Sungkey Di SCR E-Mart

Semalam aku, mak, kakak, abg dan adik lelaki aku sungkey kat luar...
Dah beberapa kali sungkey kat luar... tp aku tak de tangkap gambar...
Kali ni baru berkesempatan tangkap gambar...
Sebab ada gambar maka adalah entry nak di buat...

Keputusan nak makan luar ni last minit...
Aku sampai rumah 4.30 ptg...
Mak tanya nak makan apa hari ni...
Sbb malas nak masak...
Kitorang putuskan makan kat luar jer...
Jam 5.30 berangkat dari rumah ke E-mart...
Sampai jer ke E-Mart, terus ke SCR...
Reserve tempat... nasib baik sempat... 
Meja byk yg dah penuh...

Ni jer yg kitorang makan... nasi Ayam Roasted
Yg bulat2 tu fish ball... apa nama dia pun aku tak tahu... 
main tunjuk jer gambar.... ;p

Kakak dan Mak... 
Menunggu Bedok berbunyi...

Hampir lengis.... ayam masih ada sikit2...

Tukang habis lebihan makan (abg)... aku dah tak larat nak makan...
Kenyang....

Ni baru betul2 lengis...

Lepas makan.. jalan2 dlm E-Mart...
Sambil tunggu adik perempuan aku...
Dia dan bpk aku tak sungkey dgn kami...
Adik perempuan aku sungkey dengan kawan dia...
Bapak aku pula kerja...

Aku berkenan kat baju ni... cuba fitting... padan ngan aku...
terus aku beli... harga dia RM 109 sale 10% member
RM 98.10
Baju ni di beli di Peace Collection

Sebelum beli baju kat atas...
Aku beli beg duit ni dulu...
Beg duit yg aku guna sebelum ni dah rosak...
Dah ada koyak2... so kena ganti yg baru
Ni aku beli RM 18 jer...

Ni pulak di beli di satok, GrandSupermart...
Di beli pada hari Isnin...
Bedak tu... beli yg refill jer... aku satu adik aku sorang satu... baya separuh2...
Liptic... aku yg punya...
BB cream... mak yg baya...
Dan Garnier tu pula FREE...

Lepas ni dah buat keputusan... tak nak shopping2 dah..
Duduk rumah, kemas rumah... buat biskut dan kek...
(sebenarnya duit dah nak abis... hehehehe)

Malam sebelum tido...
aku minta mak aku sapukan minyak kat pinggang aku...
semalam kan aku ada cerita aku sakit pinggang
Bahagian pinggang mak sapu jer minyak...
kat punggung baru mak urut sikit2...
Punyalah aku menjerit... terjerit 'aduh' 'sakit mak' sbb menahan sakit pastu boleh pula aku gelak...
Mak dan kakak aku kata... baru sikit urut tu..
Kalau kena urut betul2... menangis agaknya aku... hehehehe

sungkey ~> Berbuka puasa / Iftar
lengis ~> makan sampai habis

p/s : esok aku dah mula cuti...
akan kembali bekerja seminggu selepas raya...
27 / 08 / 2012... 11 Hari 
Previous
Next Post »

10 Komen

Write Komen
Chic Na
AUTHOR
Rabu, Ogos 15, 2012 8:44:00 PTG delete

cantiknya baju raya mas.
oo.. dapat belajar dua perkataan baru harini. tq mas. ;)

Reply
avatar
Munir Ardiku
AUTHOR
Rabu, Ogos 15, 2012 9:37:00 PTG delete

Senangnya bisa Lengkap perjalanannya, Makan kemudian belanja bersama Keluarga, Selamat Raya , Salam Kembali Dari Indonesia

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Rabu, Ogos 15, 2012 10:05:00 PTG delete

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
Selamat bercuti dan jika pulang ke kampug hati-hati di jalanraya
Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
Selamat Hari Raya

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
Rabu, Ogos 15, 2012 10:20:00 PTG delete

okek lewtew buke mkn itu..sedap gak tengok..dah elok belum sakit pinggang nye..

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Rabu, Ogos 15, 2012 11:59:00 PTG delete

Meriahnya..!
cantik baju raya mas.. :)

selamat bercuti dan salam lebaran mas.. :)

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Khamis, Ogos 16, 2012 12:06:00 PTG delete

cantik baju raya... dear, kat peace collections la deqla beli baju yg ada saiz deqla.. hihi...slalunya kat tesco rawang la butik yg deqla pegi... :)

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Khamis, Ogos 16, 2012 9:22:00 PTG delete

lamanya cuti..hihihi..dya xcuti lagi..:(
lawa lah baju tu..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
Khamis, Ogos 23, 2012 4:17:00 PTG delete

nyaman x scr tok? di miri ada brapa igek juak scr tp xpenah juak try... huhu

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon