Manusia PenDENGKI

Kenapa perlu ada rasa DENGKI...
Kenapa perlu ada rasa IRI HATI...
Kenapa perlu MEMFITNAH...
Kenapa perlu menjadi BATU API...
Kenapa perlu menjadi TALAM DUA MUKA...


Di bulan yang mulia ini...
Kenapa perlu MELAGA-LAGAKAN mereka...
Mencipta cerita agar mereka BERCAKARAN...
Mencipta kisah agar mereka BERMUSUHAN...


Alangkan gembiranya Syaitan Laknatullah...
Biar pun dirinya di kurung dan di penjara..
Masih ada umat manusia yang mengikut ajarannya...


Nota kecil :
Semoga adik ku tabah menghadapi manusia bertopengkan syaitan ni
Previous
Next Post »

38 Komen

Write Komen
BERT
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 11:28:00 PG delete

mane2 pegi mst ade mnusia yg macam ni... berdoalah moga kita kuat dgn mnusia yg mcm tu.. smoga adik masz tabah ye

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 11:33:00 PG delete

sesama islam tak haruslah ada perasaan ini kan..yg pnting rzki masing2..hehe

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 11:38:00 PG delete

minta dijauhkan dr sifat ni ..

Reply
avatar
Prettywrite
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 11:44:00 PG delete

amen..semoga kita jadi wanita mukminah..doakan orang yang berbuat jahat pada kita mendapat hidayah dan berubah..amen..

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 11:57:00 PG delete

tu la nape la ada manusi2 yg camni.Moga kite sume sentiasa dalam redha Allah slalu.

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 12:00:00 PTG delete

perkongsian yag bagus, manusia ni mmg byk sikap PHD tu !

Reply
avatar
nur
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 12:10:00 PTG delete

manusia jenis pendengki nni mmg wujud kat mana2.. mari doakan semoga mereka berubah..

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 12:19:00 PTG delete

Bulan puasa ni tak de syaitan pun msih ada anak murid syaitan..

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 12:31:00 PTG delete

Susah juak mun ada org yg suka iri hati ngan kita ada di sekeliling kita.

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 12:51:00 PTG delete

semoga kita dijauhkan dari perasaan yang xelok :)

Reply
avatar
Fahz
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 1:10:00 PTG delete

manusia Pendengki.sentiasa ada dimana mana.Semoga kita dijauhkan dari sifat seperti itu.nauzubillah..

Reply
avatar
shedameor
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 1:17:00 PTG delete

bila syaitan takde bulan2 puasa ni tapi kita still buat jahat, tu maknanya sikap kita sendiri. kena ubah !

Reply
avatar
lelamaisara
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 2:27:00 PTG delete

mintak dijauhkan la daripada perasaan tu....

Reply
avatar
hudahassan ^^
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 2:28:00 PTG delete

kite buat bnde baik pon org dengki . zaman skrg , dengki uw makin menjadi2 . mane2 msti ade sekor due yg busuk ati . :(

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 2:34:00 PTG delete

skrg ni ramai sgt ada penyakit PHD.. lebih kalau org berniaga..mesti ada penyakit ni..

Reply
avatar
Arina Shamsul
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 3:48:00 PTG delete

nauzubilahiminzalik..

thanks sharing dear :)

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 4:40:00 PTG delete

org degki ni mmg ada...geram kalau di ingatkan.. setan lak mesti suka kalau kita gaduh2..!

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 4:56:00 PTG delete

(^___^)

kalau manusia leh hidup tanpa ada hasad, aman dunia kan (^___^)

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 5:07:00 PTG delete

tu lah kadang2 manusia ni payah sket, tak bley nak tengok org lbh sket, senang sket, keje lebih sket (kata mengampu pulak).Jadi serba tak kena. anggap jelah kelebihan tu sbg rezeki masing2 yg Tuhan dah kurniakan.

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 5:59:00 PTG delete

nice share.tak moa dengki2 kan

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 6:03:00 PTG delete

nice share!tak moa dengki2 kan..

Reply
avatar
Khamis, Ogos 09, 2012 6:11:00 PTG delete

dalam surah an-nas menyebut agar kita dijauhkan dari was-was Jin dan Manusia..

nauzubillah..celakalah bg mereka yang menjadi batu api!

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 6:35:00 PTG delete

semoga kita semua dilindungi.

Reply
avatar
izan mama mia
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 7:06:00 PTG delete

insyaallah..bersama kita ke arah yg lebih baik..

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 7:35:00 PTG delete

moga kite semua dijauhkan dari perasaan dengki ~ :)

Reply
avatar
izz iizza
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 9:02:00 PTG delete

jiran sy ada sorang yg berperangai camni...ingat nk print la entry ni dn masukkn bawah pintu rumah dia..hikk

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
Khamis, Ogos 09, 2012 11:42:00 PTG delete

memang x boleh nak kawal manusia yg macam itu...
salam kenal dibulan ramadhan penuh mulia ini..saya su, follow sini juga =)
jom cuci mata
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/08/menarik-dan-tertarik.html

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
Jumaat, Ogos 10, 2012 1:51:00 PG delete

2 la.. sifat azali manusia. tak lari daripada segala sifat negatif ni..

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Jumaat, Ogos 10, 2012 8:39:00 PG delete

hurm... ada jek manusia camnih.. deqla sndiri ada pengalaman tu..kwn baik sndiri pulak tu..

Reply
avatar
rAIHan
AUTHOR
Jumaat, Ogos 10, 2012 9:06:00 PG delete

moga2 kita tak tergolong diantaranya..insyaALLAH.

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
Jumaat, Ogos 10, 2012 9:43:00 PG delete

xbik ade sifat mcm nie..buang buang la sifat yg xelok nie..

psstt..tenk sbb letak anis lam list..anis pon dah letak masz sidek kat liast..:)

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 10, 2012 12:00:00 PTG delete

th xpe..xsuka mnusia brdngki..dila lak bln puasa ni kna bnyk duk rmh..sbb bila brtmu kwn2, Allah,still mngumpt di bln puasa..kt mna nk mnyorok..yg dgr pun ttap dpt dosa.huhu

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 10, 2012 3:44:00 PTG delete

tgk lukisan pendengkipun dah terasa bahang2..semoga kita menjauhi segala larangannya

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Jumaat, Ogos 10, 2012 5:56:00 PTG delete

org pengdengki ni lbh kurang mcm kawan setan la kan. pecah belah kan org.

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon