Salam Jumaat # BIODATA IBLIS DAN KERABAT-KERABAT MEREKA.


Nama sebenar : 
IBLIS LAKNATULLAH.

Nama glamour : 
hantu,syaitan,pelesit,jembalang,langsui dll

Kelahiran : 
Bermula dari keengganannya sujud kepada Nabi Adam a.s

Status diri : 
Fasik kelas pertama

Agama : 
Kufur

Tempat Tinggal : 
Di hati-hati mereka yang lalai

Alamat Tetap : 
Neraka jahanam

Kawasan : 
Di Setiap penjuru yang di dalamnya tiada usaha lansung untuk mengingati Allah

Arah perjalanan : 
Tiada haluan dan bengkang bengkok

Isteri : 
Setiap wanita yang tidak menutup aurat, tidak mentaati Allah,Rasul dan suaminya

Kaum kerabat : 
Semua golongan yang menentang dan memusuhi Allah

Tempat pertemuan : 
Konsert-konsert hiburan,Pasar-pasar dan di semua tempat jual beli

Musuh ketat : 
Setiap orang Islam yang beriman dan bertakwa

Sahabat karib : 
Anak-anak Adam

Motto kerja : 
'Hipokrasi asas akhlak'

Hobi : 
Melalaikan orang dari mengingati Allah, menggoda manusia lalu menyesatkannya

Cita cita : 
Supaya semua makhluk di muka bumi ini menjadi kafir

Sukan (yg tidak digemari) : 
Acara Langkah seribu (Semasa Malaikat Maut ingin mencabut nyawa)

Kelemahan diri : 
Bila Manusia membaca istighfar

Mentor yg dikagumi : 
Manusia yg mempunyai berkelebihan lebih dari dirinya

Logo : 
Sebarang tatu

Pejabat operasi : 
Tandas,bilik air, tempat yang bernajis dan kotor serta tempat-tempat maksiat

Rakan kongsi : 
Golongan munafik serta syaitan-syaitan dari kalangan jin dan manusia

Sumber pendapatan : 
Segala harta yang diperoleh dengan jalan haram dan riba

Jenis perkhidmatan : 
Menggalakkan manusia mengerjakan kemungkaran dan derhaka terhadap Allah SWT

Tempoh perkhidmatan : 
Sehingga hari khiamat

Matlamat Sebenar : 
Membawa Anak cucu Adam bersama-sama ke Neraka Jahanam

Teman sejawat : 
Orang yang suka mendiamkan dirinya dari menyatakan kebenaran

Ganjaran : 
Dosa-dosa kecil/besar dan kemurkaan Allah

Pembantu setia : 
Orang yang suka mengumpat, mencaci, memaki hamun, menghasut, pendengki dan pendendam

Peristiwa yg tak dapat dilupakan : 
Allah menjadikan Nabi Adam a.s

Kenangan manis : 
Di waktu manusia diambang shakratulmaut, mati dalam kekafiran

Kenangan pahit : 
Manusia yg digodanya mati dalam keimanan

Makanan kegemaran : 
Daging orang mati, segala najis dan kotoran

Minuman yg digemari : 
Wiski,brandi,taqila,todi,wine,arak dan semua minuman yg memabukkan 

Yang paling ditakuti : 
Orang mukmin yang bertakwa

Yang paling dibenci : 
Orang yang sentiasa berzikir dan mengingati Allah

Alat perangkap : 
Wanita-wanita cantik,model,pelacur,pragawati,dan sebagainya

Saat ajal : 
Bila tiba waktu yang ditentukan Allah di hari kiamat kelak

Yg paling membosankan : 
Bila tiada lagi manusia yg mahu mengikuti kemahuannya

Tugas yg paling meletihkan : 
Menganggu manusia kearah kebaikkan kerana Allah Taala

Tugas yang paling disukai : 
Mengajak melakukan Homoseks,lesbian, berzina dan segala kejahatan

Janji kepada manusia : 
Janji janji kosong,angan angan dan tipu daya

Yang membuatnya gembira : 
Manusia yg mengikut jejak langkahnya

Saat yg mendukacitakannya : 
Manusia yg mempunyai cita cita untuk bertaubat

Yang membuatnya menangis : 
Bila Manusia yg disayanginya sujud kepada Allah SWT


Semoga kita dilindungi dr segala godaan Iblis Laknatullah...
Sumber # FB
Previous
Next Post »

16 Komen

Write Komen
Wanieys
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 10:56:00 PG delete

like 1000thousand..nice entry :)

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 10:59:00 PG delete

untung bulan pose kita dijauhkan dari iblis... nak beribadat pun tak liat kan ehhe cuma kene kawal nafsu manusia aje... hoho baru sy tau dengan detail profile iblis ni! tq masz

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 03, 2012 12:04:00 PTG delete

dye tak akan berhenti, tak pernah berputus asa, tak pernah rasa bersalah,,, moga dilindungi daripadanya,, amiin

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 12:09:00 PTG delete

semoga kita semua dilindungi dari tipu daya & hasutan iblis.

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 12:21:00 PTG delete

Perghh..detail betul identiti setan ni..

Reply
avatar
izan mama mia
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 12:25:00 PTG delete

semoga kita dibentengi dgn iman yg kukuh ..

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 03, 2012 1:03:00 PTG delete

semoga kita sentiasa mengingati Allah, dan menjauhi segala kemungkaran angkara syaitan.

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 1:06:00 PTG delete

semoga kita semua dilindungi dri segala godaan iblis.amin..

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 1:16:00 PTG delete

lengkap dear..mmg tugas mereka menyesatkan kita..moga kita ada benteng yg kuat menghalangnya ;-)

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
Jumaat, Ogos 03, 2012 1:21:00 PTG delete

pilih je kan nak berkawan dengan mana 1 antara iblis2 ni...

Reply
avatar
Jumaat, Ogos 03, 2012 1:45:00 PTG delete

nauzubillah..minta d jauhkan dgn godaan iblis laknatullah

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Sabtu, Ogos 04, 2012 10:20:00 PG delete

setan ni selagi tak kiamat, tulah dieeeeeee.

Reply
avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
Sabtu, Ogos 04, 2012 5:01:00 PTG delete

very good info. Terima kasih kak sudi berkongsi :)

Reply
avatar
Isnin, Ogos 06, 2012 12:34:00 PTG delete

wahh lengkap sungguh biodata syaitan nie ek=)apapun mari kita sama2 renungkan

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon