Hati Ini....


Sekarang ni hati aku mudah sangat tersentuh...
Kalau tengok drama ke... iklan ke..
Atau baca novel...
Tu perkara biasa bagi aku...
Bila mata aku keluarkan air mata...

Tapi semenjak dua menjak ni...
Lain pula rasanye...
Aku rasa nak menangis...
Tp aku tak tahu sbb apa...

Kadang2 bila dengar lagu sedih atau jiwang pun...
Hati tersentuh dab rasa nak menangis...
Bila dok sorang2...
Rasa nak termenung pulak..
Mood hari ni pun.. ke laut...

YA ALLAH KAU TABAHKAN LAH HATIKU... YA ALLAH...
KUATKAN SEMANGATKU YA ALLAH...
KAU TEGUHKAN HATI DAN IMAN KU YA ALLAH...
JAUHKAN AKU DARI PEMIKIRAN YG TAK ELOK DAN NEGATIF YA ALLAH...
AKU BERSERAH SEGALANYA KEPADA MU YA ALLAH...
LINDUNGILAH HAMBAMU INI YA ALLAH...
Previous
Next Post »

32 Komen

Write Komen
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 4:12:00 PTG delete

Amin..!

itulah yg nur rasa ketika ini mas...
huhuhuuhuh

Reply
avatar
Gen2Merah
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 4:22:00 PTG delete

banyakkan bersabar ya sahabatku.. semoga segala2nya dpermudahkan.. amin...

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 4:25:00 PTG delete

dya pum kdg2 ada rasa mcm tu jugk..sedih tanpa sebab..

Reply
avatar
Pn. Sheila@CC
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 5:01:00 PTG delete

hati perempuan kdg2 mmg cpt tersentuh...

Reply
avatar
Isnin, September 03, 2012 5:14:00 PTG delete

nape pulak masz ni, awat emo sgt ni? rindukan sape2 kot...?

Reply
avatar
Isnin, September 03, 2012 6:19:00 PTG delete

kadang-kadang kita tak perasan ALLAH makes us in grief for a while so that kita akan ingat kepadaNYA,,,

Reply
avatar
Cendol
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 7:25:00 PTG delete

kenapa kak?kenapa?sape buat?haha
bagus jgk tu nangis2 sikit cuci mata.haha sape suruh drama tu sedih sgtt!!

Reply
avatar
izz iizza
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 9:26:00 PTG delete

sama la kita..iza pun jenis gitu..mudah menangis..huhu

Reply
avatar
Isnin, September 03, 2012 10:29:00 PTG delete

amin ya Allah....sabar si hati kak masz <3

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 10:35:00 PTG delete

emosi tak stabil kot. biasa la perempuan. tp selalu org pregnant yg mcm ni tau. huhu.. jgn risau mas, nanti2 ok la tu. bykkan bersabar. :)

Reply
avatar
C'Jai
AUTHOR
Isnin, September 03, 2012 11:15:00 PTG delete

Memang kekadang ada hari2 nye kit terperangkap dalam perasaan begitu...tak tau apa yang menyebabkan diri rasa sedih... Banyakkan membaca Quran insyaAllah hati jd tenang..

Reply
avatar
Cik Aini
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 6:12:00 PG delete

haish
nape ni Masz..xmo lah sedih2.jgn pikir sgt tau.kdg kala mmg hati kita mcm tu,tetiba ja rasa x sedap hati,tetiba ja dtg rasa sayu,rasa sedih kan..hnya pada Allah ja tmp kita mngadu..

moga sumanya baik2 saja ya =)

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 7:15:00 PG delete

Salam.

Masz..ke sebab perubahan hormon masz? eh, menda la soklan aku kan,kih3.

Tapi masz, kadang2 perubahan hormon sebenarnya. Kita perempuan kan, ada masa tubuh badan mengalami transformasi..perghh,ayat aku, pinjam jap ayat tu dari tv,keh3.

Lana pun ada masa2 tetiba je sayu semacam. Mula2 tak paham..lama2 belajar kenal diri sendiri, dapatla jugak sikit sbnyk atasi.

Tapi, kalau ada sebab lain..lana doakan masz berjaya atasi ya..mohon perlindunganNYA selalu.. :)

Reply
avatar
Errah
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 8:03:00 PG delete

biasa la tu..naluri perempuan..errah pun gitu lau btl2 mghayati..dgr lgu jiwang pun blh ngis..hehe

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 9:41:00 PG delete

nape masz.. ape yang buat masz tacing2 ni... brserah pada yang Esa ya

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 9:50:00 PG delete

mood cengeng dtg kot masz...hihi...

Reply
avatar
Queenie
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 12:13:00 PTG delete

samalah kita...

akak ni pulak, usahkan tengok hal2 sedih, dengar panggilan hangit kat hot fm pun boleh meleleh airmata keh3... anak2 pun pening mandangnya....

abes kita kesian dengor org nangis2 kena buli, kita pun numpang nagislah jugak haha...tp bukan buat2 tau, mmg betul2 hiba..

ntah hapa nak jadi ntah!

Reply
avatar
Nasuha
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 12:57:00 PTG delete

sy tag awk di http://nasuhanass.blogspot.com/2012/09/segmen-kata-kata-semangat-saya_4.html

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 1:41:00 PTG delete

samalah kita dear..ati mudah tersentuh..ati perempuan kot..huhu

Reply
avatar
Momo
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 2:28:00 PTG delete

kenak tok sis..mesti ada sesuatu difikir nya tok.. kuatkan hati ktk... setan ngan iblis nang suka org lemah semangat tukk... chaiyok2.... senyumm...:)

Reply
avatar
Mat Som
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 3:17:00 PTG delete

Assalamualaikum Masrina

Manusia memang dijadikan Allah sentiasa begitu, dlm Quran disebutkan

"Apabila ia ditimpa kesusahan, dia sangat resah gelisah" Surah Al Maarij
70:20

Kita semua sama, tak kira yg miskin, yg kaya, yg jelita, yg hodoh, yg glamour, yg duduk di tepi belantara, kita sama ada sifat2 itu.

Reply
avatar
lelamaisara
AUTHOR
Selasa, September 04, 2012 3:30:00 PTG delete

kadang2 perasaan mcm tu memang ada kan....Mintak2 kite sentiasa dilindungi oleh Allah

Reply
avatar
azievee
AUTHOR
Rabu, September 05, 2012 6:15:00 PG delete

Biasa la tu wanita hati nyer sensitif

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
Rabu, September 05, 2012 10:01:00 PTG delete

nape niiiii. takmo sedih sedih tau. ;)

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, September 11, 2012 7:27:00 PG delete

moga semuanya baik2 aje ye masz..banyakkan solat sunat & baca al-quran, mungkin tu dpt menenangkan hati~ :)

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon