Buah + Samboi

Sebelum ni aku ada buat entry 
Jom Main Teka-Teka [ KLIK SINI ]
Lepas tu entry
Jawapan Jom Main Teka-Teka [KLIK SINI ]


Hari Ahad lepas aku ada buat buah + samboi
Mudah dan senang jer....
Masa tu aku buat guna buah pear jer...
Kalau rajin korang boleh campur dgn buah lain jugak...
Aku ada try buat...
Waktu tu aku guna buah APPLE, PEAR dan LAI
Buangkan kulit dan potong2kan...
Tuskan jgn bagi berair sangat...
Lepas tu, campurkan serbuk samboi dan samboi merah...
Ratakan hingga sebati...
Siap... nak makan terus pun boleh..
Tapi aku suka makan selepas sejukkan sebentar dlm peti ais...
Sedap... Ada rasa masam2....

Nilah hasilnya... maaf gambar tak jelas sangat...

p/s : semalam aku dpt top-up dr kak shu utk segmen : nama baby dia yg pernah aku join...
Thankz kak shu

psstt : esok aku tak on9 sbb aku ada kursus CIDB...
makanya aku tak dpt jalan ke blog korang....
Previous
Next Post »

22 Komen

Write Komen
Wanieys
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 3:51:00 PTG delete

perghhh sedapnya mas...
kena try lepas ni hihihi

Reply
avatar
lelamaisara
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 3:56:00 PTG delete

peh...terliur sudah ni..macam mane ni..harus mencari jugak ni.....

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 4:02:00 PTG delete

adoii..! kecur liur di buatnya..!

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 4:06:00 PTG delete

haihh.. terliur ni tgk walaupun tak suka masam. hehe..

Reply
avatar
Rabu, Julai 04, 2012 6:17:00 PTG delete

ishhh...masz ni, terliur plak sy tengok....

Reply
avatar
AmirFX
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 7:03:00 PTG delete

Gambar last ya kmk ingt lintah ktk geramek sekali ngn samboi...

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 7:56:00 PTG delete

TERUS KEMBANG AIK LIUR..CISSSS...HTR NGAN KMK SIKIT LOK..

Reply
avatar
Rabu, Julai 04, 2012 8:10:00 PTG delete

cisss..mmg beliur kmk tek nengok buah asamnyaaa...

Reply
avatar
ERYZA
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 9:44:00 PTG delete

Nyum...nyum..sedapnya asam

Reply
avatar
Romeo Laut
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 11:00:00 PTG delete

Serbuk tu dah ok. tapi campur lagi dengan asamboi, tak jadi masam gila ke?

Reply
avatar
cendol
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 11:34:00 PTG delete

adoii terteringgginn la plakk..samboii samboiiii

Reply
avatar
Khamis, Julai 05, 2012 2:52:00 PG delete

perghh..
trs rs terliur air liur lah =p

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Khamis, Julai 05, 2012 5:09:00 PG delete

Uih Masz.. Kembang pp anty ni dah..
Sedap. :')

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Khamis, Julai 05, 2012 8:27:00 PG delete

gulpp , sedapnya .. dh la akk ni hantu asam :p

Reply
avatar
Khamis, Julai 05, 2012 4:22:00 PTG delete

tak pernah buat tapio kecur dah ayak liuq

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon