TIPS KEJUTKAN ORG BANGUN SAHUR


Tip Bagi Mereka Yang Mudah Nak Bangun Sahur

1. Pegang anak jari kiri atau kanan sambil memanggil nama dia perlahan2
2. Sentuh bahu orang yang tidur tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia...
3. Renjis air kat muka dia...
4. Tampar tampar manja pipi dia..
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect,

Tip Bagi Mereka Yang Susah Nak Bangun Sahur

1. Jerit nama dia sekuat hati...
2. Gigit ibu jari kaki dia, macam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi, kalau boleh air rendam baju dalam dan stokin busuk korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat - kuat dan jerit 'tsunami!' tsunami!
(boleh pakai ke tip ni... hehehehe)

Tapi kalau still tak ada effect gak,

Tip Bagi Mereka Yang Paling Susah Nak Bangun Sahur

1. Pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak - banyak kali...
2. Pergi dekat dengan dia dan baca je surah Yaasin!
(Kalau ni... tak melampau ke... hehehehe )

Tapi kalau still tak ada effect gak...Ni je la CARA TERAKHIR

>>> Panggil je orang masjid atau surau untuk uruskan...kerana Tuhan lebih menyayanginya...Innalillahi wa inna ilaihi roji un...

Sumber : FB
Previous
Next Post »

31 Komen

Write Komen
ros_reeza
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 9:20:00 PG delete

salam kenal :)

membalas kunjungan di sini, 1123 :)

Amboi, cara yg pertama tu memang boleh ikut, tapi cara2 berikutnya tu menakutkan! hahahhaha..

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 9:23:00 PG delete

teruk betul org yg susah dikejutkan bgn sahur ni.hhee..kelakar pun ade dgn cara2 kejut ni..
tq masz for sharing..:)

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 9:24:00 PG delete

hehe bgus masz tips yg baik boleh guna nih

Reply
avatar
Momo
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 9:39:00 PG delete

mun mek liat bangun,, mak mek mesti keletek tapak kaki kmk.. sensitif..haha

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 9:40:00 PG delete

hihi... alhamdulillah deqla xde masalah nk bgn sahur, sbb kalo tak bgn, dgn hubby sekali la tak bersahur kan..setakat ni hubby pun mcm tu...

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 9:50:00 PG delete

lucu tgk gmbr tu..susahnye dia nk bgun sahur..teringat masa dila bujang dlu..cmtu la..hihi

Reply
avatar
Deru Ombak
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 10:25:00 PG delete

Hehehehe.. Pagi2 lagi Masz dah buat anty gelak..
Adik anty bila anak liar nak bangun tp2 step dia buat.
First tutup aircon bilik. Dah panas x bangun jugak dia siram dengan air sejuk. Mcm berkesan la jugak..

:)

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 10:38:00 PG delete

hehe blh cuba ni kalau ta kberkesan bangun pagi..slaam 6 ramadhan ;-)

Reply
avatar
Misz Mieza
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 11:48:00 PG delete

Kekekeke.. Nasib incit hubby senang bangun.. Sekali kejut jer terus bangkit.. =)

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 12:09:00 PTG delete

cara pertama penuh ngan kasih sayang..kedua n berikutna penuh kejam..hahahahaha nak ketawa lebih takleh

Reply
avatar
lelamaisara
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 12:22:00 PTG delete

hehehe...dulu kecik2 susah la nak bgun sahur..sekarang tidak lagi..heee

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 12:31:00 PTG delete

Anak kak Nurul nak no.2 ya bukan agik susah nak digerak,dahlah bdnnya besar,munnya boleh diangkat nang dah lamak kak Nurul angkat mbak ke meja mkn.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 12:40:00 PTG delete

kmk org pagi2 pusak tukang kejut sahur.. klak nya gigit telinga kita.. mengiau nya dolok.. haha

Reply
avatar
izan mama mia
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 12:41:00 PTG delete

heheh..saya belom ada masalah tu...anak kecik lagi,..tp..mmg kelakar cara yg akhir tu...mau lintang pukang terjun katul bangun..kan..hihihi

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 1:20:00 PTG delete

hehe.. caar pertama macam ok... masuk lepas tu.. tragis je.. hehe (^___^) selamat menunaikan ibadah dengan sempurna (^___^)

Reply
avatar
maszull
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 2:07:00 PTG delete

assalamualaikum mas...hehehehe betul tu last sekali kalau x bangun juga itulah jawapannya...:)

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 2:39:00 PTG delete

haha takot pulak nk tarik rambut org tgh tido..maunye dia bgn bagi penampo.haha

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 2:57:00 PTG delete

hahaha.. boleh cuba ni. adik lelaki cik na mmg liat nak bangun sahur.

Reply
avatar
Cinta Misteri
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 3:15:00 PTG delete

Hahaha...dr selembut2 cara hingga cara trakhir, tanam je. Ni pun boleh praktik kt org yg liat bangun subuh. Klau dh part akhir tu, biar dia jwb sndiri kt bwh sana tu.

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 4:03:00 PTG delete

part smpai baca yassin tu mmg over jahh,kahkah

Reply
avatar
Khamis, Julai 26, 2012 4:10:00 PTG delete

hahaha...lawaklah masz ni....bagus juga tips ni...

Reply
avatar
aReLaN
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 4:58:00 PTG delete

nice one tapi saya dok sorang.sape la nak kejut sahur.wuuuu...dah 2 kali terlepas sahur

Reply
avatar
LYAfrina
AUTHOR
Khamis, Julai 26, 2012 6:10:00 PTG delete

hehhe.. sanggup k nak kejutkan org cara2 tu???

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Jumaat, Julai 27, 2012 9:45:00 PG delete

hihi. aksi terlampau kejut org. :)

Reply
avatar
SURIA AMANDA
AUTHOR
Jumaat, Julai 27, 2012 10:06:00 PG delete

tips paling best tgok kat blog i..huhu..

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Jumaat, Julai 27, 2012 10:37:00 PG delete

hehe..extreme2 cara tu semua ~ :P

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Jumaat, Julai 27, 2012 1:51:00 PTG delete

hihihi..sesuai untuk adik nur..hihih

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon