Tutorial : Private Entry (Password)

Blogspot sahaja...

Ada sesetengah entry ni... kita tak nak kongsi dgn semua org...
Kita hanya nak kongsikan dengan individu tertentu je kan....


Langkah PERTAMA :

Pergi pada Layout.... Edit HTML dan letak code....

<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

 di bawah <head> atau di atas </head>

SAVE...

#setiap kali tukar template baru... korang kena masukkan semula ye...

Langkah KEDUA :

Pergi ke laman WEB ni : KLIK SINI

Key : masukkan kata laluan korang atau password atau kata kunci

Plain Text : tulis entry korang seperti biasa...

Klik Encrypt untuk mendapat code...

Copy code yang terdapat dalam kotak HTML Code

Langkah KETIGA :

Pergi ke blog korang...

CREATE NEW ENTRY

Pastikan entry dlm HTML


Paste kan Code tadi...

Kemudian Publish seperti biasa...

p/s : lepas ni mungkin ada entry aku yg private... dan org tertentu je yg aku bagi kata laluan... hehehe
Contoh di bawah ni : korang klik Show encryted text : kata laluan  masz sidek
selamat mencuba


Previous
Next Post »

32 Komen

Write Komen
Cikgu Ma
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 1:50:00 PTG delete

baru tau..tapi akak sesuatu yg private buat apa dikongsikan=)

Reply
avatar
Deqla manjew
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 2:46:00 PTG delete

owh boleh erk camni? huhu... tp mcm ssh jek nak buat...hihi... masz jgn la private kat deqla erk.. :)

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 2:55:00 PTG delete

bagus jugak, tp tak berapa faham...klu kita buat sendiri mungkin br faham...

Reply
avatar
~Cik Sweety~
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 3:17:00 PTG delete

ooo..dapat jua ooo..kelak kmk try la..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 3:44:00 PTG delete

jangan lupa bg password kat cik na ye. ;)

Reply
avatar
teratak hati
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 3:45:00 PTG delete

Boleh ea buat private camtu..tp cm sush je..

Reply
avatar
cik nana
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 4:01:00 PTG delete

eh nasib baik entry ni x private. hikhik. mekasih share ;)

Reply
avatar
Cik Nur
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 4:01:00 PTG delete

menarik ni.. tapi setakat ni, xde lagi entry yg nak di privatekan,.hikhi

Reply
avatar
Nazayiena
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 4:14:00 PTG delete

Bagus juak mun nak private entry tuk,tp masa tuk blm agik kali,klak mun nak make carik balit kat blog masz.

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 4:23:00 PTG delete

berguna gak tutonie sbb manalah tahu ada entri2 yang kita rasa sangat rahsia..

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 4:41:00 PTG delete

Wahhh dh mcm bergossip pula ada entry private2 ni xD

Reply
avatar
Si Matatajam
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 7:05:00 PTG delete

Wah private la plak..mmg rahsia sangat la entry Masz lps ni..hi hi...Tq for sharing....

Reply
avatar
Ain Dzaya
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 9:36:00 PTG delete

thanks sis, tak sangka ada jugak private entri ni..lepas nie boleh diguna pkai..

festime dtg sini..ain dah masukan sis dlm bloglist gsf..
done follow jugak..

Reply
avatar
Isnin, Oktober 01, 2012 10:51:00 PTG delete

Ilmu baru ni. Trima kasih atas perkongsian yg amat bermakna ni.

Reply
avatar
Crew Fathi
AUTHOR
Isnin, Oktober 01, 2012 11:34:00 PTG delete

Hehe.. cam kenal aja.. Wa pun ada gak buat cam tu.. Tapi dalam bahasa melayu.. ^_^

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
Selasa, Oktober 02, 2012 12:52:00 PG delete

owh..macam ni nak buat private entri rupanya..hehehe

Reply
avatar
Novelgurl
AUTHOR
Selasa, Oktober 02, 2012 12:28:00 PTG delete

wah! leh private entry..nie y best klo nk cite y peribadi sket kan ^^

Reply
avatar
dya bunga
AUTHOR
Selasa, Oktober 02, 2012 1:04:00 PTG delete

bagus juga bila ada entry berpassword ni

Reply
avatar
BERT
AUTHOR
Selasa, Oktober 02, 2012 1:10:00 PTG delete

ooooo boleh buat ek.. bgus2.. leh try nti ni

Reply
avatar
Khalilah MNor
AUTHOR
Selasa, Oktober 02, 2012 7:32:00 PTG delete

Pening jugak blajar ttg blog nih... btw thanks for the info:)

Reply
avatar
Selasa, Oktober 02, 2012 11:22:00 PTG delete

nice tuto masz...owh mcm tu ker nk private entry...bru tahu ni hehe..thanks yer mas :)

Reply
avatar
Mak Wardah
AUTHOR
Khamis, Oktober 04, 2012 9:50:00 PG delete

Tqvm Masz, berkongsi ilmu ngn akak yg mmg kurang cerdek ni...

Reply
avatar
Edy Fee
AUTHOR
Khamis, Oktober 04, 2012 9:10:00 PTG delete

wah rajinnya buat tutorial..edy tak berani sgt tukar2 ni.hehehe takut lari setting

Reply
avatar
Cik Aini
AUTHOR
Jumaat, Oktober 05, 2012 5:16:00 PTG delete

menarik nih..
tp cam ssh lak..pnjg berjela je..
takut kang x jadi nti abis jd cemana lak blog..dah x pandai sgt bab2 ni :)

Reply
avatar
eVa
AUTHOR
Jumaat, Oktober 05, 2012 11:02:00 PTG delete

wahh!! ada juak eyh kedak tok.. best2! tq for sharing

Reply
avatar
Mama Adam
AUTHOR
Sabtu, Oktober 06, 2012 7:38:00 PTG delete

bestnya!!!! nk try!
btw cantik blog ni. kemas.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
Sabtu, Oktober 06, 2012 10:06:00 PTG delete

makseh.. boleh la try tok. hehe

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
Isnin, Oktober 08, 2012 7:06:00 PTG delete

Salam.

1st time lana tgk tuto pasal private entry.

Thanks masz share pasal ni ^_^

Reply
avatar

[PENAFIAN] : www.mreena.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
ConversionConversion EmoticonEmoticon