Salam Jumaat # Hebatnya Hati


Hati ini Allah berikan untuk kita

HEBATNYA HATI boleh BERBICARA tanpa SUARA
HEBATNYA HATI mampu MENANGIS tanpa AIR MATA

Tapu jangan lupa HEBATNYA HATI juga boleh MENGHANCURKAN IMAN kita
Kerana LEMAHNYA HATI itu mampu DI REBAHKAN dengan bisikan suara NAFSU

SUBHANALLAH...

JAGALAH HATI kita dengan SEBAIK-BAIKNYA
Di pandu dengan KEIMANAN... kekal BAHAGIA
Di pimpin HAWA NAFSU... mengundang DERITA..

~Sumber # FB~
Previous
Next Post »

37 Komen

Write Komen
Jumaat, September 28, 2012 11:36:00 PG delete

insyAllah..

salam jumaat buat masz :)

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 11:47:00 PG delete

jagalah hati dr pkara2 xbaik..(ingatan utk dri sy sndri)

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 12:00:00 PTG delete

jaga hati hiasi peribadi.. insyaAllah.. =)

Reply
avatar
C'Jai
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 12:08:00 PTG delete

walau hanya seketul daging yang kecil tp andai hati tak terpelihara dr sifat mazmumah akan kotorlah keseluruhan jiwa kita..kan.... selalu dan bykkan beristigfar....dan muhasabah diri...

Reply
avatar
Mak Wardah
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 12:40:00 PTG delete

Masz, tqvm for nice quote, InsyaAllah hati kita hati yang sihat dan sentiasa ingat pada pemilikNYA. Take care

Reply
avatar
are_lin@yu
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 1:49:00 PTG delete

kita yg bertanggungjwab mnjaga ati kita kan dear ;-)

Reply
avatar
Jumaat, September 28, 2012 1:52:00 PTG delete

salam Jumaat Masz dan selamat hari minggu... :-)

Reply
avatar
Mieya Atiera
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 1:54:00 PTG delete

Subhanallah. hebatnya hati kurniaan Tuhan nie

Reply
avatar
Cikgu Ma
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 2:52:00 PTG delete

hati hendaklah sentiasa di pelihara..jika rosak hati...rosak la seluruh anggota...

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 2:53:00 PTG delete

dan hebatnya hati, bila ia di sakiti..xsiapapun nampak darah yg mgalir...

dan bukan senang juga nak jaga hati ni kan..hihih

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 4:44:00 PTG delete

Sama2lah kita jaga hati kita kan...

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 4:58:00 PTG delete

Salam jumaat masz,kejap jak dah nak ari minggu agik.

Reply
avatar
Ogy Nordin
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 6:44:00 PTG delete

Waalaikumsalam Masz...lewat petang baru dapat singgah.. time keje tak dan...

Reply
avatar
cik nana
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 7:31:00 PTG delete

hati dan nafsu saling bekerjasama. dua2 kena jaga..

Reply
avatar
fizafantagirO
AUTHOR
Jumaat, September 28, 2012 9:12:00 PTG delete

Bersihkan hati selalu dgn berzikir :)

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
Sabtu, September 29, 2012 1:54:00 PG delete

benar tu..hati perlu dijaga sebaik2nya..

Reply
avatar
wantie
AUTHOR
Sabtu, September 29, 2012 1:52:00 PTG delete

TEPUK DADA. TANYA HATI, IMAN MCM MANA?

Reply
avatar
Hanif Idrus
AUTHOR
Ahad, September 30, 2012 1:49:00 PG delete

Hati dan nafsu haruslah dikawal

Reply
avatar
~Cik Sweety~
AUTHOR
Ahad, September 30, 2012 10:12:00 PG delete

insyaallah..akn d jaga hati ini..hehe

Reply
avatar
Si Matatajam
AUTHOR
Ahad, September 30, 2012 1:52:00 PTG delete

Pelihara hati kita dari sifat mazmumah tapi pupuk la hati ke arah mahmudah..

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 9:55:00 PG delete

hati ni kena jaga n kawal betul2....

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 2:56:00 PTG delete

InsyaAllah...semoga kita sentiasa dibawah lindunganNya

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 4:23:00 PTG delete

nurulpun nak dengar lagu2 yang dapat tenangkan hati=)

Reply
avatar
Ain Dzaya
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 9:37:00 PTG delete

hargia setiap pemberian Allah :)

Reply
avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
Isnin, Oktober 08, 2012 4:39:00 PTG delete

tahniah sis jd ahli gsf..hikhik

Reply
avatar
Yana Libra
AUTHOR
Selasa, Oktober 09, 2012 12:53:00 PTG delete

insya'Allah akan ingat selalu..

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon