Majlis Perkahwinan Ummi & Art # Akad Nikah

Welcome Julai...
Baru sekarang aku berkesempatan nak review wedding kazen aku...
Sebelum ni pun aku ada kongsi satu gamba pengantin ni dengan korangkan...
[ KLIK SINI - kalau nak tengok gambar pengantin ni]

15 Jun 2012, tarikh bersejarah buat kazen aku ni...
Gelaran Cik yg dia pegang 27 tahun bertukar kpd Puan...
Puan Ummi Fitri Binti Mohd Bakire...
Nama dia secantik orangnya...

Banyak rakan2 diorang tak sangka... cinta dr zaman sekolah berakhir dgn baik...
Kazen aku dan suami dia ni bercinta dr tingkatan 5...
Memang byk cabaran yg diorang tempoh...
Alhamdulillah... jodoh diorang ni memang kuat...
Semoga kekal dunia akhirat hendaknya...

Pada hari akad nikah...
Selepas Subuh, aku dan kazen aku berangkat ke bridal...
Kazen aku ambil pakej bersolek dan majlis berlulut kat bridal tu...
Memang kena awal sebab majlis akad nikah kazen aku tu pukul 9 pagi...
Pengantin laki pula pukul 7 pagi dah ke Majlis Islam ambil angka giliran...

[Klik gambar untuk pembesaran : D]

Menunggu Tok Kadi datang... Pagi tu terdapat 4 pasangan yg akan di akad nikahkan...
Dan kazen aku dan pasangannya memegang giliran yg kedua... :)

Berdebar-debar... yg menonton pun berdebar2 gak... hehehehe

Alhamdulillah... dengan sekali lafaz jer... kazen aku pun selamat bergelar isteri...

Bahagian ni memang syahdu... tersentuh hati... 

Cincin di jari tanda dimiliki... :D

Keluarga kedua-dua pihak... rasa2nye kamilah rombongan yg paling ramai dalam dewan hari tu... hehehe

Tersenyum bahagia kedua pasangan...

p/s : psstttt... hari ni Birthday Ummi...
Happy Birthday Ummi yg ke 28...
Semoga berbahagia bersama suami tercinta...
Semoga jodoh ktk dua Art berkekalan dunia akhirat...
Dan semoga segala hajat dan impian ktk tercapai...
Cepat2 dpt baby k... hehehe

~~> Kesinambungan nanti MAJLIS BERLULUT... ada berita duka yg kami terima malam tu...
apa itu majlis berlulut dan apa berita duka tu... tunggulah kemunculan entry seterusnya nanti... 
Previous
Next Post »

17 Komen

Write Komen
Isnin, Julai 02, 2012 3:17:00 PTG delete

semoga bahagia hingga ke akhir hayat ~

Reply
avatar
Yumida
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 3:30:00 PTG delete

kacak kazen ktk sis...iras2 cam muka ktk juak...ya bok love story..ending ke jinjang plamin..bez eh..tetiba senyum2 nangga org kawen..hehe

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 3:59:00 PTG delete

betul lah, muka sama ngn mas.

tak sabar nak tau pasal berlulut. ;)

Reply
avatar
Isnin, Julai 02, 2012 4:21:00 PTG delete

belulut tu ibarat nya kedak berskrub na??

Reply
avatar
Isnin, Julai 02, 2012 4:26:00 PTG delete

mcm pinang dibelah belah pengantin...selamat pengantin baru=)

Reply
avatar
Mak Usu
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 4:35:00 PTG delete

wah..lmk baruk singgah sitok agik.. hehehe.. wajah pun dah berubah.

p/s: tahniah untuk kazen ktk, ktk bla gk?? hehe

Reply
avatar
Misz Mieza
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 4:43:00 PTG delete

Kali pertama mencium tangan suami memang sangat syhadu.. Tak dapat digambarkan perasaan ketika tu.. =)

Reply
avatar
Isnin, Julai 02, 2012 5:01:00 PTG delete

jelez tgk orang kawin,, hahhaa,, kidding,, :P

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 6:03:00 PTG delete

selamat pengantin baru dan selamat ulangtahun kelahiran buat ummi.. :)

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 7:19:00 PTG delete

apakah majlis berlutut tu?/

Reply
avatar
Linda AnNur
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 9:51:00 PTG delete

bestnya mesti 2 2 pengantin nervous ye time akad nikah..
Saat yang paling best..
Semoga kekal hingga ke akhirat ^_^

Reply
avatar
Dieyna
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 10:27:00 PTG delete

tahniah kepada pasangan pengantin.. semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
Isnin, Julai 02, 2012 11:19:00 PTG delete

Assalammualaikum..

ini ya kenduri kahwin, yang masz gi dgn pakai baju manik yg masz jahit sndiri tu?

Wahh..dari form 5..lama perjalanannya..Alhamdulillah..semoga perkahwinan ini diberkati, dilindungi olehNYA. ^_^

Reply
avatar
Selasa, Julai 03, 2012 9:30:00 PG delete

muka hbsd tu mcm pengacara la..hihi..slmt pgntin bru =)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon