Ramadhan Ke 3 - 1433H / 2012

Salam Ramadhan semua...
Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 3 umat Islam berpuasa...
Apa menu korang untuk berbuka...
Menu berbuka keluarga aku simple jer...
2 lauk jer yg akan aku dan mak aku buat...
Buat byk2 pun nanti tak termakan pulak...
Takut membazir pulak nanti...
Yang penting salah satu menu...
Mesti BERKUAH... (ala2 sup)
Hari pertama puasa... kitorang berbuka dgn kerang masak tiram dan sayur kangkung...
Dan semalam... kitorang berbuka dgn sup ayam dan sayur bayam campur labu....
Hari ni pulak... hmmm... belum tahu lagi...

Kalau nak berbeli juadah berbuka pun janganlah ikut nafsu yer...
Aku semalam baru berkesempatan ke bazar Ramadhan...
Beli ABC dan Roti John jer...
Kalau teringin nak makan lain...
Tu untuk hari lain....
Masih ada byk hari lagi bazar Ramadhan ada... kan... :D

Bila waktu berbuka pulak...
Jangan kenyang sangat yer...
Nanti susah pula nak terawih...
Masa makan pun kenalah berpada2...

***SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA***

Previous
Next Post »

16 Komen

Write Komen
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 2:25:00 PTG delete

hari ke tiga nur belum pergi bazar ramadhan lagi..pening laaa..ramai sgt manusia.. huhuhuh.

Reply
avatar
Isnin, Julai 23, 2012 2:38:00 PTG delete

thn ni nak try say no to bazaar..

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 2:48:00 PTG delete

wahh beznya buka posa dgn mak..huuhu..salam ramdhan dear ;-)

Reply
avatar
Isnin, Julai 23, 2012 2:55:00 PTG delete

Ramadhan di kejauhan dari keluarga. :'(

Reply
avatar
fiqah hamed
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 4:14:00 PTG delete

Salam RAMADHAN.. (:

Jemput join sini..hadiah AWESOME!!

http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/07/exclusive-ramadhan-giveaway-by-kiera.html

Reply
avatar
eVa
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 10:19:00 PTG delete

heheh rtok tek kmk masak ayam kurma ngn sayo kck buncis jak.. xpat salu ilak berbeli dbazaar.. godaan makanan nyaman gilak haha

selamat berpuasa! ;)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 10:53:00 PTG delete

kejap je kan dah 3 hari. emm bersederhana lebih baik. :)

Reply
avatar
Selasa, Julai 24, 2012 12:12:00 PG delete

Slmt berpuasa masz, seronok kan dpt bebuka bersama mak:-)

Reply
avatar
Selasa, Julai 24, 2012 4:52:00 PG delete

slmt berpuasa:) dila br buat entry psal menu berbuka..ada ayam minang,,resepinya ada dlm blog 1 lg..:)

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Selasa, Julai 24, 2012 9:50:00 PG delete

selamat berpuasa mas,kak Nurul situk beli jak sbb sik sempat nak masak,InsyaAllah lps tuk mun dah sempat pegi beli brg dapur nak masak dikpun jak,malas nak pegi bazaar sbb rami gilak org sia.

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Selasa, Julai 24, 2012 10:03:00 PG delete

kuew teow goreng sotong spesel homemade si diaaaaaa. hee. ;)

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Jumaat, Julai 27, 2012 10:49:00 PG delete

kalau makan banyak sangat nanti terawih dah tak larat nak pergi kan~ hehe :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon