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu
padahal ia amat buruk bagimu,
ALLAH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."

[Surah Al-Baqarah : Ayat 216]
Previous
Next Post »

32 Komen

Write Komen
Mira Adzlia
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 9:11:00 PG delete

slm jumaat juge..hehe...

yup..btol tu..kite hanye mampu merancang..tapi hanye Tuhan menentukan..stiap yg blaku pasti ade hikmahnyer :)

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 9:23:00 PG delete

Nang betul ya Masz,Allah lebih maha mengetahui segalanya.

Reply
avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 9:39:00 PG delete

nice n3 tuk ari jumaat mas.btw cantek header mas..hihii salam jumaat ;)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 10:33:00 PG delete

betoi tu.. xsemestinya apa yg kita rs baik tu mmg baik..

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 11:14:00 PG delete

Jadi , biarlah kita sentiasa bersederhana dalam semua segi :)

Reply
avatar
Jumaat, Jun 29, 2012 11:34:00 PG delete

salam jumaat masz..semoga kita semua mendapat keberkatan dariNYA.

Reply
avatar
BeRRy MuMMie
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 11:56:00 PG delete

btul3
salam kenal feel free follow me

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 12:14:00 PTG delete

Sesungguhnya, ALLAH itu Maha Mengetahui...

Reply
avatar
Wanieys
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 1:52:00 PTG delete

betul2...Allah S.W.T maha mengetahui :)

Reply
avatar
rAIHan
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 1:57:00 PTG delete

hanya ALLAH yg mengetahui..

Reply
avatar
Jumaat, Jun 29, 2012 2:59:00 PTG delete

betul kita hanya merancang tp ketentuan tu semua adalah kuasa Allah...

Reply
avatar
Jumaat, Jun 29, 2012 3:10:00 PTG delete

betull..sesungguhnye Allah maha mengetahui kan..

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 3:38:00 PTG delete

betul :)


dear..kalau nak buat pergerakan doodle kena ada dua tiga lukisan tau..tapi setiap image akan berlainan contohnya mata berkelip tu saya guna dua doodle yang sama tetapi satu doodle buka mata dan satu lagi tutup mata.semua bentuk sama cuma yang berbeza bahagian mata tu je :)saya lukis guna pain tool sai .lepas tu saya gerakkan seperti buat banner.banner guna photoshop..

faham ke dear..hukhuk.untuk lebih detail kena belajar teknik buat animasi dulu paling ringkas macam teknik buat banner tu je..lepas tu insyaallah akan faham dah tu :)

huhu.maaf la dear,saya belum ada masa lagi nak buat tutorial..hukhuk.

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Jumaat, Jun 29, 2012 6:17:00 PTG delete

SALAM JUMAAT UNTUK ANDA JUGAK....

Reply
avatar
keli menari
AUTHOR
Sabtu, Jun 30, 2012 1:33:00 PG delete

Setiap berlaku ada hikmahnya.ALLAH Maha Mengetahui

Reply
avatar
Sabtu, Jun 30, 2012 10:02:00 PG delete

Selalu bersangka baik terhadap Allah :)

Reply
avatar
Sabtu, Jun 30, 2012 4:44:00 PTG delete

selalulah bersangka baik..(^_^)

Reply
avatar
Si Matatajam
AUTHOR
Ahad, Julai 01, 2012 4:06:00 PG delete

Sesungguhnya Allah lahYg Maha Mengetahui...

Reply
avatar
nn lylyn
AUTHOR
Ahad, Julai 01, 2012 9:38:00 PG delete

btul tu..ape yg dibenci tu lg dekat ngn kite..bertambah2 baik utk kite

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Ahad, Julai 01, 2012 10:05:00 PG delete

Allah Maha Mengetahui ape yg baik utk kite kan.

Reply
avatar
Rizki Pradana
AUTHOR
Ahad, Julai 01, 2012 1:09:00 PTG delete

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

Reply
avatar
LYAfrina
AUTHOR
Ahad, Julai 01, 2012 7:39:00 PTG delete

aturanNya adalah y tbaik buat kita
;-)

Reply
avatar
Misz Mieza
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 4:38:00 PTG delete

Baik buruk sesuatu tu mesti ada himah di sebaliknya.. =)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon